Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Na filipojakubskou noc se otevřely v Novém Jičíně brány muzea a sehrála se zde scénka o vzniku slivovice

6. května 2011 13:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Čarodějnice velké, malé, roztomilé i strašidelné byly k vidění minulý víkend v Novém Jičíně. Čarodějnické veselí začalo v pátek kouzelnou zábavou pro děti ve Fokusu a v sobotu se k čarování připojilo muzeum i Přátelé a rodáci Nového Jičína.

Nový Jičín po roce opět přichystal svým občanům autosalon

6. května 2011 13:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na zimním stadionu proběhl 15. ročník Podbeskydského autosalonu, na kterém se vedle vystavovatelů mohli návštěvníci už tradičně setkat s Policií České republiky. Letos poprvé se do organizace zapojilo Středisko volného času Fokus, které připravilo program pro děti.

Novojičínští žáci obsadili na florbalovém turnaji krásné třetí místo

2. května 2011 14:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ostravská ČEZ Aréna se stala hostitelem Velkého finále největšího florbalového turnaje ČEZ Street Hockey 2011. Turnaje se v průběhu uplynulých měsíců zúčastnilo téměř 7 tisíc dětí ze základních škol v Moravskoslezském a Olomouckém kraji a z okresu Vsetín. Ti nejlepší se pak o celkové vítězství utkali právě ve velkém finále v Ostravě.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 3.5.2011

2. května 2011 14:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Evropský svátek tance
2. Filipojakubská noc
3. Basketbal
4. Prvomájové oslavy
5. Likvidace objektu v centru města
6. Seminář Policie

ZUŠ Nový Jičín roztančila na dva dny celé město

29. dubna 2011 12:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Beskydské divadlo bylo v minulém týdnu dějištěm dvoudenního tanečního maratonu. Základní umělecká škola tady měla závěrečný koncert tanečního oboru. A o jeho tradici a kvalitě svědčí vyprodaný sál po oba dny.

Hasičský záchranný sbor v Novém Jičíně obhospodařuje Sklad civilní obrany

29. dubna 2011 11:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje má od loňského roku v majetku budovu Skladu civilní ochrany, která kdysi sloužila jako Víceúčelové zařízení Okresního úřadu. Sklad hasiči využívají zejména pro uložení techniky, jako jsou čluny, stanové kontejnery nebo elektrocentrály.

Sté narozeniny občana Nového Jičína pana Viléma Kalíška

29. dubna 2011 10:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sté narozeniny oslavil minulý týden Vilém Kalíšek, který se svou ženou Annou žije v domově Paprsek. Jeho radou jak se dožít stovky, je neflámovat, pracovat a užívat bylinky.

Mládež v akci je projekt na podporu dobrých nápadů mladých lidí, na které se těžce shánějí peníze

29. dubna 2011 9:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mladí lidé, kteří mají zajímavé nápady a chtějí je zrealizovat, ale chybí jim peníze, měli možnost získat cenné informace na semináři s názvem Mládež v akci. Během tří hodin tady probíhaly ukázky formulace nápadů, aby vznikl úspěšný projekt, ale také prezentace už
jednoho úspěšného, právě od Novojičíňáků.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29.4.2011

29. dubna 2011 9:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Dopravní nehoda
2. Separační dvůr
3. Soutěž
4. Májový Koncert
5. Výstava obrazů

Muzeum Nového Jičína připravilo pro občany přednášku o rozmachu města s dobovými fotografiemi

29. dubna 2011 9:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínské muzeum připravilo pro zájemce poutavou přednášku o historii města. Dobové fotografie mapovaly největší rozmach Nového Jičína od poloviny 19. století až po první světovou válku.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více