Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Totální uzavírka ulice Potoční v Novém Jičíně - Žilině

19. ledna 2012 20:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ještě minulý týden dovolilo příznivé počasí stavbařům znovu spustit práce na dokončení stoky v Potoční ulici v Novém Jičíně-Žilině. Lidé bydlící v této části města, si ale stěžují na nedostatek informací a prodlevu termínu dokončení. Naproti tomu stavaři hlásí plnění harmonogramu prací.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 20. 1. 2012

19. ledna 2012 20:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Asociace krajských školských koordinátorů prevence zaslala ministru školství Josefu Dobešovi otevřený dopis, ve kterém žádá přehodnocení záměru omezení osnov sexuální výchovy a vypuštění kapitoly týkající se sexuálního zneužívání a pohlavně přenosných chorob z učebnic občanské nauky.

Středisko volného času Fokus pořádá  v neděli 22. ledna od 15 hodin Maškarní ples pro děti. O pár dní později, 27. Ledna od 20 hodin mohou všichni milovníci masek navštívit maškarní ples pro dospělé. Ten se uskuteční v restauraci Kolonie v Novém Jičíně – Žilina.

SVČ FOKUS Nový Jičín ve spolupráci s hokejovým klubem HC Nový Jičín připravil pro fanoušky soutěž, ve které vítěz prožije s druholigovým týmem HC NJ mistrovské utkání přímo na jejich střídačce, obdrží dres se svým jménem a permanentku na sezónu 2012/13. Akce začíná  v pondělí 23. ledna od 14:45 hodin.

Na stránkách Fokusu můžete hlasovat od 20. Do 24. Ledna v soutěži o nejoblíbenějšího sportovce a sportovního kolektivu loňského roku. Vyhlášení výsledků hlasování proběhne 2. Března na Městském sportovním plese.

Novojičínské vedení už jedná na základě závěrečné auditorské zprávy

19. ledna 2012 20:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Během loňského roku se zastupitelstvo Nového Jičína několikrát zabývalo technicko-ekonomickým auditem. Radnice už obdržela výsledky, ze kterých mimo jiné vyplynulo doporučení odvolání ředitele technických služeb.

Ahmed Mansour vystavuje na Staré poště díla svých studentů

18. ledna 2012 19:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Naše dnešní poslední reportáž je pozvánkou na výstavu, kterou pořádá Městské kulturní středisko Nový Jičín až do 27. ledna. K vidění tady jsou díla studentů ateliéru Ahmeda Mansúra.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17.1. 2012

17. ledna 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Zápis dětí do 1. tříd proběhne ve čtvrtek 9. února na všech základních školách ve městě. Další informace najdete na webových stránkách města www.novy-jicin.cz.
2. Jana Štěpánková a Zlata Adamovská se představí v komedii "Na útěku". Představení začíná 20. ledna v 19 hodin v Beskydském divadle.
3. Občanské sdružení Bludička vypsalo termíny letních táborů pro děti na farmě v Bludovicích. Více informací najdete na www.bludicka.wbs.cz
   

Silnice se v Novém Jičíně letos budou opravovat za 8 mil. Kč

16. ledna 2012 12:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

V letošním roce plánuje Nový Jičín opravit silnice za částku zhruba 8 milionů korun. A renovovat se budou silnice i za finance Moravskoslezského kraje, který má na letošek pro investice do obnovy, rekonstrukce a výstavby dopravní infrastuktury vyčleněnu přes jednu mld korun.

Nemocnici Nový Jičín provozuje od ledna 2012 Agel a.s.

14. ledna 2012 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nemocnici Nový Jičín provozuje od ledna letošního roku dceřiná firma Agelu - společnost Radioterapie, která doposavad provozovala Komplexní onkologické centrum Nový Jičín. Obě zařízení se sloučila pod jednotný název Nemocnice Nový Jičín a.s.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13. 1. 2012

13. ledna 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Návštěvnické centrum 2. Lyžování 3. Čajovna Archa 4. Maškarní ples 5. Přednáška na Baště

Novojičínští policisté řeší případy sražených chodců

12. ledna 2012 16:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Za poslední měsíce zaznamenali novojičínští policisté několik případů sražených chodců, kdy nezodpovědní řidiči z místa nehody ujeli. Díky spolupráce všímavých lidí se podařilo už dva pachatele zadržet a jednoho zjistit, po ostatních policie ještě stále pátrá.

Nové projekty novojičínského gymnázia

12. ledna 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Gymnázium a střední odborná škola Nový Jičín se zapojuje do projektů, které přinášejí modernizaci vybavení školy a nové výukové metody. Nejnovější aktivitou je projekt Evropské unie Můj multimediální a virtuální studijní svět.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více

Denně nás sleduje 175.000 diváků

televizní vysílání
100.000
portál polar.cz
35.000
televize.polar
40.000
Sledovanost

POLAR TELEVIZE

je nejúspěšnější regionální televizní společnost v ČR. Naše štáby denně přinášejí reportáže z měst a obcí Moravskoslezského kraje. Vysíláme je k lidem prostřednictvím televizního vysílání, portálu polar.cz a sociálních sítí.

POLAR MULTIMEDIA

je divize se specializací na komerční výrobu. Umíme a rádi děláme vše, co se týká multimedií - videa, virtuální realitu, grafiky, weby. Našim klientům to přináší výhodu snadné komunikace s jediným univerzálním a osvědčeným dodavatelem.
Obě naše divize těží z více než 30ti let zkušeností (založeno 1993), sdružují více než 50 profesionálů a drží řadu ocenění za profesionalitu a proklientský přístup.

Kontaktujte nás

552 303 303 (Nezasílejte SMS, děkujeme)
Adresa:
Boleslavova 710/19
Ostrava-Mariánské Hory
709 00
Česká republika