Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13. 5. 2011

13. května 2011 15:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Oslavy osvobození
2. Měšťanský dům v centru města
3. Nabídkové řízení
4. Fotosoutěž
5. Chování na internetu
6. Veletrh novojičínska
7. Basketbal
8. Otevírání Poodří

ZŠ Jubilejní hostila francouzský orchestr z města St. Laurent-Nouan

13. května 2011 15:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Orchestr z francouzského St. Laurent-Nouan byl hostem Základní školy Jubilejní. Spolupráce již trvá sedmnáct let a přerostla v krásná přátelství. Ředitel školy nám prozradil, že dokonce v jednom případě se přátelství změnilo v lásku a česko-francouzské manželství je na světě.

Klub rodáků a přátel Nového Jičína společně se SVČ Fokus otevíral studánky

11. května 2011 9:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Akci Otevírání studánek, která měla letos zcela novou trasu, vám už nemusíme představovat. Jejím cílem je propojení všech studánek, které v okolí města byly kdysi vytvořeny.

Připravuje se tradiční veletrh podnikatelů Novojičínska, který se i letos uskuteční v prostorách zimního stadionu

10. května 2011 8:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město Nový Jičín ve spolupráci s policií ČR, hasičským sborem Moravskoslezského kraje,
TJ Nový Jičín a Worm Music production pořádá o víkendu už XII. veletrh Novojičínska, jehož součástí je Májová veletržní pouť.

V Novém Jičíně proběhl již 17. ročník Krajské soutěže středních škol ve volejbale

10. května 2011 8:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pořadatelem letošního už 17. ročníku Krajské soutěže středních škol ve volejbale byla Mendelova střední škola. Bohužel kvůli zvolenému termínu, který už zasáhl do průběhu maturit, se z celého kraje soutěže zúčastnily pouze čtyři školy.

Elektronické aukce na novojičínské radnici se již zdárně rozjely

6. května 2011 13:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

V dubnu proběhlo sedm elektronických aukcí a město na nich ušetřilo téměř milion korun oproti předpokládaným cenám uvedeným v rozpočtu města nebo v projektové dokumentaci. Nový systém zadávaní zakázek se týkal stavebních prací, dodávky zboží a služeb.

V Novém Jičíně již proběhly přijímací zkoušky na střední školy

6. května 2011 13:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Přijímací zkoušky na střední školy mají deváťáci už za sebou. Teď pro ně nastává období, kdy si vybírají školu, kterou nakonec budou navštěvovat, pokud se samozřejmě dostali na více než jednu. Naopak pro střední školy přišlo období nejistoty, kolik studentů z přijatých, se nakonec 1. září do školy dostaví.

Asociace hasičských důstojníků vyhlašuje Den požární bezpečnosti

6. května 2011 13:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Česká asociace hasičských důstojníků každoročně vyhlašuje tak zvaný Den požární bezpečnosti. Ten letošní proběhne v Novém Jičíně v pátek 13. května na Masarykově náměstí.

Sloučení krajských nemocnic se odkládá

6. května 2011 13:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Původně zamýšlené sloučení sedmi krajských nemocnic se zatím odkládá. Krajská rada tento bod stáhla z programu jednání zastupitelstva, které proběhlo v minulém týdnu. Podkladem pro tento krok byla snaha některých měst o zachování samostatných nemocnic. Mezi ně patří i Nový Jičín, kde snahu zastupitelů znásobila petice místního sdružení Občanské demokratické strany.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 6. 5. 2011

6. května 2011 13:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Oddíl zápasu
2. Ondráš slaví 60.let
3. Bitva v Kuníně
4. Přerušení dodávky pitné vody
5. Evropský den melanomu
6. Úřad práce

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více