Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Pozvánka na 16. ročník Veletrhu Novojičínska

18. května 2015 14:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už tento víkend začne na zimním stadionu šestnáctý ročník Veletrhu Novojičínska. Hlavními pořadateli jsou město Nový Jičín a Moravskoslezský kraj. Návštěvníci se jako vždy mohou těšit na prezentaci podnikatelů a firem z našeho regionu i doprovodný program.

Vagabundi Jana Zemánka sklízí velký úspěch

18. května 2015 14:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský sochař Jan Zemánek. Většině novojičíňáků jsou známi jeho neotřelí Vagabundi. Málokdo ale ví, že kromě dalších míst zdobí také park v Českých Budějovicích.
Jan Zemánek byl totiž součástí autorského týmu, který se podílel na jeho rekultivaci.

Ženy v Novém Jičíně na přelomu 19. a 20. století

15. května 2015 19:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ženy v Novém Jičíně na přelomu 19. a 20. století. To je téma, kterým se zabývá Lenka Chobotová ze Státního okresního archivu. Rozebírá ho nejen ve své diplomové práci, ale i v článku, který vyšel v aktuálním čísle vlastivědného sborníku Novojičínska.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 15. 5. 2015

15. května 2015 14:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Následující víkend začne na zimním stadionu už šestnáctý ročník Veletrhu Novojičínska. Hlavními pořadateli jsou město Nový Jičín a Moravskoslezský kraj. Návštěvníci se jako vždy mohou těšit na prezentaci malých a středních podnikatelů a firem z našeho regionu a doprovodný program. Ten poběží také v areálu fotbalového stadionu. Veletrh je dvoudenní program začíná vždy v deset hodin dopoledne, v sobotu 23. a v neděli 24. května.
*
Už jsme vás informovali, že Nový Jičín vstoupil do organizace Národní síť Zdravých měst České republiky. Právě proto vybírá své logo. Hlasovat můžete i vy, a to do 1. června na webových stránkách města Nový Jičín, v sekci ankety. Návrhy si soutěžních log jsou k vidění i na facebookových stránkách projektu.
titulek: facebook.com/zdravemestonovyjicin
*
Letos poprvé v Novém Jičíně máte možnost navštívit celosvětovou akci Restaurant Day. Z chodníčku Na Skalkách se na jeden den stane provizorní restaurace, ve které můžete ochutnat dobroty od babiččiných koláčků až po delikatesní dezerty. Začátek je v sobotu 16. května v 11 hodin.
*
Více než 2 promile alkoholu v krvi měl řidič, kterého vyšetřují dopravní policisté. Na jedné z novojičínských čerpacích stanic najel na chodník a narazil do lavic a stolu, poté i do zemnící tyče plynového zařízení čerpací stanice.

Nový Jičín podporuje kompostování bioodpadu

11. května 2015 13:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Téměř dva tisíce kompostérů, tolik už jich rozdalo město svým občanům. Jen za loňský rok pět stovek. Nový Jičín je tak jedním z měst, která podporují tuto formu nakládání s odpady. Někteří lidé ale vůbec netuší, jak správně kompostovat.

Nový Jičín studentům opět nabízí brigády

11. května 2015 11:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín pokračuje v projektu s názvem Zelené město. Studentům v něm nabízí možnost přivydělat si peníze během letních měsíců. Vloni byl o brigády velký zájem.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více