Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 27.1. 2012

27. ledna 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Radnice si v loňském roce nechala zpracovat technicko-ekonomický audit, jehož výsledky budou zveřejněny v příštím týdnu na webu města. Zápisy dětí do prvních tříd proběhnou v Novém Jičíně a jeho místních částech pro školní rok 2012-2013 ve čtvrtek 9. února od 14 do 18 hodin. Televize Polar spouští od března moravskoslezskou regionální televizi, která bude vysílat 24 hodin denně sedm dní v týdnu. Jeho obsahem bude vysílání podrobného zpravodajství, publicistiky, tematických magazínů, živých přenosů a zábavy - to vše se společným jmenovatelem: ŽIVOT V MORAVSKOSLEZSKÉM REGIONU. Zábavné bruslení rodičů s dětmi proběhne stejně jako předchozí tři neděle 28. ledna od půl osmé ráno.

Střední přírodovědná a zemědělská škola Nový Jičín hostí výstavu o holocaustu

26. ledna 2012 12:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zmizelé děti je název výstavy o obětech holocaustu, kterou ve svých prostorách do konce ledna hostí novojičínská střední přírodovědná a zemědělská škola. Více už následující příspěvek

Nové občanské průkazy se v Novém Jičíně vyřizují hladce

26. ledna 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový občanský průkaz, který platí od začátku roku má velikost kreditní karty, na požádání a za pětistovku si jej můžete nechat opatřit čipem a nově si musíte určit bezpečnostní osobní kód. V platnosti nadále zůstává i stávající občanka.

V novojičínském Klubu rodáků se besedovalo na téma Írán

25. ledna 2012 8:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Série přednášek pokračuje v Klubu rodáků a přátel Nového Jičína na Baště i v letošním roce. Cestování po dalekém Íránu popsali pedagogové zdejšího gymnázia. Ti se do vzdálené a pro nás exotické země vrátili prostřednictvím vyprávění svých neopakovatelných zážitků.

ZŠ Komenského 68 v Novém Jičíně se zmodernizovala za peníze EU

23. ledna 2012 20:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní škola Komenského 68 se zapojila do projektu Evropské unie, díky kterému se pyšní moderními učebnami, zrekonstruovanou tělocvičnou a víceúčelovým hřištěm. Slavnostní prezentace proběhla v minulém týdnu,... podívejte se, jak to tam vypadalo.

Koledníci v Novém Jičíně poprvé vybírali pro Novojičínskou Charitu

23. ledna 2012 20:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tříkráloví koledníci už mají letos odpracováno, v Novém Jičíně letos poprvé chodili s vědomím, že 65% vykoledovaných peněz zůstane ve městě na podporu charitativních činností.

Novojičínský úřad práce se potýká s problémy při vyplácení sociálních dávek

23. ledna 2012 20:11 | Nový Jičín | Jan Plašil


Přechod vyplácení sociálních dávek z městského úřadu na úřad práce způsobil v Novém Jičíně, stejně jako v dalších městech v zemi, řadu potíží. Na vině je selhání systému, který nebyl dostatečně připraven. Úředníci tak musí zvládat nespokojené žadatele. Ti si stěžují zejména na komplikované formuláře a zpřísnění podmínek pro získání dávek.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 24. 1. 2012

23. ledna 2012 20:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Radnice reklamovala špatnou distribuci novojičínského zpravodaje, který od ledna letošního roku dostává každá domácnost do schránky zdarma. Výjimku tvoří ti, kteří mají na poštovní schránce nálepku, že odmítají nevyžádanou poštu nebo reklamu. Společnost, která měla doručení tiskoviny na starosti, chybu uznala a na vlastní náklady provedla dotisk zpravodaje. Ten je k vyzvednutí na informacích radnice na Masarykově náměstí a na Divadelní ulici a také v návštěvnickém centru. Příští roznáška zpravodaje do schránek by měla proběhnout o prvním únorovém víkendu . Novojičínská policie vloni zaevidovala 1289 dopravních nehod a přestupků. Policisté vyjíždělil k více jak 1000 dopravním nehodám. Řidiči se dopustili téměř třech stovek přestupků v dopravě, přičemž devadesát šest z nich bylo pod vlivem alkoholu. Skoro tři sta lidí bylo na silnicích zraněno a 7 lidí zemřelo, což je v porovnání s rokem 2010 o šest méně.
Areál na Svinci konečně po dlouhodobé nepřízni počasí zahájil v minulém týdnu lyžařskou sezónu. Podrobnosti o provzu jsou uvedeny na webu ski.svinec.cz

Nový Jičín se prezentoval na Regiontouru

19. ledna 2012 22:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jihomoravská metropole Brno byla opět centrem turistického průmyslu celého středoevropského regionu. Na výstavní ploše o rozměrech přes deset tisíc metrů čtverečních se prezentovalo 20 zemí a zavítalo tady přes 30 tisíc návštěvníků. A na veletrhu cestovního ruchu Regiontour nechyběl ani Nový Jičín a jeho okolí.

Chodec, který byl sražen před nemocnicí v Novém Jičíně, zemřel

19. ledna 2012 22:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rok se ještě pořádně nerozjel a v Novém Jičíně se stala první tragická dopravní nehoda, při které zemřel chodec. Tragédie se stala v pondělí 16. ledna. Více už následující příspěvek.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více