Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Galerka nabídne folkový večer

6. října 2015 16:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Páteční večer v Klubu Galérka nabídne program pro příznivce folkové muziky. Tento hudební žánr není v programové nabídce MKS žádnou neznámou, už dříve proběhlo v Novém Jičíně několik folkových koncertů, vystoupil tu např. Vlasta Redl nebo skupina Neřež.
Tentokrát se příznivci mohou těšit na duo matky s dcerou - představí se jim Pavlína Jíšová a Adéla Jonášová.

Jiří Macíček, dramaturg MKS Nový Jičín

Výstava na stromech podporuje férový obchod

6. října 2015 16:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Výstava fotografií přímo na stromech ve Smetanových sadech a popíjení férové kávy - to byla příjemná atmosféra happeningu, který se konal na podporu spravedlivého obchodu. K této veřejné kampani se Nový Jičín připojil v rámci projektu Zdravé město.

Knihovna vyhlašuje amnestii a zve nové čtenáře

5. října 2015 10:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Podpořit děti a také dospělé v zájmu o četbu má Týden knihoven, který připadá právě na tyto říjnové dny. K popularizaci knih se pravidelně připojuje také knihovna v Novém Jičíně. Aby přilákala nové čtenáře, nabízí jim roční registraci zdarma.

Rekonstrukce bazénu je prioritou města

5. října 2015 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bedlivě sledovanou investiční akcí číslo jedna je v Novém Jičíně rekonstrukce krytého bazénu a sportovní haly. Stavební práce běží na plné obrátky. Nová střecha už je nad více než polovinou areálu. Dokončenou stavbu by mělo město převzít ještě před vánocemi.

Největší zájem je ve Fokusu o sport

1. října 2015 13:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Počátkem měsíce října se rozjely kroužky a kurzy ve středisku volného času Fokus. Děti i dospělí tu mohli vybírat z téměř 90ti aktivit. Největší zájem byl o míčové sporty, ale také třeba o bojové umění.

Obrazy Miroslava Hanzelky na Staré poště

1. října 2015 13:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Příchodem nového měsíce otevřela Výstavní síň na Staré poště novou výstavu. Pod názvem
"Od realismu k abstrakci" tu prezentuje své obrazy a sochy amatérský malíř Miroslav Hanzelka z Libhoště.
K vidění je tu 43 olejomaleb, nejnovější z nich s motivem bříz je staré teprve čtrnáct dní. Miroslav Hanzelka nemá jednotný ucelený styl, na zdech výstavní síně tak mohou návštěvníci zaznamenat krajinky, zákoutí obcí a měst a také geometrickou modernu nebo postavy žen. Ani jedné z nich při tom není vidět přímo do obličeje. Samotný autor to vysvětluje takto: Miroslav Hanzelka, autor obrazů Miroslav Hanzelka začal intenzivněji malovat před deseti lety, kdy odešel do důchodu.
Naposledy zde na Staré poště vystavoval v roce 2007. Od té doby viděli jeho obrazy lidé v dalších městech a obcích Novojičínska, ale také třeba v Ostravě a Karviné. Výstava na Staré poště potrvá do 26. října.

Běh parkem přilákal dvě stovky závodníků

29. září 2015 21:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kdo chtěl den pracovního volna na konci měsíce září využít k aktivnímu odpočinku, mohl si jít zaběhat. Ve Smetanových sadech se konal 9. ročníku "Běhu novojičínským parkem". Na start se postavily téměř dvě stovky závodníků.

Svatováclavská vyjížďka

29. září 2015 21:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Milovníci historických vozidel si opět po roce přišli v Novém Jičíně na své. Masarykovo náměstí obsadila nablýskaná vozidla a motocykly, které se připojily k 5. ročníku Svatováclavské vyjížďky. Veteránů bylo tolik, že slavnostní jízda musela mít dvě trasy.

Cyklostezka Koleje slavila narozeniny

29. září 2015 21:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Cyklostezka KOLEJE z Nového Jičína do Hostašovic slaví 1. rok provozu. Výročí si zástupci obcí, kterými prochází, a spolu s nimi i další sportovci připomněli narozeninovou cyklojízdou. Nechyběl ani dort s obrázkem kola a symbolickou svíčkou.

Rodáci podnikli studijní cestu do partnerského města

28. září 2015 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letos už po 12 vyrazil Klub rodáků a přátel města Nového Jičína na tradiční zářijovou studijní cestu. Tentokrát si dali za cíl partnerské město Goerlitz, které leží na hranici Německa a Polska.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více