Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Sportovní magazín Nového Jičína

1. března 2011 8:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Hokej
2. Místo na střídačce
3. Kuželky
4. Krasobruslení

Senioři z DPS U Jičínky se bavili na maškarním bále

25. února 2011 11:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

V minulém týdnu jsme odvysílali reportáž z motýlkového plesu seniorů. Tentokrát jsme zavítali na maškarní ples seniorů v Domě s pečovatelskou službou u Jičínky a atmosféra tady, stála opravdu za to. Podívejte se.

Žáci novojičínských škol rozhodují o své budoucnosti.

25. února 2011 10:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ještě pár dní zbývá do podání přihlášek na střední školu. Žáci devátých tříd rozhodují o své budoucnosti a ne každý má jasný cíl. Jedna z možností studia je Mendelova střední škola, která má širokou nabídku studijní oborů. V současné době tady studuje na 1200 studentů a škola pro ty, kteří ještě s výběrem studia váhají, připravila den otevřených dveří.

Soutěž pro všechny zájemce o basketbal zná svého vítěze

25. února 2011 10:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Místo na střídačce je volné, to je název soutěže, kterou pořádalo Středisko volného času Fokus s basketbalovým klubem. Vítězem se stal David Hlaváček a užil si tak atmosféru zápasu naplno.

O infokiosky je mezi občany Nového Jičína velký zájem

24. února 2011 14:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zhruba před šesti lety byly v rámci budování metropolitní sítě v Novém Jičíně postupně v různých částech města umístěny infokiosy. Ty uživatelům poskytují přístup k internetu čtyřiadvacet hodin denně. Bohužel se ale stává, že jsou některé z nich nefunkční, a to kvůli extrémnímu počasí nebo vandalům, kteří úmyslně kiosky ničí.

Farní maškarní ples pro děti z Novojičínska

24. února 2011 14:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mladé rodiny, které pracují při místní faře a říkají si Hnízdo, pořádají každoročně maškarní ples pro děti. Zajímavostí toho letošního byla papírová loď, která na sál postupně připlouvala s princeznami, čaroději, beruškami a dalšími roztomilými maskami, které se všem přítomným zvědavcům představily v plné své kráse.

Vyhodnocení nejlepších strážníků městské policie v Novém Jičíně

22. února 2011 9:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Každým rokem jsou vyhodnoceni nejlepší strážníci městské policie Nový Jičín. Letos byli za rok 2010 na radnici oceněni čtyři z jednatřiceti strážníků a gratulovala jim celá právě zasedající rada města.

Novojičínské náměstí má stále nefunkční elektro sloupky.

21. února 2011 14:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Při kompletní rekonstrukci novojičínského náměstí v roce 2009 se řešilo rovněž připojení elektrického vedení pro akce, které se pravidelně na náměstí konají. Sloupky elektrického připojení jsou zapuštěny v dlažbě tak, aby nenarušovaly vzhled náměstí. Bohužel před více než rokem se zjistilo, že nejsou fukční.

Přednáška v Okresním archivu k významné osobnosti Josefu Lankočí

21. února 2011 14:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Okresní archiv v Novém Jičíně vznikl v roce 1960 sloučením archivů v Bílovci, Freštátě pod Radhoštěm a Novém Jičíně. Prvními okresními archiváři byli původní profesí učitelé, zapálení pro histotii a k archivářským poznatkům se dostávali samostudiem, a to bez ohledu na čas, který této zálibě věnovali. A mezi ně patřil také archivář Josef Lankočí, který v letošním roce slaví 20. výročí úmrtí a zároveň sté výročí narození.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více