Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Mimořádné zastupitelstvo schválilo novou směrnici

28. srpna 2015 20:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve čtvrtek proběhlo v aule radnice 4. mimořádné zasedání zastupitelstva města. Zastupitelé řešili návrh směrnice pro poskytování dotací. Více jsme zjišťovali u starosty Jaroslava Dvořáka.

MKS Nový Jičín zve na kurzy

28. srpna 2015 20:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pro školní rok 2015-2016 chystá Městské kulturní středisko novou nabídku kurzů pro veřejnost. Díky nim si můžete oprášit nebo vylepšit jazykové a jiné dovednosti. Připraveny jsou i novinky, například netradiční výtvarný ateliér.

Cesta z Nového Jičína do Rybí se dočká opravy

28. srpna 2015 20:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Cesta mezi Novým Jičínem a Rybí, která údajně nikomu nepatří, se dočká opravy. Novojičínská radnice se dohodla s obcemi, že se na dočasnou rekonstrukci složí společně. Obce poté budou jednat, aby cestu převzal kraj.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 28. 8. 2015

28. srpna 2015 20:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice vyšla vstříc maminkám v porodnici a nově pro ně zavedla možnost výběru z několika jídel v rámci jídelníčku - u snídaní i obědů. Porodnice nově využívá také červené poporodní bonding deky. Jejich barva novorozencům údajně připomíná známé prostředí uvnitř dělohy.
*
Na městskou slavnost můžete přijít v historickém kostýmu. Bezplatně je budou půjčovat v kině Květen, a to od 1. do 3. září v době od 14 do 17 hodin. Vchod bude z Havlíčkovy ulice. Půjčovné je bezplatné, pouze se vybírá vratná záloha 100 korun. 22. městská slavnost bude věnována výročí konce 2. světové války, připomenuta budou i výročí slavných cechů novojičínských a 130 let od narození automobilového závodníka Fritze Hückela.
*
Radnice chce sjednotit dobu vysílání městského rozhlasu. O tom, kdy byste ho rádi slyšeli, můžete hlasovat v anketě na webových stránkách města, a to do 30. září. Na výběr jsou tři varianty.

Dobrovolníci se strážníky hledali injekce ve městě

28. srpna 2015 20:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Případ čtyřleté dívky, která se před několika dny zranila o pohozenou injekční stříkačku, vyvolal v Novém Jičíně spoustu emocí. Jednou z reakcí byla i dobrovolnická akce nazvaná Poslední kapka. Zapojili se do ní i lidé z města, kteří se strážníky Městské policie vyrazili do ulic hledat odhozené stříkačky.

Změny v dopravním režimu na ul. Komenského

24. srpna 2015 16:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bezpečně do škol - projekt, který má na ulici Komenského zajistit klidnou a bezrizikovou dopravu. S blížícím se školním rokem jsme zjišťovali více o dopravních opatřeních přímo na místě.

Prázdninové čtvrtky v knihovně měly úspěch

24. srpna 2015 16:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Prázdninové čtvrtky v knihovně - seriál šesti letních setkání pro děti se blíží ke konci. Městská knihovna pro ně zajistila zábavný a vzdělávací program. Beáta Plášilová, knihovnice, organizátorka prázdninových čtvrtků Žáci základních škol se dozvěděli spoustu věcí, ale nechyběl ani prostor ke kreativitě. anketa: účastníci prázdninových čtvrtků Někteří měli kromě získávání nových zážitků a vědomostí také úplně obyčejný důvod k návštěvě. anketa: účastníci prázdninových čtvrtků Knihovna plánuje prázdninové čtvrtky zopakovat i v příštím roce.

Přípravná utkání mužům HK Nový Jičín vychází

24. srpna 2015 16:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mužům HK Nový Jičín se v přípravě daří. Kromě úvodního utkání dovedli všechny zápasy do vítězného konce. Jejich hostem byla tentokrát Karviná.

Žilina o víkendu slavila svůj Den obce

24. srpna 2015 16:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

V novojičínské místní části Žilina proběhl o víkendu Den obce. Program začal v sobotu, ve dvě hodiny odpoledne a jako vždy si svůj obecní den užili dospělí i děti.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 21. 8. 2015

20. srpna 2015 17:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sběrné dvory na ulicích Palackého a Propojovací se ucházejí o titul Sběrný dvůr roku 2015. V celostátní soutěi můžete hlasovat a podpořit svůj sběrný dvůr i vy, a to do 31. října.
www.sberne-dvory.cz
*
Městská policie vyhlásila dobrovolnickou akci Poslední kapka. V úterý 25. srpna začne skupinové sbírání injekčních stříkaček na několika místech ve městě. Sraz je na zahradě restaurace Nové Slunce v 17 hodin. Více informací najdete na stránkách Městské policie.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více