Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Do Nového Jičína přijeli bratři Ebenové s hudebním albem Chlebíčky

12. dubna 2011 10:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bratři Ebenové opět přijeli do Nového
Jičína a podle vlastních slov, ve výborné
formě. Během svého koncertu 9. dubna
prezentovali hlavně skladby ze svého
aktuálního alba, to poslední vyšlo v roce
2008, což je na tuto sestavu poměrně krátká
doba.

Zahraniční studenti přijeli do Nového Jičína rozvíjet jazykové znalosti zdejších studentů

8. dubna 2011 13:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Gymnázium v Novém Jičíně se již několik let podílí na projektech, které studentům pomáhají rozvíjet jejich jazykové znalosti a schopnosti. Kromě víceleté spolupráce s Francouzi se škola nově zapojila do mezinárodního projektu Edison, v rámci kterého přijeli studenti vysokých škol z celého světa.

Novojičínská Městská policie zahájila výuku na dopravním hřišti pro žáky čtvrtých tříd

8. dubna 2011 13:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policie se snaží všemožnými prostředky připravit děti na to, že jsou součástí silničního provozu. V minulém týdnu jsme vás informovali o akci Zebra se za tebe nerozhlédne, tentokrát vám ukážeme, jak učí městská policie děti zvládat značky a správně reagovat na silnici při jízdě na kole.

Novojičínský žák výtvarného oboru získal první cenu za svůj obrázek až v Japonsku

8. dubna 2011 13:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dnes začneme aktuální a radostnou zprávou. Šestiletý Oldřich Poul, žák výtvarného oboru Základní umělecké školy, získal v Japonsku prestižní cenu Grand price. V soutěži, které se zúčastnilo 77 států světa s více než 22 tisíci pracemi, Oldův obrázek chlapce s kočkou, byl pro porotu jasnou jedničkou.

Beskydské divadlo v Novém Jičíně nabízí řadu exkluzivních představení

8. dubna 2011 13:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Budova Beskydského divadla byla postavena v roce 1886 a až do konce druhé světové války byla využívána německými obyvateli. Po jejich odsunu tady přesídlilo Družstvo Beskydské divadlo, které od roku 1947 provozovalo pravidelnou divadelní činnost. Současné novojičínské divadlo má širokou nabídku profesionálních představení a koncertů, které ročně zhlédne kolem 34 tisíc diváků.

I v Novém Jičíně se konala celorepubliková dopravní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne

8. dubna 2011 13:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zebra se za Tebe nerozhlédne, to je název celorepublikové dopravně preventivní akce, zaměřené na chodce. V průběhu tohoto týdne policisté dávali dětem u přechodů otázky s dopravní tematikou. A za správnou odpověď rozdávali drobné odměny.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 8.4.2011

8. dubna 2011 12:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Krádež na železnici
2. KVS Laguna opět sbíral medaile
3. Výtvarná soutěž ED
4. Výstava kámen v obrazech

Likvidace novojičínské tabačky je u konce, kolem stavby je zvýšená prašnost

5. dubna 2011 9:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bývalá továrna na cigarety, Tabačka Nový Jičín, je nenávratně pryč. Zhruba po dvanácti letech od ukončení výroby, padly v minulých dnech i poslední kousky zdi rozsáhlého komplexu obřích budov, které dvě staletí vítaly návštěvníky města. Likvidaci vnímali všichni občané, ale ti, kteří bydlí v bezprostřední blízkosti měli problémy se zvýšenou prašností.

Zápisy do mateřských školek se rozjely v Novém Jičíně naplno

5. dubna 2011 9:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tento týden probíhají v mateřinkách zápisy nových dětí, které nastoupí 1. září. Jednou ze základních podmínek pro jejich přijetí je věk dítěte, tedy tři roky, ale také zvládnutí tělesné hygieny nebo samostatnost při jídle. Navštívili jsme doslova první minuty zápisu v mateřské škole na ulici Revoluční a nejenže tady panovala příjemná a pohodová atmosféra, ale už bylo deset dětí zapsáno.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 5.4.2011

5. dubna 2011 9:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Kanalizační přípojky
2. Dopravní akce Policie
3. Zámek Kunín zahájil sezónu
4. Město komunikuje přes facebook
5. Místa pro odeslání sčítacích formulářů
6. Fokus pořádá kurzy pro výtvarníky
7. Kulinářské speciality

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více