Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

V Novojičínském divadle proběhla slavnostní promoce

7. března 2011 16:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Beskydské divadlo Nový Jičín, kde v pátek proběhla slavnostní promoce, praskalo krátce po poledni doslova ve švech. A není se čemu divit, téměř sedmdesát studentů dorazila ke kýženému cíli a obdržený bakalářský nebo inženýrský diplom toho byl důkazem.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 8.3.2011

7. března 2011 16:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Radní na svém posledním zasedání podpořili připojení Nového Jičína k mezinárodní kampani na podporu Tibetu. 10. března tak na budově radnice opět zavlaje tibetská vlajka. V březnu je změněn standardní režim na pokladnách městské úřadu. Uzavřena je pokladna v budově na Masarykově náměstí a naopak trvale posílena o 1 pracoviště je pokladna v budově na ulici Divadelní..
Upozorňujeme, že poplatek za odpad není možné platit kartou. A ještě jedno doporučení. Vzhledem k tomu, že 28. a 30. března se budou vyplácet dávky pomoci v hmotné nouzi, pokladna předpokládá obsloužení 100 až 120 klientů. Proto raději využijte k placení jiných dnů.

Na Sportovním plese byli vyhlášeni nejúspěšnější sportovci roku 2010. Podrobnější informace vám přineseme v sobotním speciálu. Lyžařský areál na Svinci zahájil jarní provoz. Od úterý do pátku se bude lyžovat od 14 hodin do 19 hodin, v pátek podle zájmu do 20 hodin, v sobotu a neděli zůstává provoz beze změn.

Europe Direct je tady nejen pro občany města

4. března 2011 10:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín je jedno z devíti měst v České republice, ve kterém má své sídlo pobočka střediska Europe Direct. Jedná se o místo, kde si každý návštěvník může zjistit jakékoliv informace o Evropské unii a zároveň je tady k dispozici velká spousta propagačních a informativních materiálů.

Blíží se zápisy do mateřských školek v Novém Jičíně

4. března 2011 10:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Blíží se zápisy do mateřských škol, a proto vám v krátkosti připomeneme, jaká jsou pravidla pro přijímání dětí do mateřinek. V Novém Jičíně je jedenáct předškolních zařízení a k tomu ještě dvě soukromá, takže mají rodiče opravdu pestrý výběr.

Klub rodáků a přátel Nového Jičína má bohatou základnu

4. března 2011 10:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Osmnáct let působí ve městě Klub rodáků a přátel Nového Jičína, který má na dvě stě členů. Za téměř dvě desítky let uspořádal více než dvě stě akcí ve městě a okolí, a to nejen pro členy, ale i pro širokou veřejnost.

Novojičínská knihovna slavila 120 let

4. března 2011 10:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská knihovna v loňském roce slavila 120 let svého působení ve městě. A zatímco v prvních letech měla pouze dvě stě svazků, současná knihovna čítá na 80 tisíc.

Nová vyhláška zpřísňuje konzumaci alkoholu na veřejnosti

1. března 2011 8:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Experti na drogovou problematiku sestavili novou stupnici, která hodnotí škody napáchané drogami uživatelům i společnosti. V čele žebříčku se umístil alkohol, který je téměř třikrát škodlivější než kokain nebo tabák. Proto řada měst v rámci svých možností přistupuje ke zpřísňování a omezování konzumace alkoholu a psychotropních látek. Patří mezi ně i Nový Jičín, kde bude nejbližší zastupitelstvo schvalovat nové změní obecně závazné vyhlášky.

Hokejisté Nového Jičína předvedli skvělý výkon na domácím ledě

1. března 2011 8:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hokejisté Nového Jičína se poprvé v historii místního hokeje dostali až do semifinále, kde hráli tři zápasy. Bohužel dva z nich prohráli a tím ukončili letošní sezónu.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více