Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Děti křídou pomalovaly celé náměstí

18. září 2015 14:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vzít si do ruky křídu a pokreslit celé náměstí. To je nabídka, které neodolalo téměř 500 dětí z novojičínských školek a škol. Šedou plochu centra města tak během jednoho dne pokryl veselý koberec barevných obrázků.

Z domácí premiéry mají hokejisté jen bod

18. září 2015 14:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

V poslední zprávě se podíváme na novojičínský zimní stadion, kde hokejisté odehráli první domácí utkání nové sezony. Před místním publikem se jim ovšem Břeclav porazit nepodařilo. V normálním hracím čase se museli smířit s remízovou a nakonec s prohrou v prodloužení.

Silnice přes Bochetu je uzavřena

18. září 2015 14:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na komplikace v silniční dopravě ve městě si budou muset zvyknout řidič, kteří pro vjezd nebo výjezd z Nového Jičína používají komunikaci vedoucí do Loučky přes Bochetu.
Na 30 dní je totiž uzavřena silnice K nemocnici v úseku od křižovatky s ulicí Bohuslava Martinů až po zásobovací vjezd k obchodnímu domu pod nemocnicí. Správa a údržba silnic zde 7. září zahájila stavbu mostu přes místní potok. Stavební zásah si vyžádal špatný stav původního přemostění. Rychlejší varianta - jeho rekonstrukce - ovšem nebyla možná, protože leží v blízkosti vedení plynu a vody. Majitelé komunikace se proto rozhodli pro radikálnější řešení - pro stavbu nového mostu.
Objížďka tohoto úseku je vyznačena dopravním značením a vede z NJ přes Skalky do Kojetína a přes obec Starý Jičín zpět na silnici K nemocnici, a to obousměrně.
Autobusové zastávky "Nový JIčín, Loučka, kolonie" a "Nový JIčín, Bocheta" nebudou po dobu trvání uzávěrky obsluhovány linkovou ani městskou hromadnou dopravou.
Uzávěrka veškerého silničního provozu na tomto úseku potrvá do pátku 9. října.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 18. 9. 2014

18. září 2015 14:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

V úterý 22. září bude v Novém Jičíně městská hromadná doprava zdarma. Tato akce je součástí zapojení města do Evropského týdne mobility 2015. Bezplatné cestování autobusy má přimět motoristy, aby alespoň v tento den nechali svá auta doma. Řidiči v autobusech
budou vydávat takzvané "nulové jízdenky".
*
Už jsme vás informovali, že Nový Jičín změnil pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města. Termín podávání žádostí o poskytnutí dotací z rozpočtu města je vymezen od 1. do 30. října 2015. V příštím roce by mělo být rozděleno téměř 20 milionů korun.
*
Nabitý víkendový program mají před sebou házenkáři TJ Nový Jičín. Přijďte je podpořit do haly ABC, program začíná už od půl deváté ráno, muži hrají v 16 hodin.

Na náměstí se prezentovaly sociální služby

18. září 2015 14:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na novojičínském náměstí se konal 6. ročník Dne sociálních služeb. Prezentovalo se tu 27 organizací, které pomáhají lidem v jejich tíživé životní situaci. Součástí akce bylo také vyhlášení ankety Dobrovolník roku.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 14. 9. 2015

14. září 2015 22:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ostravská nezisková organizace Čisté nebe upozorňuje na stále běžící webový projekt Čistý komín. Obyvatelé Moravskoslezského kraje na něm mohou přidávat fotografie silně kouřících komínů na mapu a přimět tak jejich provozovatele ke zlepšení způsobů vytápění.
www.cisty-komin.cz
*
Až do 30. září běží anketa k vysílacímu času městského rozhlasu. Pokud vás téma zajímá, můžete vyjádřit svůj názor na stránkách města.
*
Český svaz chovatelů v Loučce zve na další výstavu drobného zvířectva. V areálu "U chovatel" začíná v sobotu 19. září v osm hodin a probíhá až do neděle.
*
9. říjen - to je termín pro podání přihlášek k výběrovému řízení na pozici ředitele technických služeb města. Vybraní uchazeči budou pozvání k ústnímu pohovoru. Bližší informace a podmínky výběrového řízení najdete na internetových stránkách města.
*
Stále běží soutěž o nejkrásnější náměstí nebo náves, do které se můžete zapojit a svým hlasem podpořit i novojičínské Masarykovo náměstí. Je umožněno hlasovat každý den, až do 15. října, a to na stránkách moravskéhospodářství.cz

Novojičínští herci se vrací na divadelní prkna

14. září 2015 22:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští herci Divadla bez portfeje se po téměř roční pauze vrací na scénu. Už za pár dní zahájí novou sezónu uvedením obnovené premiéry francouzské komedie Láska, sex a žárlivost.

Den sociálních služeb napoví, kde hledat pomoc

14. září 2015 10:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

„Vzájemně se poznejme", to je podtitul 6. ročníku Dne sociálních služeb, který proběhne ve středu na Masarykově náměstí. V rámci programu bude také vyhlášen vítěz ankety Dobrovolník roku, což je poděkování radnice lidem, kteří nezištně pomáhají v sociální a zdravotnické oblasti.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 11. 9. 2015

10. září 2015 10:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

* Další odhozenou použitou injekční stříkačku našli městští strážníci nedaleko novojičínského vlakového nádraží. Co se týče další preventivní aktivity městské policie - forenzního značení kol a invalidních vozíků - označkovali už během necelého měsíce trvání této služby majetek v hodnotě více než 1 milionu korun.
*
Na zimním stadionu v Novém Jičíně otevírají školičku bruslení. Děti všeho věku se tu mohou naučit základy techniky bruslení, jak udržet rovnováhu, bezpečně padat i vstávat na ledě, rozjíždět se a brzdit. První kurz začíná v úterý 15. září. Přijít mohou i děti, které nemají vlastní brusle. Dají se zapůjčit přímo na stadionu.
*
Právní odpovědnost a drogová problematika dětí, to je téma seminářů, které v rámci preventivního projektu pořádá pro žáky základních škol okresu Nový Jičín místní oddělení Policie ČR ve spolupráci s pracovníky Oddělení sociálně právní ochrany dětí. První seminář proběhne 23. září. Jeho posluchači budou žáci ZŠ Dlouhá.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více