Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

V Galerce vystoupilo duo matka s dcerou

15. října 2015 12:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub galerka na Staré poště je otevřen všem hudebním žánrům. Jeden z pátečních večerů byl po delší době zasvěcen folku. Publiku se tu představilo duo matky s dcerou - Pavlína Jíšová a Adéla Jonášová.

Dětská akademie zahájila první semestr

12. října 2015 13:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vyzkoušet si atmosféru vysokoškolského studia teď mohou v Novém Jičíně i děti ze základních škol. Na Dětské akademii podnikání a investování mají šanci získat zkušenosti ze světa obchodu a financí. Právě začal její první semestr.

Galerku v říjnu roztančí Jablkoň

12. října 2015 13:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pro hudební nadšence připravil klub Galerka na druhou polovinu měsíce října skutečně pestrou nabídku žánrů. Tentokrát se prý bude v komorních prostorách na Staré poště i tancovat, a to v rytmu Jablkoně.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 12. 10. 2015

12. října 2015 13:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín hledá množnosti, jak využít letní kino a do plánování che zapojit i občany. Veřejná diskuze o osudu areálu se uskuteční ve čtvrtek 15. října od 15, 30 hodin v aule radnice. Vylosovaní účastníci obdrží jako poděkování za zájem o dění ve městě lístky do kina Květen. Pro rodiče malých dětí zajistili pořadatelé hlídání v Návštěvnickém centru.
*
Klub rodáků a přátel města Nového Jičína pořádá pietní připomínku k příležitosti 10 let vytvoření lapidária náhrobků na hřbitově v NJ. Akce se koná ve čtvrtek 15. října od 16 hodin. Krátkým vystoupením ji doprovodí pěvecký sbor Ondráš.
*
Čtvrtek 15. října je také posledním dnem, kdy mohou lidé hlasovat o Nejkrásnější náměstí či náves. Do finále soutěže, kterou vyhlásil internetový portál Moravské hospodářství ve spolupráci s Nadací Partnerství, postoupil i Nový Jičín.

Anketa rozhodla, rozhlas bude v pět

12. října 2015 13:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Přejeme si, aby se ampliony rozezněl každý pracovní den v pět hodin odpoledne. Takto rozhodli Novojičíňáci v anketě o tom, kdy budou poslouchat hlášení městského rozhlasu.

Špínu z podloubí umyl čistící stroj

12. října 2015 13:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

živě Tento hlasitý hukot, který se v posledních dnech nesl novojičínským náměstím, měl svůj příznivý efekt - tedy na poměrně novou dlažbu podloubí a potažmo tak na pocity lidí při chůzi po ní. Nerovný povrch dlaždic z indického pískovce nachytává nečistoty, a tak pracovníci technických služeb přistupují k jeho čištění tímto strojem dvakrát až třikrát ročně. Letos navíc vyjeli s čističem i po městské slavnosti, ovšem zaměřili se pouze na nejvíce flekatá místa, kde stály stánky prodejců s občerstvením.
Čistící stroj na odolnou špínu zakoupila radnice v souvislosti s rozsáhlou rekonstrukci náměstí, která skončila v roce 2009. Nečistoty v podloubí odstarňuje spojením kartáčů, saponátů a odsáváním. Zapáchající skvrny, které likviduje, jsou nejčastěji dílem čtyřnohých miláčků, a ty po zmrzlině a jídle nedbalých občanů.

Přechod před nemocnicí má bezpečné osvětlení

8. října 2015 13:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový přechod pro chodce před novojičínskou nemocnicí už má i nové osvětlení. Stovky lidí, kteří tu denně přecházejí jako pacienti nebo zaměstnanci, tak mohou frekventovanou silnici překonat daleko bezpečněji. živě děti Ještě nedávno sloužila lidem „zebra" až u Španělské kaple, byla však na horizontu a řidiči často viděli chodce na poslední chvíli. Došlo zde také k tragické nehodě s úmrtím. Radnice proto vybudovala nový přechod na vhodnějším místě - o 50 metrů dále. Pavel Rozbroj (ČSSD), místostarosta Nového Jičína V České republice dojde ročně téměř k tisícovce nehod na přechodech pro chodce. 13 lidí při tom loni zemřelo. Kvalitní osvětlení přechodů, které neoslňuje řidiče, dokáže snížit počet střetů s chodci až o 65 procent. Marie Machková, tisková mluvčí MěÚ Nový Jičín Na stejné ulici K nemocnici je ještě jedno pro chodce rizikové místo - a to u SVČ Fokus. Přechod tu sice je, ale ze špatné strany a ne od centra. O novém se diskutuje už léta, je těžké ho zde zřídit kvůli křižovatkám a špatnému výhledu řidič.

Fotolovy v Návštěvnickém centru

7. října 2015 8:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Velkoformátové fotografie zvířat žijících v Beskydech vystavuje v těchto dnech Návštěvnické centrum. Svým objektivem je zachytil Jaroslav Pešat, pro kterého se fotolovy staly celoživotní vášní.

Diskgolfový turnaj na Svinci

7. října 2015 8:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na kopci Svinec proběhl jeden z pěti největších diskgolfových turnajů v České republice Moravian Open 2015. S létacím diskem a silným větrem se tu popralo 90 závodníků.

Do osudu letního kina má promluvit i veřejnost

7. října 2015 8:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letní kino v Novém Jičíně je ve zchátralém stavu, poslední diváci tu při projekci seděli v létě roku 2012. V tuto chvíli mají lidé možnost diskutovat o jeho dalším osud a říct svůj názor na veřejném projednání.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více