Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 16. 12. 2011

14. prosince 2011 20:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Zastupitelstvo 2. Flašinet na náměstí

Odborné učiliště a Praktická škola Nový Jičín spojila příjemné s užitečným

14. prosince 2011 20:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Odborné učiliště a Praktická škola Nový Jičín spojila příjemné s užitečným a pozvala zájemce, spolupracovníky, bývalé žáky a pedagogy na dny otevřených dveří spojené s výstavou rozličných vánočních dárků, inspirativních dekorací, ale také s ochutnávkou cukroví a dobrot, které připravili studenti s pedagogy této školy.

V novojičínské Španělské kapli už staví Betlém

14. prosince 2011 20:13 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tradiční ozdobou Španělské kaple je krásný Betlém, který každoročně staví rodina Kaštovských. My jsme pro vás natočili jak taková krása vzniká a co vše je k tomu zapotřebí, abychom se při pohledu na postavený Betlém cítili jako součást skutečného vánočního příběhu.

Hostašovická cyklostezka se snad bude stavět už příští rok

12. prosince 2011 17:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Svazek obcí, který vznikl kvůli přeměně povodní zničené železniční tratě na cyklostezku, se v jednání se správou železniční dopravní cesty posunul už do fáze, kdy v nejbližších dnech bude podepisovat smlouvu o pronájmu pozemků. První krok bude odstranění železničního svršku a potom už může následovat výstavba cyklostezky. Podmínkou je ale získání dotace.

Novojičínští řeckořímští zápasníci slaví úspěchy

12. prosince 2011 17:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

O tom, že novojičínští zápasníci slavili úspěchy jsme vás před časem informovali. Setkání s nimi jsme si nemohli nechat ujít, a proto jsme navštívili jejich trénink.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13.12. 2011

12. prosince 2011 17:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město Nový Jičín se umístilo ve sběru elektroodpadu na 1. místě v rámci Moravskoslezského
kraje a ze 600 měst bylo zařazeno mezi 25, které nejlépe poskytují informace o stavu
životního prostředí. Odborné učiliště a Praktická škola v Novém Jičíně zve na vánoční výstavku prací žáků a
učitelů, která je umístěna v prostorách Bašty městského opevnění v Novém Jičíně od 12. do
15. prosince v době od 10 do 16 hodin. Asociace občanských poraden zve 15. 12. od 12,45 do 14,30 hodin na seminář, který se
týká problematiky spotřebitelství. Ten proběhne v prostorách Klubu seniorů, na ulici Msgr.
Šrámka 13. ZŠ Nový Jičín, Tyršova 1 pořádá ve dnech 12. - 16. 12. týden otevřených dveří. 15. 12. v 8 hodin proběhne na Masarykově náměstí dětský jarmark, který pořádá družina ZŠ
Tyršova. Od 15,30 hodin pak uvidíte pohádku Jak Barborka čekala na Ježíška. A v rámci vánočního jarmarku ještě 16. 12. v 16 hodin vystoupí na Masarykově náměstí
skupina Věšák. V sobotu 17. 12. od 8 do 12 hodin zahraje flašinetář. A 19. prosince v 16
hodin vystoupí Ondráš Nový Jičín.

Jaroslav Bělík přednášel o novojičínském gymnáziu

12. prosince 2011 17:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jaroslav Bělík, muž, kterého bez kamery není snadné potkat, je na všech akcích, všude, kde se něco děje. Pečlivě už desítky let zaznamenává pro budoucí pokolení veškeré události v Novém Jičíně. A teď vám ještě prozradíme, že jako bývalý absolvent novojičínského gymnázia, sepsal almanach na pokračování o svém ročníku, kde zaznamenal i další události a fakta. Více už v našem příspěvku.

Muzeum Novojičínska vystavuje sklo, keramiku a porcelán až do 23. února 2012

10. prosince 2011 19:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Následující příspěvek je pozváním do Muzea Novojičínska, kde před nedávnem otevírali novou výstavu. Tentokrát se jedná o sklo, keramiku a porcelán a to, co tady zvědavé oko návštěvníka uvidí, stojí opravdu za to. Pojďte se tam s námi podívat.

Nový Jičín v e-aukci ušetřil přes milion korun

9. prosince 2011 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Průlomem ve veřejných zakázkách jsou výběrová řízení pomocí elektronických aukcí. Mnohá města s nimi mají velmi dobré zkušenosti a Nový Jičín už se mezi ně řadí také. Díky e-aukci na dodavatele elektřiny ušetří město stovky tisíc korun.

Na Masarykově náměstí v Novém Jičíně už svítí vánoční strom

8. prosince 2011 12:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jarmark už je v plném proudu, lidé nakupují, prodávající jim připomínají, že se Vánoce nezadržitelně blíží a jediné, co ještě k tradicím novojičínského jarmarku na náměstí chybělo, byl rozsvícený strom. A my vám právě teď ukážeme, jak tato očekávaná akce po celý den probíhala.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více