Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Na ulici Riegrova v Novém Jičíně došlo k velké havárii vodovodního řadu

5. února 2012 23:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kruté mrazy, které od minulého týdne sužují celou zemi, si začínají vybírat daň i v Novém Jičíně. V sobotu dopoledne na ulici Riegrova, právě kvůli nízkým teplotám prasklo potrubí pitné vody. Než se dostavili pracovníci SMVaku voda se rozlila až na ulici Nábřežní a půlku sídliště zalila voda, která ihned zamrzala.

Na Staré poště v Novém Jičíně je nová výstava třech fotografů

5. února 2012 21:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

S fotografickou výstavou "Společně a zvlášť", kterou vám teď představíme, by se dalo říct, že do Nového Jičína vstoupil svět. Autoři, kteří vytvořili společný projekt, zdokumentovali pomocí fotografií život kolem nás v několika rovinách očima New Yorčana, Moraváka a Poláka.

Novojičínský Fokus připravil dětský maškarní ples

2. února 2012 20:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ke šňůře plesové sezóny se připojilo i Středisko volného času Fokus, které pořádalo tradiční maškarní bál pro děti. Smích a legrace byla kde jste se podívali a masek tady bylo nepřeberné množství.

V Novém Jičíně se diskutovalo o dějinách města, zaznamenaných v knize

2. února 2012 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nová kniha o dějinách města, která se jmenuje Nový Jičín, historie, kultura, lidé vyšla v loni. V květnu byla na kunínském zámku slavnostně pokřtěna a v minulém týdnu o ní proběhla přednáška.

Občanské sdružení Proficio z Nového Jičína zve na webináře

2. února 2012 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Občanské sdružení Proficio jsme vás představili v minulém novojičínském expresu jako místo, kde přicházejí rodiny za různými aktivitami. Poslední, nezmíněnou je zprostředkování práce na dálku, což je projekt, který má v posledních letech u nás i ve světě zelenou.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 31. 1. 2012

31. ledna 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Běžný výkon noční služby novojičínských policistů doplnilo v minulém týdnu 13 policistů Speciální pořádkové jednotky. Během kontrol zadrželi tři osoby. Na jednoho muže byl vydán příkaz k zatčení přerovským soudem, druhý řídil pod vlivem drog a třetí byl natolik opilý, že byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici. Všichni tři muži byli zadrženi při silniční kontrole. Od 20. ledna do 24. února 2012 probíhá anketa Novojičínský sportovec roku 2011 očima veřejnosti. Hlasovat můžete prostřednictvím internetu na stránkách SVČ Fokus www.fokusnj.cz. Vybírat můžete z celkem 10 sportovců a 7 družstev nominovaných jednotlivými kluby. Výstava fotografií s názvem Tenerife probíhá od 1. do 29. února v Informčním centru na Masarykově náměstí.

Novojičínská policie připravuje pro žáky a studenty pravidelné přednášky

31. ledna 2012 2:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští policisté spolupracují pravidelně se školami na různých projektech. Navštívili jsme jeden z nejaktuálnějších, kterým jsou středeční přednášky na různá zajímavá témata.

Nový Jičín oceňoval fotbalové naděje

29. ledna 2012 12:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

První mládežnický bál zorganizovali trenéři kopané. Celý výtěžek plesu pak věnovali mladým fotbalistům.

Novojičínské rodinné centrum nabízí široké spektrurm aktivit

28. ledna 2012 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Maminky s dětmi na mateřské dovolené často přemýšlejí jak svým dětem a konečně i sobě zpestřit den. A právě to je hlavním cílem rodinného centra, kde se mohou rodiče se svými dětmi setkávat při různých zajímavých aktivitách, které tam pro ně připravují.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více