Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Sbírka pro ovdovělého strážníka dopadla skvěle

21. července 2015 14:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sbírka na pomoc ovdovělého Martina Davida skončila 1. července. Organizátoři sečetli všechny příspěvky a zajistili vyúčtování a další náležitosti podle zákona. Výsledek a obrovská pomoc lidí všechny překvapila.

Pozvánka na Jičínfest 2015

20. července 2015 14:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tradiční akce, která podporuje hudební scénu na Novojičínsku. V sobotu 25. července začíná v amfiteátru Skalky další ročník oblíbeného Jičínfestu. Městské kulturní středisko, které má toto setkání příznivců převážně rockové hudby na svědomí, opět připravilo zajímavý výběr skupin z Nového Jičína, Kopřivnice, Oder, Studénky nebo třeba Frýdku-Místku. V lineupu hlavní A stage se objeví dva hosté: kapely Hentai Corporation a Salamandra. Začátek programu je v 17:30.

Cyklisté ze Straníka vyrazili NAKOLE DOKOLA

20. července 2015 12:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dva cyklisté ze Straníka vyrazili NAKOLE DOKOLA. Tak se jmenuje jejich projekt a zároveň prázdninový výlet, během kterého chtějí Josef Indrák a Radim Sváč objet celou republiku. Sbalení vyrazili 10. července do Beskyd, kde svou trasu oficiálně zahájili. Někomu možná přijde jejich výlet jako dětská hra, oni sami ale tvrdí, že v sedlech kol si jedou pro svůj sen. Připraveni jsou vydržet jak dlouho bude třeba. Podpořit projekt a také sledovat jejich zajímavé fotografie a zážitky z cest můžete na facebookových stránkách NAKOLE DOKOLA a alespoň virtuálně s nimi objet celé Česko. Držíme palce.

Město pokračuje s letními brigádami pro studenty

20. července 2015 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Studentské brigády, které organizuje město, jsou v plném proudu. Stejně jako v loňském roce byl o práci v ulicích Nového Jičína velký zájem. Uchazeče nakonec vybral los.

Městská knihovna zve děti na prázdninové čtvrtky

19. července 2015 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali, že městská knihovna o prázdninách připravila zajímavé akce pro děti. Většinu z letních čtvrtků je pro ně zajištěn vzdělávací nebo zábavný program. Dvě tato setkání už mají zájemci za sebou.

Výstava v muzeu jde po stopách Zdeňka Buriana

17. července 2015 14:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letošních 110 let od narození významného malíře Zdeňka Buriana připomíná výstava v Muzeu Novojičínska. Obrazy a předměty vystavené v Žerotínském zámku mají na svědomí jeho pokračovatelé. Jeden z exponátů už určitě viděli i diváci jednoho historického filmu. Tento stegosaurus si zahrál ve snímku Cesta do pravěku režiséra Karla Zemana. Právě on inspiroval spoustu tvůrců, to samé platí i o Zdeňku Burianovi. Oldřiška Frühbauerová, spoluautorka výstavy Projekt Paleoart sdružuje v současné době pětici umělců, kterým je tvorba Zdeňka Buriana velmi blízká a v podstatě pokračují v jeho stopách. Oldřiška Frühbauerová, spoluautorka výstavy Pravěká výstava v Žerotínském zámku potrvá do 6. září.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 7. 2015

17. července 2015 14:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

V létě nekrmte ptáky. S touto prosbou se úředníci obrací na obyvatele města. Přikrmování ptáků v letních měsících jim škodí, navíc zbytky pečiva jsou pak spíše potravou pro hlodavce. K tématu připravujeme reportáž.
*
Zdeněk Trefil - přední moravský architekt. Ten bude hostem přednášky a besedy, kterou ve středu 22. července pořádá klub rodáků a přátel města v prostorách městské bašty. Hovořit se bude o moderní architektuře a stejně jako všechny akce rodáků, bude i tato spojena především s Novým Jičínem.
*
Novojičínský discgolfový klub Moravian Gators pořádá v sobotu 1. srpna turnaj pro veřejnost. Bližší informace najdete například v novojičínském zpravodaji. Start je v 8:30 na discgolfovém hřišti Bocheta.
*
Hrad Starý Jičín zve na prázdninové akce. Například tento víkend probíhá Strašidelný hrad. Děti i jejich rodiče se mohou těšit na 10 strašidelných bytostí, které se postarají o večerní zábavu. Akce probíhá v pátek a v sobotu.
*
Málokdo ví, že Nový Jičín nabízí jednu zeměpisnou zajímavost, kterou je 18. poledník východní délky. Ten prochází západní částí města. Tuto cestu podrobně mapuje Jaroslav Bělík. I k tomuto tématu připravujeme reportáž.

Uběhlo 225 let od úmrtí generála Laudona

17. července 2015 14:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín si opět připomněl úmrtí generála Laudona. Významný a slavný vojevůdce je s historií města neodmyslitelně spjatý. V úterý uběhlo přesně 225 let, co skonal v rohovém domu na Masarykově náměstí.

Nový Jičín opět hostil soustředění krasobruslařů

14. července 2015 14:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na zimním stadionu, kde je v čerstvě v provozu ledová plocha, probíhá další mezinárodní soustředění krasobruslařů. Ti si Nový Jičín a zázemí, které jim hokejový klub poskytuje, oblíbili už v loňském roce.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více