Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Červené kontejnery na elektro odpad jsou také v Novém Jičíně

21. července 2011 15:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už od dubna jsou na šesti místech ve městě umístěny červené kontejnery na likvidaci drobného elektroodpadu. Občané tak nemusí vozit nepotřebné elektrospotřebiče až do areálu technických služeb nebo je nesprávně vyhazovat do popelnic na komunální odpad. Je to další krok, jak ještě více třídit odpad.

Blíží se rockový festival amatérů pod názvem Jičínfest

21. července 2011 15:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Přípravy Jičínfestu jsou v plném proudu a do jeho začátku zbývá už jen několik posledních dní. Hrát se bude na dvou stages a hlavním hostem je kapela Darg Gamballe.

V Novém Jičíně se jely vozatajské závody za účasti Kladrubáků

21. července 2011 15:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jezdecký Klub chovatelů koní Nový Jičín Loučka pořádal o minulém víkendu tradiční závody koní. VI. ročník vozatajské cross country finančně podpořilo město v rámci grantového systému a pro milovníky tohoto sportu je to tradičně vyhledávaná akce. Raritou soutěže byli kladrubáci.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 22.7.2011

21. července 2011 15:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Dopravní kontroly
2. Výstavba a rekonstrukce mostů
3. Soutěž o polárníka
4. Noční obloha
5. Výstavy v prostorách muzea
6. Beseda v Klubu rodáků a přátel města

Policisté se začínají vybavovat novými uniformami i v Novém Jičíně

19. července 2011 9:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policisté se v teplých dnech začínají objevovat v ulicích ve zbrusu nových letních uniformách. Jsou to polokošile určené právě pro letní období, které jsou vyrobeny ze speciálních materiálů ve třech barevných provedeních, modré, žluté a bílé, podle toho, jaké službě jsou určeny.Důvodem změny výstroje bylo především bezpečí a pohodlí policistů.

Připomínka úmrtí generála Laudona v Novém Jičíně

19. července 2011 9:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Shromáždění vojáků a zájemců historie u bysty generála Laudona se tradičně uskutečnilo 14. července. Toho dne v roce 1790 generál v Novém Jičíně zemřel. Od roku 1990, kdy na Laudonově úmrtím domě byla instalována bysta, je to už jednadvacáté setkání.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 19.7.2011

19. července 2011 9:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Nabídkové řízení
2. Anketa pro občany
3. Další oběť z neštěstí u Olomouce
5. Opilí mladiství
6. Úspěch ploutvařů z KVS Laguna

Novojičínští hasiči mají speciální tým pro chemické a technické služby

19. července 2011 9:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje v Novém Jičíně má speciálním tým - chemicko-technickou službu. Jedná se o hasiče, kteří mají speciální výcvik na vodě, ve výškách, nebo například likvidují chemické látky. Náročnost zásahů vám neukážeme, ale už jen technika, kterou musí ovládat, napovídá, že je to práce náročná fyzicky i psychicky.

Na novojičínském náměstí hráli herci Divadla Líšeň

19. července 2011 9:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Divadelní představení jako součást novojičínského léta viděli v pátek všichni, kteří vyrazili do ulic za krásného letního večera. Na Masarykově náměstí hráli herci Divadla Líšeň představení s názvem Paramisa.

Nový ředitel NsP v Novém Jičíně

15. července 2011 8:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vedení kraje jmenovalo nového ředitele novojičínské nemocnice. Stal se jím Jaroslav Páník. V následující reportáži se vám v krátkosti představí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více