Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Historičtí vojáci obléhali místní část Nového Jičína - Žilinu

14. června 2011 10:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Historičtí vojáci obléhali místní část Žilinu počátkem června. Nemusíte se obávat, šlo jen o ukázky vojenské techniky. Akce ale byla o to zajímavější, že návštěvníci viděli a na vlastní kůži mohli vyzkoušeti tehdejší vojenský život.

Ahmed Mansour vystavuje kresby v Novojičínské výstavní síni Stará pošta

14. června 2011 10:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už podruhé mohou milovníci výtvarného umění obdivovat kresby Egypaťana Ahmeda Mansoura Dva kouty. Ve výstavní síni Stará pošta jsou ke shlédnutí do 28. června.

Učitelka i žák tragicky zahynuli na výletě novojičínských školáků

10. června 2011 16:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Základní škole Jubilejní vládne od rána obrovský smutek, stíhaný pláčem a vzpomínkami na spolužáka a jeho učitelku, kteří se utopili na výletě. Před školou vlaje černý prapor a u hlavního vstupu spolužáci mrtvého chlapce vytvořili hned ráno pietní místo, kam chodí zapalovat svíčky a pokládat kytky.

Náměstek hejtmana MS kraje přijel do Nového Jičína podpořit spolupráci na projektech města

10. června 2011 15:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská radnice se snaží získat podporu vedení Moravskoslezského kraje v chystaných investičních projektech. Pracovní setkání náměstka hejtmana Miroslava Nováka, poslankyně Dany Váhalové a vedení města v minulém týdnu by se dalo označit jako zahájení budoucí spolupráce.

Odvolání ředitele novojičínského kina Květen

10. června 2011 15:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rada města na svém posledním jednání odvolala z funkce ředitele novojičínského kina. Hlavními důvody odvolání bylo manažerské selhání.

Tradiční dvoudenní soutěžní výstava koní se letos konala v místní části Nového Jičína - Žilině

10. června 2011 15:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tradiční dvoudenní soutěžní výstava proběhla v areálu chovu koní v místní části Žilina v minulých dnech. Pravidelně se tady sjíždějí chovatelé a vystavovatelé z celého MS kraje, letos k nim přibyli milovníci koní z Přerovska a jižní Moravy.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 10.6.2011

10. června 2011 14:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Regenerace sídliště Bezručova - Riegrova 2. Územní rozhodnutí o umístění stavby v areálu Tabačka 3. Město získalo finance z ROP 4. Prezentace Muzea Novojičínska 5. Obvinění z přečinů

Country a folk ovládnou Nový Jičín na ojedinělém festivalu pod názvem Šišák

10. června 2011 13:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

3. ročník Novojičínského festivalu Šišák proběhne v sobotu 11. června v zahradě Nového Slunce a návštěvníci tady uslyší country a folk. Následující příspěvek vám přiblíží program tohoto ojedinělého festivalu.

Oslavy Dne dětí se konaly v různých částech Nového Jičína

7. června 2011 17:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na málokterý svátek se děti těší tak, jako na oslavy dne dětí, které se v Novém Jičíně pravidelně slaví na několika místech. Naše první návštěva směřovala do mateřské školy na ulici Komenského. A jak tamní děti umí slavit, na to se nyní podívejte.

Evropský den plavání v Novém Jičíně

7. června 2011 9:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ke zcela nové soutěži Evropský den plavání se připojil i Nový Jičín. Akci podpořilo téměř sedm set domácích plavců, kteří volným způsobem odplavali 100 metrů. Svému městu tak pomohli získat v kategorii měst do 100 000 obyvatel druhé místo v československé konkurenci za městem Žilinou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více