Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 26.4.2011

24. dubna 2011 10:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Petice
2. Mše v kostele
3. Soutěž
4. Basketbal
5. Čarodějná noc

Den Země se odehrál na Masarykově náměstí v Novém Jičíně

22. dubna 2011 11:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Svátek Dne země je věnovaný Zemi a každoročně jej slavíme 22. dubna. Je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, který upozorňuje lidi na dopady ničení životního prostředí. Každoročně si jej aktivně připomíná i město Nový Jičín.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 22.4.2011

22. dubna 2011 11:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Vylepšení vzhledu domů
2. Krádež elektro spotřebičů
3. Přerušení dodávky elektrické energie
4. Maturity
5. Koncert francouzského orchestru
6. Výstava Základní umělecké školy

Křesťanské svátky vrcholí a děti z novojičínské farnosti se na bohoslužbu připravily

22. dubna 2011 11:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Velikonoce patří k největším křesťanským svátkům a jejich datum není přesně stanoveno. Ostatní pohyblivé svátky celého roku se vždy odvozují právě od data Velikonoční neděle. Letos připadly svátky jara na konec dubna a premiéra tohoto vydání už zasáhla do oslav.

Velikonoční jarmark v prostorách novojičínského muzea byl plný hudby a dobré nálady

22. dubna 2011 11:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

A k Velikonocům se vrátíme i v této reportáži. V sobotu svátky jara v Novém Jičíně zahájil jarmark v muzeu a na ten navázalo tradiční týdenní velikonoční jarmarčení pod širým nebem. Zboží ve stáncích připomínalo, že Velikonoce jsou tady a nescházela ani dobrá nálada.

V Novojičínské nemocnici provádějí speciální operace hrtanu

22. dubna 2011 11:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice je jednou ze tří v republice, která provádí speciální operace v rámci fungování komplexního onkologického centra. Díky specializaci a umu lékařů, je tak velkou nadějí pro pacienty s nádorovým onemocněním.

Slezská diakonie Nový Jičín zpřístupnila své prostory návštěvníkům

22. dubna 2011 10:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středisko Effatha Nový Jičín Slezská diakonie zpřístupnilo v minulých dnech své prostory pro všechny zájemce. Tato sociálně terapeutická dílna podporuje lidi s mentálním a kombinovaným postižením a klade důraz na jedinečnost a důstojnost uživatelů.

Děti z Mateřské školky Trojlístek v Novém Jičíně netradičně slavily Velikonoce

22. dubna 2011 10:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dnes se ještě jednou vrátíme k Velikocům. Děti mateřské školy Trojlístek na ulici Komenského si pro své rodiče a příznivce připravili roztomilé velikonoční radování netradičním způsobem. Podívejte se tam s námi....

Velikonoční turnaj ve stolním tenise uspořádalo SVČ Fokus Nový Jičín

22. dubna 2011 10:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve Středisku volného času Fokus opět proběhl turnaj ve stolním tenise. Ten tady není žádnou novinkou, ale v letošním roce se poprvé konal turnaj velikonoční, na který se přihlásil rekordní počet hráčů.

Krajské nemocnice se budou slučovat do jednoho finančního bloku

18. dubna 2011 14:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krajští zastupitelé odsouhlasili záměr sloučení sedmi krajských nemocnic v jednu příspěvkovou organizaci, a to k datu 1. 7. 2011. Hlavním důvodem jsou stále se prohlubující finanční dluhy nemocnic. Jejich vedení se však na tento krok dívá skepticky a tvrdí, že tento proces není dostatečně připraven.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více