Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 21.2.2011

21. února 2011 14:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vedení města se na webových stránkách vyjádřilo k demolici a k připravované výstavbě obchodního centra v lokalitě Tabačky na ulici Přemyslovců. Ve čvrtek 17. února proběhlo setkání sběratelů, které pořádal Klub filatelistů Nový Jičín. Další nejbližší setkání proběhne 17. března a 21. dubna. Filatelisté se těší na vaši návštěvu. V minulém týdnu řešili policisté v Kopřivnici případ okradené osmdesátileté paní, které zloděj odcizil tašku s doklady a penězi nedaleko autobusového nádraží. Přitom ženu několikrát udeřil pěstí do těla a povalil na zem.

Pečovatelská služba Nový Jičín připravila pro své klienty motýlkový ples

18. února 2011 11:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pečovatelská služba Nový Jičín se snaží v průběhu roku svým klientům zpestřit dny. Pořádá pro ně zájezdy, společenské večery nebo soutěže. V právě probíhající plesové sezóně pro ně pracovníci připravili bály, a protože jsou v Novém Jičíně tři domy s pečovatelskou službou, byl každý z nich zaměřen podle návrhu tamních bydlících.

Nemocnice v Novém Jičíně má statut Komplexního onkologického centra

18. února 2011 11:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nemocnici v Novém Jičíně byl potvrzen statut Komplexního onkologického centra. Toto osvědčení vydal na základě doporučení Pracovní skupiny pro superspecializovanou péči v oblasti onkologie a hematoonkologie ministr zdravotnictví Leoš Heger. O nemocnici to vypovídá, že se stále drží v České republice v oblasti diagnostikování a léčby onkologických onemocnění na špici.

Morava Cup vyhráli basketbalisté Unibonu Nový Jičín

18. února 2011 10:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

V rámci posledního zápasu Morava Cup se na novojičínské palubovce ve středu střetli domácí hráči s týmem Basketball Brno. Přestože byl celkový výsledek tohoto turnaje znám už před začátkem utkání, protože hráči Unibonu ani jednou neprohráli, cíl domácích byl jasný - vyhrát a tím potvrdit celkové vítězství.

Nové oční centrum v Novém Jičíně

15. února 2011 10:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

V nově postaveném objektu v centru města zahájilo minulý týden provoz novojičínské oční centrum, které ještě donedávna sídlilo v přízemí polikliniky v blízkosti novojičínského autobusového nádraží. Tyto prostory, ve kterých lékaři i pacienti absolvovali ročně desetitisíce vyšetření, však byly již nedostatečné, a proto se společnost Oční Centrum Vision rozhodla vybudovat zázemí nové.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 15. 2. 2011

15. února 2011 10:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Chřipková epidemie, žádost policie, putovní výstava fotografií.

294. výročí narození vojevůdce Gideona Ernsta Laudona

15. února 2011 10:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pátek 11. února si Nový Jičín připomínal 294. výročí narození legendárního rakouského vojevůdce Gideona Ernsta Laudona. Slavnost letos poprvé proběhla bez vojevůdce samotného, kterého léta ztvárňoval Emanuel Grepl. Ten, jak jsme vás již informovali, bohužel pár dní před slavností zemřel. Historické pluky čestnou salvou uctily památku archeologa Muzea Novojičínska, Emanuela Grepla. Vojáci, přátelé i rodina se s výraznou osobností regionu rozloučili ve čtvrtek v kopřivnickém kostele.

Nový osadní výbor v místní části Žilina

15. února 2011 10:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pro místní část Nový Jičín Žilina byl zvolen nový osadní výbor. Ten si dal jako prioritu aktivní spolupráci s novojičínskou radnicí a zejména s místními obyvateli.

Novojičínští policisté hodnotili rok 2010 a vyhlásili nejlepší pracovníky

11. února 2011 12:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vloni snížení počtu policistů, letos snižování platů. Negativní zprávy z řad státní policie vyvažuje skutečnost, že i přes mírný pokles se objasněnost trestných činů drží nad padesáti procenty. Policisté v úterý hodnotili loňský rok a rozdávali ocenění nejlepším pracovníkům.

Po odchodu lékařů omezí novojičínská nemocnice částečně provoz

11. února 2011 12:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice připravuje krizový scénář na období po 1. březnu, kdy by ji mělo opustit zhruba 40 % lékařů. Na stole ředitele Tomáše Nykla stále leží 54 výpovědí. Část oddělení proto omezí provoz pouze na ambulantní péči. Nemocnice už teď odkládá plánované operace.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více