Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Klub rodáků v Novém Jičíně besedoval o různých výročích města

19. února 2012 20:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel Nového Jičína minulý týden svolal své členy na třetí letošní setkání.
V Městské baště, kde mají klubovnu, přednášel ředitel státního okresního archivu a zároveň i jeden z důležitých členů - doktor Karel Chobot.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 21. 2. 2012

19. února 2012 20:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zástupci Visteon Autopal ujistili na jednání v minulém týdnu vedení města, že firma je stabilizovaná. Podnik tak vyvrátil loňské spekulace o prodeji. Osm let vězení za zabití vlastního syna, takový byl verdikt Krajského soudu v Ostravě, který si vyslechla jedenapadesátiletá Miluše Diblíková z Nového Jičína. Její devatenáctiletý syn ji údajně delší dobu týral. O život jej připravila loni v srpnu během potyčky, kdy jej usmrtila jediným bodnutím kuchyňským nožem. Občanské sdružení Proficio a občanské sdružení Eduwork si Vás dovolují pozvat na bezplatný webinář určený zaměstnavatelům a vedoucím pracovníkům firem, na téma právní aspekty flexibilních forem práce a úskalí práce na dálku pro zaměstnance a jejich řešení. Oba se uskuteční 22. února. Více informací na www.prácenadalku.cz, v sekci Vzdělávání.

Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců za loňský rok proběhne na sportovním plese 2. března.

V centru Nového Jičína operují různé gangy zlodějů kosmetiky

17. února 2012 0:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

S těžko uvěřitelnými případy krádeží se téměř denně setkávají pracovníci drogerie nedaleko náměstí. Zloděje neodrazuje ani kamerový systém a často kradou přímo před očima zákazníků.

Vysvěcení Azylového domu v Novém Jičíně

16. února 2012 19:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Azylový dům, který ještě donedávna spravovala Adra, má nového provozovatele - Charitu Ostrava a také nový název - Charitní dům blahoslavené Matky Terezy. V tomto týdnu jej vysvětil biskup ostravsko-opavské diecéze František Václav Lobkowicz.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 2. 2011

16. února 2012 19:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krajská hygienická stanice bude preventivně na několika vytipovaných školských zařízeních měřit azbest. Novým primářem orthopedického oddělení novojičínské nemocnice je Pavel Jelen, který na stejné pozici dosud působil v třinecké krajské nemocnici. Svátek zamilovaných se v úterý slavil na novojičínském ledě. V Mateřské škole Trojlístek na ulici Máchova připravili ve spolupráci se studenty Educy - střední odborné školy oblíbený maškarní ples.

Zastupitelé schválili projekt na rekonstrukci a přístavbu zimního stadionu

16. února 2012 19:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nejdůležitějším bodem letošního prvního zastupitelstva byla beze sporu volba nového starosty a místostarostky, ale projednávaly se i další materiály, které vám v našem prvním příspěvku připomeneme.

Novojičínský basketbal pořád shání finance na návrat do ligy

16. února 2012 19:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský basketbalový oddíl mužů, který se před zahájením současné sezóny nepřihlásil do nejvyšší soutěže, stále bojuje o comeback. Hlavním problémem jsou peníze, které ale současní funkcionáři stále shánějí. Jaká je situace dnes, jsme zjišťovali přímo u vedení klubu.

Povinnosti novojičínských pořadatelů školí a kontrolují hasiči

14. února 2012 11:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Počátek roku je spojen s plesovou sezónou a pro pořadatele to znamená spoustu starostí. Mezi jiným je důležité dohlédnout i na bezpečí návštěvníků, a o tom, co je zejména zapotřebí zajistit, se dozvíte z následujícího příspěvku.

V Novém Jičíně se vzpomínalo výročí narození generála Laudona

14. února 2012 11:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Generál Ernst Gideon von Laudon je neodmyslitelně spojený s Nový Jičínem, protože tady v červenci 1790 zemřel v domě na náměstí. Kluby vojenské historie si připomněly 295. výročí jeho narození, které připadá na 13. únor a právě v tento den proběhla i tradiční vzpomínková akce.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 14. 2. 2012

14. února 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Přednáška Jana Zemánka Akce - Reakce proběhla v rámci muzejních čtvrtků v Trámovém sále Žerotínského zámku před několika dny. Vzpomínalo se tady na tři významná výročí umělců Antona Koliga, Leopolda Hohla a Otto Kraigher-Mlczocha. EDUCA - střední odborná škola, s.r.o. Nový Jičín nabízí žákům devátých tříd dva nové učební obory - prodavač a reprodukční grafik. Jedná se o tříleté učební obory zakončené závěrečnou zkouškou s výučním listem. Více informací najdete na webových stránkách školy educa-sos.eu. Lidé bez domova mohou v těchto mrazivých dnech přenocovat v Charitním domě blahoslavené Matky Terezy na ulici Dolní Brána v Novém Jičíně. Zařízení se otevírá v 18 hodin. Středisko volného času Fokus připravilo pro děti a mládež o jarních prázdninách příměstský tábor a Lyžák na Kohútce. Více informací na www.fokusnj.cz Soubor lidových písní a tanců Javorník Nový Jičín a Dětský soubor Rozmarýnek při SVČ Fokus zvou na Valašský bál, který se koná 18. února od 19 hodin ve všech prostorách Fokusu na ul. K Nemocnici. Evangelická církev v Novém Jičíně 19. února od 9 hodin zve do modlitebny evangelické církve v Janáčkových sadech na bohoslužbu pro rodiny s dětmi doprovázené pantomimou v podání mima Václava Dostála z Olomouce.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více