Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Skokani z Betweenu uzavírají úspěšnou sezónu

22. června 2015 13:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně rostou naděje v rychlostním a freestylovém skákání přes švihadlo. Tým Between (Bitvín) už má za sebou několik úspěchů. Naposledy se zástupci Fokusu radovali v Bratislavě na velkém poháru, kde byli jediní z Česka.

Tanečníci ZUŠ uspěli na ústřední taneční přehlídce

18. června 2015 11:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Taneční obor Základní umělecké školy z Nového Jičína se blýskl na celostátní přehlídce v Pardubicích. Mezi taneční elitu Zušek z celé republiky postoupili z krajského kola svěřenci Ilony Rudelové a Miluše Macíčkové. Domů přivezli několik diplomů a ocenění.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 19. 6. 2015

18. června 2015 10:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Máme pro vás dvě nedělní pozvánky. První je pro všechny příznivce zdravého cvičení. U příležitosti oslav Mezinárodního dne jógy si tuto aktivitu můžete vyzkoušet od 9 do 14 hodin ve cvičebně autobusového nádraží. Ve stejný den probíhá od devíti hodin ráno Den diakonie, a to v modlitebně evangelické církve v Janáčkových sadech.
*
Rodinné centrum Mozaika pořádá v pondělí 22. června od 17 hodin TÁTAFEST. Otcové si mohou svůj den užít se svými dětmi při pohádce princ Bajaja!
*
Územní odbor Nový Jičín hledá do služebního poměru nové policisty. Preferování jsou uchazeči žijící v okrese Nový Jičín, fyzicky i psychicky zdatní, odvážní a perspektivní. Informace získáte telefonicky nebo emailem.
titulek: nj.uo@pcr.cz nebo telefonicky na čísle 974 735 400.

Cyklisté z týmu Forman Cinelli přivážejí úspěchy

18. června 2015 10:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Cyklistický tým Forman Cinelli má za sebou první třetinu sezóny a hlásí několik úspěchů. Vrcholem posledních dnů byl etapový závod světového poháru mužů v Maďarsku. Ondřej Bezunk, generální manažer týmu Forman Cinelli Vítězství a dobrá umístění si přivážejí i mladé naděje novojičínských cyklistů. Na závody teď vyráží prakticky každý víkend. Ondřej Bezunk, generální manažer týmu Forman Cinelli Mužskou kategorii týmu Forman Cinelli čeká v následujících dnech mistrovství Česka a Slovenska v Žilině. Připravují se také na další závody světového poháru v Maďarsku. Jeden z vrcholů sezóny - domácí závod Grand Prix Forman proběhne 2. srpna.

Na startu společně - seminář projektu Zdravé město

18. června 2015 10:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín, který se zařadil mezi zdravá města České republiky, zorganizoval pilotní setkání s lidmi. Ti se do sálu ve Fokusu přišli seznámit s projektem a rovnou také společně navrhli několik oblastí, na které by se město mělo soustředit.

První ročník Sportfestu na Masarykově náměstí

15. června 2015 13:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sobotní horký den patřil na Masarykově náměstí prvnímu ročníku Sportfestu Nový Jičín. Jeho součástí byl tradiční streetball, který se hrál už podevatenácté. Prostor ale dostaly i další sporty. Přihlášení účastníci mohli odehrát turnaj ve street handballu. Na programu byly i běžecké a cyklistické závody v přilehlých uličkách u náměstí. Cyklistiky se týkalo také slavnostní vyhlášení výsledků kampaně Do práce na kole. Pravidelní cyklisté a účastníci si převzali ceny.
Sportfest se věnoval také dalším sportům, návštěvníkům se představili discgolfisté nebo mažoretky. Úspěšná akce proběhne také příští rok.

Město zdarma nabízí tašky na tříděný odpad

15. června 2015 12:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín pokračuje ve svých ekologických aktivitách a snaží se podnítit i obyvatele města. Poté, co lidé mohli zdarma dostat kompostéry, mohou opět bezplatně získat tašky na tříděný odpad. Město jich pořídilo tisíc sad. Tříbarevné tašky pro opakované použití jsou určeny ke třídění papíru, skla a plastu. Také letos si můžete vyzvednout tašky dvou velikostí. Získat je mohou všichni obyvatelé města a místních částí u obsluhy separačních dvorů na Propojovací a Palackého ulici, dále v sídle Technických služeb na Suvorovově ulici a na radnici na Masarykově náměstí.

Nový Jičín mění další lampy veřejného osvětlení

15. června 2015 12:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín mění další lampy veřejného osvětlení. Město pokračuje v instalaci úspornějšího typu svítidel a lampy se sodíkovou výbojkou postupně nahrazuje technologií LED diod. Výměna začala už v roce 2013 a město do ní investovalo už více než pět milionů korun.

Aktuální informace z novojičínské radnice

15. června 2015 12:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali, že Městský úřad změnil provozní hodiny pro veřejnost. Další novinkou je upravený etický kodex zaměstnanců. O těchto tématech jsem se bavili s tajemnicí Jarmilou Absolonovou.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více