Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Průmyslová fotografie Jiřího Zerzoně z Nového Jičína

5. června 2015 17:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský fotograf Jiří Zerzoň vystavuje v návštěvnickém centru své Průmyslové fotografie. Jestli máte rádi syrové prostředí útrob a okolí továren nebo průmyslových objektů, jste na správné adrese.

Postavy antických mýtů na Staré poště

5. června 2015 17:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve výstavní síni Staré pošty jsou k vidění obrazy spojené s antickou mytologií. Jejich autorkou je restaurátorka a dnes i malířka Renata Svobodová. Zveme vás na další zajímavou výstavu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 5. 6. 2015

5. června 2015 17:13 | Nový Jičín | Jan Plašil

Státní okresní archiv zve k návštěvě, a to v úterý 9. června na Mezinárodní den archivů. Ve stejný den zpřístupní veřejnosti také bývalou židovskou synagogu. Archiváři připravili pro návštěvníky také výstavu dokumentů s názvem Židovská synagoga v Novém Jičíně.
*
Středisko volného času Fokus připravilo všechny sportovce na Sport fest, který nahrazuje dosavadní Streetball na náměstí. V sobotu 13. června si mohou mladší i starší žáci zahrát streetball, streethandball nebo se zapojit do atletických a cyklistických závodů. Začátek je v devět ráno, přihlásit se můžete na webu Fokusu.
*
V sobotu 13. června od půl třetí odpoledne také proběhne v kamenném divadle na Skalkách už devatenáctý ročník Divadelní dílny.
*
Hokejový klub Nový Jičín zve děti od čtyř let na hokej. Už před sezónou se mohou zapojit do letních tréninků. Klub jim výstroj poskytne zdarma. Další informace najdete na stránkách hokejového klubu.

Nový Jičín se stává zdravým městem

1. června 2015 17:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín v dubnu vstoupil do národní sítě zdravých měst. I když je s účastí v tomto projektu prakticky na začátku, vypadá to, že se obyvatelé města mají na co těšit.

Strážníci městské policie často řeší “psí” přestupky

1. června 2015 17:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie se prakticky denně setkávají s přestupky a událostmi, které souvisí s chovem zvířat, nejčastěji psů. Jejich kamera v posledních dnech zachytila zajímavé situace.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 1. 6. 2015

1. června 2015 11:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín začíná s velkou rekonstrukcí plaveckého bazénu a sportovní haly. Ta bude největším zásahem do objektu za celou jeho čtyřicetiletou historii. Budovu čeká celková rekonstrukce střechy na úrovni nové tepelné izolace, odvodnění, zesílení ocelové konstrukce a výměna železobetonových střešních panelů. Renovací projde i vzduchotechnika a klimatizace. Přibudou nové požárně bezpečnostní prvky a stavební firma zateplí zděnou fasádu budovy. Kromě těchto oprav projekt počítá i se zahájením modernizace saunového prostoru a bazénku pro kojence. Město chce do zlepšení podmínek pro návštěvníky investovat peníze i v dalších letech.
*
Rekonstrukcí prochází i mosty v Žilině. Od prvního června bude uzavřena Žilinská ulice a pro chodce tady zřídí provizorní lávku a pěší stezku.
*
Rodinné centrum Provázek zve všechny děti a rodiče na Vodnický dětský den, který proběhne v pátek 5. června od 15 hodin. Na akci navazuje kurz Pivní akademie.
*
Klub českých turistů Nový Jičín láká všechny příznivce přírody a pohybu na 8. ročník pochodu Okolím Nového Jičína, který proběhne v sobotu 6. června. Start i cíl bude nově v restauraci Nové Slunce.
*
Poslední jarní mistrovské utkání Moravskoslezské divize mají před sebou fotbalisté Nového Jičína. Na svém hřišti přivítají v sobotu 6. června Frýdek-Místek - Lískovec. Utkání začíná v 16.30.

Na Skalky míří další ročník akce Legendy

1. června 2015 11:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Legendy se vrací do Nového Jičína. Naše další pozvánka spojená se soutěží se týká víkendové akce Legendy na Skalkách. Ivana Tomanová, pořadatelka Legend Pořadatelé akce ale dávají prostor i mladým talentům. Návštěvníkům se ukáže třeba novojičínský Pavel Seidl s kapelou nebo Sabina Křováková. Ivana Tomanová, pořadatelka Legend Legendy na Skalkách začínají v sobotu 6. června v 19 hodin. Pořadatelé slibují také překvapení a nabízejí dva lístky pro prvního, kdo nám na email napíše, ve kterém roce proběhl první ročník legend a které dvě kapely byly jeho hlavním tahákem. odpovědi pište na email: novyjicin@polar.cz

Sezóna v Beskydském divadle pomalu končí

29. května 2015 17:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Až naprší a uschne - poslední ze sedmi závěrečných červnových představení, kterými Beskydské divadlo zakončí letošní sezónu. Podle jeho ředitele je několik důvodů ke spokojenosti. Pavel Bártek, ředitel Beskydského divadla Úspěch má i kruh přátel hudby, který začínal na třiceti předplatitelích, dnes mají hudební produkce v divadle i tři sta diváků. Novinkou pro návštěvníky divadla je nový rezervační systém. Pavel Bártek, ředitel Beskydského divadla Na představení si tak mohou lidé zarezervovat vstupenku na internetových stránkách Beskydského divadla. Tam najdete vše potřebné a k tomu i další informace k pestrému programu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 29. 5. 2015

29. května 2015 17:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská radnice rozšířila úřední hodiny pro veřejnost. Úřad je otevřen občanům všechny pracovní dny, tedy od pondělí do pátku. V úterky a čtvrtky se prodloužila provozní doba o hodinu. Součástí nového pracovního řádu zaměstnanců úřadu je i upravený etický kodex, který je přístupný na internetových stránkách úřadu. K tomuto tématu připravujeme reportáž.
*
Klub českých turistů Nový Jičín zve všechny příznivce přírody a pohybu na 8. roční pochodu Okolím Nového Jičína, který proběhne v sobotu 6. června. Start i cíl bude nově v restauraci Nové Slunce.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více