Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 2. 12. 2011

1. prosince 2011 18:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Pěstírna marihuany 2. Veřejná služba 3. Diskuze ze studia 4. Sociální automobil 5. Vánoční výstavka ve Fokusu 6. Koncert vážné hudby

Novojičínskému klubu rodáků přenášel profesor Barteček

1. prosince 2011 18:07 | Nový Jičín | Jan Plašil


Profesor Olomoucké univerzity Barteček přednášel v klubovně rodáků na Baště o své oblíbené Jižní Americe. Prozradil nám, proč je mu zrovna tento kus světa blízký.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29.11.2011

29. listopadu 2011 8:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Televize Polar bude opět vysílat živé besedy. Vysílací pomlka byla způsobena stěhováním novojičínského studia do nových prostor a také přechodem na digitální vysílání. První živou besedu odvysíláme už 5. prosince od 18.00 do 19.00 hodin. Tématem jsou události letošního roku, které budou komentovat Břetislav Gelnar, Přemysl Kramoliš, Ivan Týle a Pavel Bártek. Dotazy zasílejte na orlikova@polar.cz nebo v době vysílání na 777 652 765. Už tento týden otevřou Návštěvnické centrum Nový Jičín. Od 1. prosince můžete navštívit informační centrum, středisko Europe direct, expozici a prodejnu klobouků na Masarykově náměstí v domě číslo 45. Ministerstvo práce a sociálních věcí spustilo informační kampaň k sociální reformě a současně nový web s názvem „Sociální reforma - změna 2012", kde najdete veškeré důležité informace k připravovaným změnám v sociální oblasti od ledna 2012. 1. prosince začíná na náměstí Vánoční jarmark, v rámci kterého vystoupí 2. prosince v 16.00 hodin Apači. 5. prosince v 10.00 hodin přijde na náměstí Mikuláš a v 17.00 hodin proběhne slavnostní rozsvícení Vánočního stromu. V 17.15 zahraje cimbálová muzika Trojačka.

Kulturní magazín - prosinec 2011

28. listopadu 2011 21:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Malá schola
2. Novojičínské léto 2012
3. Akce těla

Proběhla poslední přednáška projektu “Jak na dluhy”

28. listopadu 2011 21:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Umíte správně hospodařit s penězi, abyste se neměli dluhy? Máte dluhy a nevíte jak na ně? Kdo může v této situaci pomoci? Tyto a mnohé další dotazy zodpovídali odborníci na poslední přednášce projektu Jak na dluhy, který finančně podpořilo ministerstvo vnitra.

Alžběta Rácová z Nového Jičína slavila 100. narozeniny

28. listopadu 2011 21:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sté narozeniny oslavila v pondělí v domově Duha jeho obyvatelka Alžběta Rácová, která prožila celý svůj život v Novém Jičíně. Gratulantů se sešlo tolik, že narozeniny slavila dva dny.

V kroužku Šikula ZŠ Jubilejní 3, prac. Dlouhá 56 vyrábí dárky

28. listopadu 2011 21:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Děti prvního stupně základní školy Dlouhá 56 mají šikovné ruce, a proto tady před třemi lety vznikl kroužek Šikula. V začátcích měly paní učitelky obavy, jestli budou mít děti zájem zůstávat ve škole i po vyučování, ale dnes už ví, že se děti bez Šikuly neobejdou.

Masarykovo náměstí v Novém Jičíně zdobí darovaný kanadský smrk

28. listopadu 2011 21:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

První svíčku na adventním věnci jsme už zapálili v neděli, a to je známka toho, že Vánoce se nezadržitelně blíží. Adventní neděle nazýváme jako železnou, bronzovou, stříbrnou a zlatou. A zatímco železnou nedělí Advent začíná, jeho konec pak představuje západ slunce Štědrého večera.

Fokus zahájil plesovou sezónu Hvězdičkovým bálem

25. listopadu 2011 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Plesová sezóna ještě nezačala, ale ve Fokusu už proběhl první bál. Děti si na Hvězdičkovém bále užily spoustu zábavy, legrace a soutěží. Jaká tam byla atmosféra, teď uvidíte sami.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více