Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Mladí basketbalisté z Nového Jičína postupují do extraligy

21. května 2011 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští basketbalisté U 16 po vítězství ve své skupině B ligy kadetů úspěšně sehráli na domácí palubovce kvalifikaci o postup do extraligy U 17. Porazili Kondory Liberec i Lokomotivu Plzeň a začíná se o nich mluvit jako o nových nadějích novojičínského basketbalu.

Podnikatelé z Nového Jičína a okolí vystavovali a předváděli své služby na 12. ročníku Veletrhu Novojičínska

20. května 2011 10:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město Nový Jičín ve spolupráci s policií ČR, hasičským sborem Moravskoslezského kraje, TJ Nový Jičín a Worm Music Production pořádalo o minulém víkendu už XII. Veletrh Novojičínska, na kterém se letos představila šedesátka vystavovatelů.

Hasiči předváděli techniku na novojičínském náměstí všem občanům

20. května 2011 10:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Česká asociace hasičských důstojníků každoročně vyhlašuje tak zvaný Den požární bezpečnosti. Ten letošní proběhl na Masarykově náměstí v pátek 13. května.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 20.5.2011

20. května 2011 10:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Likvidace vraků
2. Čistění vody
3. Oprava kanalizace
4. Oprava starého tanku
5. Hokejisté extraligy
6. Výstava fotografií
7. Literární klub

Novojičínské léto se rozjíždí do všech koutů Nového Jičína

20. května 2011 10:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Blíží se prázdniny s nimi i tradiční novojičínské léto. Následující příspěvek je předběžnou pozvánkou na akce, které jsou pro vás na letní dny připraveny.

Křest, výstava a bitva se odehrály v prostorách Kunínského zámku

20. května 2011 10:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Několik významných akcí proběhlo na Kunínském zámku počátkem května v jednom termínu. Vedle křtu knihy o Novém Jičíně návštěvníci mohli zhlédnout výstavu s názvem Šlechta ve službách Masarykovy republiky a zároveň se zúčastnit rekonstrukce historické bitvy.

Výstava obrazů, které autor maluje podle hudby, se uskutečnila ve výstavní síni Staré pošty

16. května 2011 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Výstava obrazů Krajiny hudby Zdeňka Babince je k vidění ve výstavní síni Staré pošty až do 27. května. Jedná se o cyklus výstav, které v minulých letech proběhly ve Frenštátě, Hukvaldech a také v Karviné. Letos se jí konečně dočkali i Novojičíňáci.

Nový Jičín hostil mezinárodní míting plavců s ploutvemi pod názvem Modrý míting

14. května 2011 1:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Takzvaný modrý míting proběhl v minulých dnech na plaveckém bazéně. Jednalo se o mistrovství ČR bifins, tedy dvou ploutví v kategorii 13-ti a 12-ti letých a v kategorii pod jedenáct let. Díky tomu, že bifins je teprve tři roky starou disciplinou, se jedná o zcela novou soutěž.

Maturitní zkoušky začaly na SPZŠ a Gymnáziu se SOŠ v Novém Jičíně

13. května 2011 16:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Maturity jsou od počátku května v plném proudu a kolem jejího nového znění je řada polemik a úvah, jak pokračovat v následujících letech. Letos je rozdělena na část školní a státní a na odborných školách jsou ještě praktické zkoušky. Ty se týkaly také Střední přírodovědné a zemědělské školy, kde se nám podařilo zachytit první maturanty.

Pěvecký sbor Ondráš slavil šedesátiny v Beskydském divadle za podpory komorního orchestru

13. května 2011 15:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Za šedesát let v hudebním světě ušel Pěvecký sbor Ondráš velký kus cesty, vyspěl a stal se neodmyslitelnou součástí kulturního života regionu Novojičínska. Celoroční narozeninové oslavy odstartoval o víkendu v Beskydském divadle Májovým koncertem, kde jako host vystoupil Komorní orchestr Pavla Josefa Vejvanovského.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více