Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

V Novém Jičíně začaly zápisy do škol

13. února 2012 20:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

V době zápisů do prvních tříd jsme vyrazili na Základní školu Jubilejní 3. Tam už od dvou hodin odpoledne čekali učitelé, a nezvykle i šmoulové, na budoucí prvňáčky. Jaká byla atmosféra jejich první návštěvy "velké" školy, se teď můžete podívat.

Den otevřených dveří proběhl na Mendelově střední škole v Novém Jičíně

10. února 2012 8:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mendelova střední škola už podruhé během letošního školního roku otevřela své brány pro případné zájemce o studium. Do každého ze šesti oborů škola přijímá 30 studentů a podle slov ředitelky je letošní zájem srovnatelný s minulými lety.

Sportovní magazín Nového Jičína - únor

8. února 2012 20:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Hokej a jeho Fan Klub
2. Vyhlášení mladých fotbalistů
3. Místo na střídačce
4. Zápasníci

Místo na střídačce zná letošního vítěze, stal se jim Dalibor Zálešák z Nového Jičína

8. února 2012 18:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

SVČ Fokus společně s Hokejovým klubem letos opět přichystalo pro milovníky hokeje oblíbenou soutěž Místo na střídačce. Vítěz tak bude moci v reálu aktivně sledovat domácí hokejisty od přípravy v šatně, zúčastní se předzápasového tréninku a následně celý zápas prožije oblečen do hokejové výstroje přímo na střídačce s vlastním jménem na originálním dresu. Jediným omezením pro vítěze je skutečnost že do bojů na ledové ploše nemůže zasáhnout.

Novojičínská policie rekapituluje uplynulý rok

8. února 2012 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policisté rekapitulují rok 2011. Před několika dny zveřejnili statistiky trestné činnosti a přesto, že i vloni měli dost práce, patří novojičínský okres v rámci kraje ke klidnějším a bezpečnějším oblastem.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 10. 2. 2012

8. února 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zástupci 17 měst a obcí jednali na novojičínské radnici o vytvoření jednotného celku - místní akční skupiny - MAS, která by měla usnadněný přístup k dotacím EU. Sestavený přípravný výbor sestaví materiál k projednání pro jednotlivá zastupitelstva. Město Nový Jičín vyhlásilo výběrové řízení na obsazení pozice ředitele příspěvkové organizace Technické služby města s předpokládaným nástupem 1. dubna letošního roku. Podrobné informace uvádí web města. Dagmar Havlová zaslala osobní dopis, ve kterém děkuje občanům za projevy soustrasti nad úmrtím bývalého prezidenta Václava Havla.

Dny otevřených dveří v Charitním domě Matky Terezy, což je nový název pro azylové domy v Novém Jičíně a na Straníku) proběhnou 16. a 17. února. Za první měsíc letošního roku novojičínští policisté řešili celkem jednasedmdesát dopravních nehod, při kterých přišel o život jeden člověk, čtyři účastníci utrpěli těžká zranění a třináct lehká. Nejčastějšími příčinami nehod byla rychlá jízda a způsob jízdy.

Nový Jičín má nového starostu - stal se jím Jaroslav Dvořák

7. února 2012 14:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

5. února odstoupil z funkce starosty Nového Jičína Břetislav Gelnar. Pondělní zastupitelstvo města volilo jeho nástupce, kterým se stal Jaroslav Dvořák

Bezdomovci v Novém Jičíně mají kam jít pro jídlo, ošacení a nocování

6. února 2012 14:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

A mrazivého počasí se týká i naše další reportáž. Charita Nový Jičín ve spolupráci s městem přizpůsobila podmínky pro lidi bez přístřeší, aby v extrémně chladných dnech měli, jak se říká, střechu nad hlavou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více