Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Beskydské divadlo se připravuje na sezónu

20. srpna 2015 13:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Beskydské divadlo se připravuje na novou sezónu. V těchto dnech probíhá v celé budově generální úklid a údržba. Pokud jste šli kolem, mohli jste si všimnout i postupné renovace plechových částí střechy.

Strážníci zdarma značí kola syntetickou DNA

20. srpna 2015 13:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se připojil k městům, která označují cyklistům jízdní kola syntetickou DNA. Městská policie nabízí tuto bezplatnou službu od 13. srpna. Do konce roku chtějí strážníci označit tři stovky kol nebo kompenzačních pomůcek.

Fotografie z Rallye Dakar v Návštěvnickém centru

20. srpna 2015 13:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Spousta lidí sní o návštěvě Rallye Dakar. Fotograf Ondřej Záruba si svůj sen vyplnil a postupně se dostal k fotografování slavného závodu jako akreditovaný novinář. Své zážitky vyprávěl zájemcům v návštěvnickém centru, kde jsou nově vystaveny jeho fotografie.

Letní úpravy komunikací jsou v plném proudu

17. srpna 2015 18:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Obyvatelé města a hlavně řidiči si určitě všimli stavebních prací před školami na ulici Komenského. Kvůli bezpečnosti dětí se tady mění i celkový režim dopravy. Město se v letních měsících zaměřilo také na opravy chodníků a silnic.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 8. 2014

17. srpna 2015 18:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad upozorňuje na splatnost poplatku za komunální odpad. Nejpozději k 30. září je třeba uhradit 2. splátku. Více informací najdete na webu města.
*
Radnice je v těchto dnech otevřena od 7 hodin ráno, kdy je už možné vyřídit veškeré záležitosti. Opatření je v běhu kvůli předchozímu týdnu, kdy měl úřad otevírací dobu zkrácenou kvůli vedrům.
*
Fotbalisté Nového Jičína o víkendu remizovali na svém hřišti 0:0 proti Hranicím. Další utkání je čeká 22. srpna ve Valašském Meziříčí.

Divoký víkend na silnicích Novojičínska

17. srpna 2015 18:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

13 dopravní nehod. To je víkendová bilance řidičů na Novojičínsku. Dopravní policisté ale zjistili, že někteří z nich před jízdou pili. Řidiči nadýchali i více než 2 promile alkoholu a je s podivem, že kromě lehkých zranění se nic vážnějšího nestalo.

Mňága a Žďorp vystoupili na Masarykově náměstí

17. srpna 2015 18:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínské léto přivítalo na Masarykově náměstí další úspěšnou kapelu. Stovkám lidí zahráli Mňága a Žďorp, kteří přivezli jejich aktuální desku. Díky fanouškům ji nahráli v Číně.

Radnice kvůli vedrům měnila úřední hodiny

14. srpna 2015 12:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Horké počasí donutilo Městský úřad a vedení města dočasně změnit provozní dobu. Extrémní teploty na chodbách a v kancelářích dělaly problémy úředníkům, technice i lidem, kteří si přišli vyřídit své záležitosti.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 14. 8. 2015

14. srpna 2015 12:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už podruhé v Novém Jičíně proběhne Restaurant Day. V zahradě Nové Slunko můžete v neděli 16. března od 11 hodin ochutnat kulinářské speciality amatérských kuchtíků převážně z Nového Jičína. Účast přislíbily desítky nadšenců, kteří nabídnou například domácí paštiku, koláčky, vietnamské letní specialitky nebo sushi.
*
Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků zve na vernisáž výstavy fotografií cestovatele a fotografa Ondřeje Záruby. Vernisáž proběhne ve středu 19. srpna od 17:00 hod. Námětem unikátních fotografií je RALLYE DAKAR z pohledu člena závodní posádky.
*
Muži HK Nový Jičín mají za sebou už dva zápasy přípravné série. Na ledě Opavy prohráli 6:5 na samostatné nájezdy. Ty rozhodly také o následném vítězství v domácím derby s Kopřivnicí, které tak naši vyhráli 3:2.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více