Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Letní kino v zahradě knihovny promítá do neděle

14. srpna 2015 10:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

V zahradě Městské knihovny ve čtvrtek začalo promítat Novojičínské letní kino. Pro milovníky prázdninových projekcí pod širým nebem je připraven čtyřdenní program až do neděle 16. srpna.

Nakole Dokola - cyklisté ze Straníka dojeli do cíle

14. srpna 2015 10:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Cyklisté ze Straníka Josef Indrák a Radim Sváček, kteří vyrazili na kolech okolo Česka, se úspěšně vrátili domů. Na cestách byli 33 dní a najeli zhruba 2300 kilometrů. Jejich prázdninový výlet v sedlech kol jsme sledovali od začátku.

Muzeum Novojičínska zve na výstavu o Janu Husovi

10. srpna 2015 16:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Žerotínského zámku přijela putovní výstava. Muzeum Novojičínska ji připravilo ve spolupráci s Husitským muzeem v Táboře. Expozice zajímavým způsobem přibližuje dobu, život a dílo českého reformátora Jana Husa.

Městská knihovna nabízí nové služby

10. srpna 2015 13:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městská knihovna po prázdninové pauze opět otevřela. Pro své čtenáře připravila několik služeb, které rozhodně stojí za zmínku. Například balení učebnic a pracovních sešitů. Beáta Plášilová, knihovnice Služba bude fungovat do 30. září. Hlavní nápor sešitů a učebnic začne se startem školního roku. Už teď ale můžete vyžít prázdninového klidu a nechte si vše zabalit v předstihu. Čtenáři knihovny, kteří potřebují brýle je mohou klidně zapomínat doma. Díky další službě si totiž mohou v knihovně půjčit ty, které jim vyhovují. Beáta Plášilová, knihovnice
Městská knihovna také zve, především děti, na zbývající tři prázdninové čtvrtky. Podrobnosti se dozvíte na internetových stránkách knihovny.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 10. 8. 2015

10. srpna 2015 13:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na fotkách Městské policie Nový Jičín vidíte následky nedělní krátké, ale intenzivní bouřky na Lamberku. Prvotní odklízení stromů a spadaných větví měli na starosti hasiči, další zajišťují technické služby.
*
Podle aktuálních statistik je v Novém Jičíně 24 020 obyvatel. Za první půlrok se narodilo 108 dětí.
*
Letní kino chystá prázdninové promítání a od 13. do 16. srpna přináší další filmovou nabídku pod širým nebem. Vidět můžete například českou komedii Život je život nebo Klub rváčů a další žánrové záležitosti. Start promítání je vždy v jedenadvacet hodin v zahradě městské knihovny.
*
V pátek 14. srpna se na Masarykovo náměstí chystá druhý prázdninový jarmark. K zakoupení na něm budou rukodělné výrobky, a to od 8 do 17 hodin. V doprovodném programu návštěvníci uvidí Pískohraní nejen pro děti a o půl třetí odpoledne Městskou dechovou hudbu Nový Jičín.
*
Úřad práce zaznamenal případy, kdy se zástupci podivných firem vydávali za sociální pracovníky Úřadu práce a poté, co je lidé pustili do bytu, se snažili vymámit peníze prostřednictvím výhodné koupě. Policie i úředníci varují, aby k sobě lidé nepouštěli dovnitř nikoho bez předchozího ověření.
*
Od 10. srpna budou na území města probíhat celoplošné opravy místních komunikací, na ulicích Tyršova, Bulharská, v Bludovicích u kaple a odbočce k pneuservisu. Dále v Kojetíně, ve Straníku u obchodu a v Žilině na ulici Na Samotě. Práce budou probíhat ve dvou etapách, postupně do 11. září.

Polští zloději chtěli krást pneumatiky v Novém Jičíně

10. srpna 2015 13:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tři polští zloději přijeli do Nového Jičína krást pneumatiky. Vyhlédli si jeden z pneuservisů a ukradené gumy chtěli odvézt nákladním autem. Díky důkladnému zabezpečení se brzy na jejich plánovanou akci přišlo a policisté je chytili na útěku.

Rekonstrukce bazénu a sportovní haly pokračuje

7. srpna 2015 12:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve městě pokračuje velká rekonstrukce sportovní haly a krytého bazénu. Vše probíhá za provozu sousedícího venkovního koupaliště. Rozsáhlá akce je první velkou rekonstrukcí této budovy od roku 1975, kdy byl novojičínský bazén otevřen.

Dvojice ze Straníka objíždí republiku Nakole Dokola

7. srpna 2015 12:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Josef Indrák a Radim Sváček - dvojice amatérských cyklistů, která z Moravskoslezského kraje vyrazila na okružní cestu po České republice. Jejich zážitky sledujeme od 10. července, kdy vyrazili z Beskyd. Teď mají za sebou 1700 kilometrů a před sebou ještě zbytek náročné cesty.

Novojičínská nemocnice má svůj vlastní med

7. srpna 2015 11:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice má poprvé v historii vlastní med. Minulý rok vznikly díky iniciativě jednoho ze zaměstnanců dva včelí úly přímo v areálu. Teď nastal čas prvního stáčení a podle všeho byly včely hodně pilné.

Lidé využívají internet na Masarykově náměstí

7. srpna 2015 11:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Wi-fi připojení pro turisty, návštěvníky i obyvatele města. Je tomu pár týdnů, co radnice spustila další zajímavý projekt. Díky němu se na Masarykově náměstí může připojit k internetu kdokoliv s chytrým zařízením. Město pro zřízení této bezplatné služby spojilo síly s místní firmou.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více