Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Petice na výstavbu Palačovské spojky z Nového Jičína putovala přímo na vládu

20. září 2011 15:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už o prázdninách jsme vás informovali o petici na podporu výstavby palačovské spojky, která by měla přinést výrazné snížení tranzitní dopravy ve městě. Autor petice a výzvy starostů jedenácti měst a obcí Karel Hübl sesbírané petiční listy zavezl v prvních zářijových dnech ministrovi dopravy, financí a předsedovi vlády.

Jak na dluhy je přednáška pro širokou veřejnost Nového Jičína

20. září 2011 13:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Projekt Jak na dluhy financovaný ministerstvem vnitra v rámci dotačních programů, který jsme vám už před časem představili, má pokračování. Přednášky pro odbornou veřejnost už proběhly a teď je projekt aplikován mezi občany.

Opravy ve SVČ Fokus Nový Jičín

16. září 2011 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středisko volného času už dva měsíce prochází rozsáhlou rekonstukcí. Domeček se stane bezbariérový, přibudou sprchy a výtah. Navíc je každé patro lazené do jiné barvy.

Diakonie prováděla humanitární sbírku v Novém Jičíně místní části Žilina

16. září 2011 13:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už po druhé v letošním roce pořádala v minulých dnech Slezská diakonie sbírku. Tentokrát tady lidé mohli nosit téměř vše, kromě elektroniky.

V Novém Jičíně je nové školící středisko pro odborníky i laiky

16. září 2011 10:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně za pomoci dotačních titulů Evropské unie vybudovala společnost ATS aplikované technické systémy nové školící středisko. Budou se tady vzdělávat manažeři předních světových firem, ale třeba i lidé bez práce, kteří mají zájem zvýšit si kvalifikaci.

Poslední vzpomínka v kunínském kostele a zámku na Dr. Grepla

16. září 2011 10:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

V letošním roce zemřel archeolog a představitel mnoha slavných historických rolí Emanuel Grepl. Proslul především jako téměř věrný dvojník maršála Laudona. Jeho přátelé by s ním na podzim slavili sedmdesátiny, místo toho se v Kuníně na něj vzpomínalo.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 16. 9. 2011

16. září 2011 10:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Jak hledat práci na dálku
2. Místní poplatky
3. Policie pátrá
4. Akce Fokusu

Slavnost města Nového Jičína se konala v průběhu celého dne na oslavu Eduarda Orla

13. září 2011 17:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krásné sobotní počasí, stovky návštěvníků, sníh a koulovačka přímo na náměsí, bohatý program, ve kterém si našel každý to své, ale také tradiční průvod v historických kostýmech a třešinka na dortu - polární téma se vzpomínkou na 170. výročí narození Eduarda Orla novojičínského rodáka, polárníka, vědce a objevitele Země Františka Josefa. Takto by se dala ve zkratce popsat 18. novojičínská slavnost.

Novojičínská speciální škola dostala peníze z Velkolepé párty

13. září 2011 17:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Výtěžek ze vstupného charitativní akce Velkolepá párty, která se konala na konci července, doputoval do rukou ředitelky novojičínské speciální školy. Pořadatel akce Robin Suchánek předal šek v hodnotě třech tisíc korun.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13.9.2011

13. září 2011 16:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Revitalizace sídliště Dlouhá
2. Den sociálních služeb
3. Městská policie

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více