Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Obyvatelé místní části Žilina pořádají akce pro děti i dospělé

4. října 2011 15:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zatímco starší obyvatelé místní části Žiliny mají za sebou krásný výlet na Hostýn, pro děti připravil osadní výbor o víkendu Drakiádu. A ti, kteří neměli připraveného draka nemuseli být smutní, že přijdou o podzimní zábavu, organizátoři totiž na ně mysleli a draky tady měli nachystané k prodeji.

Novojičínský Ondrášek zkoušel v chorvatském Zaostrogu

4. října 2011 12:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pěvecký sbor Ondrášek už po desáté vycestoval na letní soustředění k moři. Letos letní ondrášovská škola probíhala v chorvatském Zaostrogu a my vám alespoň v krátkosti přiblížíme atmosféru

Provizorní mosty v Novém Jičíně se nahrazují novými

3. října 2011 14:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mosty, které v roce 2009 zničila blesková povodeň, se rekonstruují. Nový most už nahradil provizorní přemostění Na Poříčí v městské části Žilina a finišuje se i na lávce v Bludovicích. Poslední v řadě zničených mostů je U Jezu. Tady byl demontován most dočasně zapůjčený Správou státních hmotných rezerv a práce jsou na počátku.

V Novojičínském divadle jsou připraveni na další sezónu

3. října 2011 13:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Léto je nenávratně pryč a nová divadelní sezóna je už v plném proudu. Přinášíme vám malou pozvánku do Beskydského divadla, které o prázdninách prošlo drobnými stavebními úpravami.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 3. 10. 2011

3. října 2011 13:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Výstava fotografií 2. Koncert Ondráše v novojičínském divadle 3. Představení Gymnázia v novojičínském divadle

Den mobility na novojičínském náměstí

30. září 2011 14:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se v minulém týdnu připojil k Evropskému týdnu mobility s akcí pro děti na Masarykově náměstí. Na tu naváže Sportovní dopoledne ve Smetanových sadech tento čtvrtek dopoledne.

Chráněné bydlení v Novém Jičíně má za sebou první rok

30. září 2011 12:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Právě v těchto dnech slaví novojičínské chráněné bydlení první rok fungování. Svůj domov tady našlo devět klientek, které do té doby žily v Ústavu sociální péče pro ženy v Nové Horce. Ve dvou bytech, které fungují nezávisle na sobě o ně pečuje sedm zaměstnanců.

Vzácné valašské ovce se chovají v Bludovicích u Nového Jičína

30. září 2011 12:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

V dnešní závěrečné reportáži zavítáme do místní části Bludovic za valašskými ovcemi, které chovají a de facto toto plemeno zachraňují manželé Žitníkovi. Za třináct let mají sto dvacetičlenné stádo a některé kusy mají i svá jména.

Novojičínský klub rodáků zavítal i do partnerského města Svietochlowice

30. září 2011 10:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

I přesto, že si většina členů klubu rodáků a přátel Nového Jičína, užívá zaslouženého
odpočinku, nelení. Klub pro ně připravuje vedle řady přednášek, výstav a setkání,
také pravidelné zájezdy. Jeden z nich proběhl před nedávnem.

Novojičínské muzeum hostí výstavu Otakara Zelenky

30. září 2011 10:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Otakar Zelenka, košický rodák, který žil v Novém Jičíně, vystavuje v muzeu. Jeho díla jsou k vidění v kamenné síni Žerotínského zámku až do 20. listopadu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více