Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Na zimním stadionu v Novém Jičíně zněla hudba po celý víkend

2. srpna 2011 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Víkend byl na kulturní akce pestrý, a tak zatímco se v pozdních nočních hodinách uzavíral Jičínfest, sobotní odpoledne bylo na zimním stadionu ve znamení dvoudenní Velkolepé párty Novojičínska. Jednalo se o multižánrovou charitativní akci na podporu dětského centra v Novém Jičíně.

Novojičínští fotbalisté zahájili sezónu

2. srpna 2011 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

První kolo Ondrášovka cupu proběhlo o víkendu, kdy Nový Jičín na svém hřišti přivítal soupeře z Frýdku-Místku. A nová sezóna začala s kádrovými změnami v A týmu mužů.

Sportovní magazín Nového Jičína - srpen

1. srpna 2011 19:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Basketbal 2. Bidolido cup 3. Streetball 4. Memoriál

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29.7.2011

1. srpna 2011 8:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Regenerace domů
2. Mami centrum
3. Příměstský tábor
4. Benefiční festival

V okolí Nového Jičína začíná oprava mostů a lávky

28. července 2011 9:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dva zcela nové mosty se ještě v červenci začnou stavět U jezu v Novém Jičíně a v Žilině Na Poříčí. Opravy se dočká i lávka U Kaple v Bludovicích. Mosty strhla blesková povodeň v roce 2009, ta také poškodila zmíněnou lávku. Město na stavby získalo z evropského operačního programu Moravskoslezsko peníze, které pokryjí 92,5 % nákladů.

Městská slavnost v Novém Jičíně je v plném proudu příprav

28. července 2011 1:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Od novojičínských městských slavností nás už dělí jen několik týdnů, a proto je třeba poodkrýt pokličku letošního programu a nalákat návštěvníky. Na začátek vám prozradím, že letošní téma je arktické, plné sněhu z dob slavného rodáka, cestovatele a polárníka Eduarda Orla.

Nový Jičín má svého reprezentanta ČR ve sportovním rybaření

27. července 2011 10:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jednou z nejrozšířenějších českých zálib a sportů je rybaření. Ryby chytají kluci i dospěláci a mezi rybáři se najdou i ženy. Nám se podařilo do tajů tohoto sportu nahlédnout s úspěšným českým reprezentantem a mistrem Evropy Filipem Apjarem.

Na sklonku prázdnin děti uzavřely preventivní program Ajaxův zápisník

26. července 2011 14:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská policie dlouhodobě spolupracuje se základními školami v rámci celostátního preventivního projektu Ajaxův zápisník. Žáci druhých tříd se v průběhu celého školního roku dozví například o bezpečnosti na ulici nebo nástrahách v podobě drog či hazardních her.

Novojičínské léto se tentokrát neslo ve znamení reggae se skupinou Pub Animals

26. července 2011 14:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Skupina Pub Animals z Českého Krumlova je letošním držitelem nejznámější tuzemské hudební ceny Anděl v kategorii ska a reggae za debutové album Safar-i. Osmičlenná formace, která před pěti lety začínala v krumlovské hasičárně, zahrála v pátek v rámci novojičínského léta na Masarykově náměstí a pěkně to tady rozjela.

Novojičínští skauti tábořili v Hůrce a vše se neslo ve znamení pirátských her

26. července 2011 14:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Prázdniny jsou dobou volna, dovolených, táborů a užívání si léta. Skautský oddíl Nový Jičín pro děti od 6 do 15 let pořádá každoročně letní pobyt. Ten letošní jsme navštívili, takže se máte možnost podívat, jak to na takovém táboře chodí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více