Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Májová merenda a nová písnička o Novém Jičíně v podání dua Janík a Ptáček

7. června 2011 9:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Májová merenda, to je název tradiční akce, kterou každoročně pořádá Klub rodáků a přátel Nového Jičína. Letos tady zaznělo hudební vyznání městu, jehož autorem je novojičínský skladatel Václav Ptáček s textařem Janíkem.

Klub turistů uspořádal pochod kolem Nového Jičína

7. června 2011 8:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub turistů pořádá každoročně pochod kolem Nového Jičína, ten letošní proběhl o minulém víkendu a zájem o něj byl už tradičně velký. Byla připraveny tři trasy a jejich délku si každý vybíral podle kondice.

Nejpopulárnější pisatel románů Michal Wiewegh zavítal do novojičínské knihovny

7. června 2011 8:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Michal Viewegh je nejprodávanějším současným autorem. Jeho nejnovější román, který vyšel před několika týdny, se jmenuje Další báječný rok. Setkání se spisovatelem poskytla jeho čtenářům a obdivovatelům novojičínská knihovna.

Začaly práce na výkopu kanalizační sítě v městské části Nového Jičína - Žilina

3. června 2011 10:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Práce na budování nové kanalizační sítě v novojičínské městské části Žilina se rozběhly v posledních květnových dnech. Přestože byli tamní občané o pracech informováni, vyjádřili někteří z nich obavy z uzavření automobilového provozu a doručili na městský úřad petici.

SVČ Fokus Nový Jičín po roce představuje letní tábory pro děti na celé prázdniny

3. června 2011 10:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

S blížícími se prázdninami vám přinášíme nabídku letních dětských pobytů a příměstských táborů, které organizuje Středisko volného času Fokus. Z pestré nabídky si vybere nejedno dítě a i ten nejnáročnější rodič.

38. ročník Letních sportovních her chlapců výchovných ústavů proběhl na novojičínských sportovištích

3. června 2011 10:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

38. ročník Letních sportovních her pro chlapce z výchovných ústavů České republiky se uskutečnil koncem května v Novém Jičíně. V průběhu několika dní kluci zápolili v mnoha disciplínách.

Nový Jičín je zapojen do projektu historických měst

3. června 2011 10:13 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se zapojil do projektu čtrnácti měst, která v minulosti za výbornou péči o památky získala titul Historické město roku. Cílem je přilákat nové turisty nejen do historických částí města, ale pozvat je i na sportovní a kulturní aktivity. Součástí projektu je soutěž pro ty, kteří navštíví nejméně šest měst zapojených do projektu.

Novojičínský venkovní bazén zahájil letní sezónu na den dětí

3. června 2011 10:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Slunečné a teplé počasí posledních dní přímo vybízí k návštěvě koupaliště, které se v celém kraji postupně napouštějí a otevírají. Novojičínské je otevřeno ode dneška a pro děti tady byl připraven Velký den dětí k jejich středečnímu svátku.

Jindřich Štreit vystavuje na čtyřech místech Novojičínska

1. června 2011 12:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na čtyřech místech Novojičínska vystavuje své fotografie profesor Jindřich Štreit. Cyklus Retrospektiva 1965 - 2005 je v Nové galerii Žerotínského zámku do poloviny září. Následující reportáž je z vernisáže, jejíž součástí byl koncert Moniky Duarte Štreitové a Marka Vrábla.

Sportovní magazín, červen, červenec

31. května 2011 15:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Pohár mistrů extraligy v Novém Jičíně
2. KVS Laguna
3. Basketbal U17
4. In-Line bruslení
5. Plavecké závody
6. Bojová umění

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více