Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29. 6. 2015

29. června 2015 14:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tajemnice Městského úřadu Nový Jičín vyhlašuje dvě výběrová řízení na pracovní pozice "správce informačních a komunikačních technologií" a "referent sociálních věcí". Bližší informace na webu města v sekci "volná pracovní místa".
*
Klub rodáků a přátel města Nového Jičína bude ve čtvrtek 2. července vzpomínat na Ervína Bártka, zakladatele klubu a také pěveckého sboru Ondráš. Začátek je v 16:30 v klubovně na Baště, kde uvidíte také dokument Jaroslava Bělíka.
*
Takto dopadlo auto, které poškodil 19letý mladík v noci ze soboty na neděli. Pachatele brzy poté zadržela hlídka Městské policie, případ je v řešení.
*
Městské kulturní středisko zve na výstavu Lenky Dobiášové na Staré poště. Vernisáž začne ve čtvrtek 2. července v 17 hodin. Výstava potrvá do 14. srpna
*
Také v Muzeu Novojičínska jsou aktuálně k vidění dvě zajímavé výstavy. Jedna z nich jde po stopách Zdeňka Buriana, o patro níž v Žerotínském zámku pak čeká zajímavá expozice týkající se druhé světové války a okupace.

Ve městě vznikne nová služba: sociální rehabilitace

29. června 2015 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně začne od srpna fungovat nová služba - sociální rehabilitace. Ta bude
pomáhat lidem s duševním onemocněním, mentálním nebo kombinovaným postižením zařadit se do života. Vše bude mít na starosti Slezská diakonie s podporou města.

Studenti dál zkrášlují zdi novojičínské nemocnice

26. června 2015 13:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Malby, které potěší pacienty i zaměstnance. To je výsledek spolupráce novojičínské nemocnice se střední školou Educa. Studenti v loňském roce rozzářili stěny neurologického oddělení. Se štětci a barvami se letos vrhli na dlouhou spojovací chodbu.

Junioři IHC Nový Jičín finišují skvělou sezónu

26. června 2015 12:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

IHC Nový Jičín je v závěru famózní sezóny. Rozehranou partii mají stále junioři. Dva členové týmu se před pár dny vrátili z mistrovství světa a posílí náš kádr v důležitých zápasech.

Manželé Zemánkovi vystavovali svá díla v Epinalu

26. června 2015 12:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Manželé Zemánkovi byli hosté zajímavého projektu ve francouzském Epinalu. Z Nového Jičína na tamní výstavu přivezli desítky svých děl a sklidili velký úspěch.

Vítání prázdnin proběhne na Masarykově náměstí

26. června 2015 10:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

V úterý 30. června budou školáci vítat prázdniny. Tradiční a oblíbená akce měla dosud místo v amfiteátru na Skalkách, letos proběhne poprvé na Masarykově náměstí. Jiří Macíček, dramaturg MKS Nový Jičín

Projekt v NJ zlepší ekologické chování v rodinách

22. června 2015 14:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ekologická výchova do mateřských školek a rodinných center, poté do samotných domácností. To je jeden z cílů projektu, který aktuálně běží v Novém Jičíně. Rodinné centrum Provázek pozvalo své kolegy z Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje, aby si navzájem předali zkušenosti.

Jarmark na náměstí a pozvánka na 3. Pivobraní

22. června 2015 13:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Návštěvnické centrum připravilo ve čtvrtek a v pátek další jarmark. Tentokrát byl zaměřený na rukodělné výrobky. Návštěvníky Masarykova náměstí čekal jako vždy i doprovodný program.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 22. 6. 2015

22. června 2015 13:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad upozorňuje řidiče na změnu dopravního značení na ulicích Bezručova a U Jičínky, kde je omezen výjezd z kruhového objezdu.
*
Závěr týdne přinesl při dopravních kontrolách kontrolách deset opilých řidičů. Rekordmanem mezi nim byl dvaatřicetiletý muž, kterého policisté zastavili v autě na ulici Budovatelů. Nadýchal více než 3 promile a je štěstí, že nezpůsobil dopravní nehodu.
*
Městská policie měla také zajímavý víkend. V sobotu požádal strážníky muž, který ztratil klíče od svého vozu, aby mu nasadili botičku. Klíčky se brzy našly, nálezce je donesl strážníkům na služebnu a ti je mohli vrátit majiteli. Na facebooku městské policie se můžete zapojit do hlasování o novém mottu novojičínských strážníků.
mpnj.formees.cz/f/motto
*
V úterý 30. června bude Masarykovo náměstí a s ním i všichni školáci vítat prázdniny. Oblíbená akce se přesouvá z areálu Skalky a přinese pestrý program, který začíná už v 16 hodin.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Více