Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29.3.2011

29. března 2011 9:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Pátrání Policie
2. Přistavení velkoobjemových kontejnerů
3. Nominace na osobnost roku v sociální oblasti
4. Akce na podporu ochrany klimatu na Masarykově náměstí

Novojičínské čtvrtky pro občany a milovníky vlastivědy pořádá Muzeum

29. března 2011 9:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už více než čtyři roky pořádá muzeum pro milovníky vlastivědy novojičínska cyklus přednášek, tak zvané muzejní čtvrtky. Témata jsou různorodá a pokud to jen trošku jde, jsou přednášky spojeny s výstavou. Muzejní čtvrtky jsou častokrát pořádány ve spolupráci s Klubem rodáků a přátel Nového Jičína a účastníkům přednáší obvykle pracovníci muzea.

Na novojičínském ledě soupeřily Staré gardy a rekordman Ligocki

29. března 2011 9:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Úterní poslední zprávou novojičínského expresu je již tradičně sport. Nejprve se budeme věnovat Karelu Ligockému, který vytvořil světový rekord v bruslení na 50 km a ve druhé zprávě se podíváme na zápas starých gard.

Novojičínští policisté zadrželi falešné kolegy u Příbora

25. března 2011 11:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vskutku unikátní zásah se podařil novojičínským policistům. Zadrželi své falešné kolegy, kteří převážně v noci zastavovali zahraniční turisty a dávali jim pokuty v eurech i zlotých. Podvodníkům se nevyplatil jejich noční výjezd 16. března, kdy byli zadrženi na silnici mezi Příborem a Hukvaldami pravými muži zákona.

Zastupitelstvo dětí a mládeže z Nového Jičína uspořádalo koncert

25. března 2011 11:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zastupitelstvo dětí a mládeže Nového Jičína zorganizovalo ve Středisku volného času Fokus charitativní koncert. Celý jeho výtěžek byl věnován o.s. Děcko při Speciální ZŠ a MŠ Nový Jičín.

Novojičínská městská tržnice prochází reklamačním řízením

25. března 2011 11:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vedení města v současné době řeší reklamaci Městské tržnice, respektive jejího zastřešení. Tady se údajně nejvíce problémů objevuje v zimě kvůli sněhu, který se na střeše hromadí, ledovatí a může ohrozit kolemjdoucí občany.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 25.3.2011

25. března 2011 11:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Tisková konference na radnici 2. Internetové připojení ke sčítání lidu 3. Povinnost označení domů 4. Pěvecké sbory vystoupily v DDM Fokus 5. Pozvánka do divadla 6. Výstava Adolfa Turka 7. Klub rodáků zve na upomíkku význačné osobnosti

Barokní perla Novojičínska je připravena na novou sezónu

25. března 2011 11:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Blíží se duben a s ním i nová sezóna na hradech a zámcích. Kunínská barokní perla Novojičínska je na novou sezónu připravena a na návštěvníky i letos vedle tradičních prohlídek čeká řada kulturních akcí, ale také nově zpřístupněné prostory.

Cesta do finále Street Hockeye vede přes tvrdou přípravu

21. března 2011 19:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Cesta k velkému finále ČEZ Street Hockeye, vede přes oblastní a finálová předkola,
která právě na školách probíhají. V Novém Jičíně se do finále pokusí probojovat družstva
ZŠ Jubilejní a Dlouhá.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více