Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nový Jičín zve na oslavy konce 2. světové války

1. května 2015 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín si v úterý 5. května připomene sedmdesáté výročí ukončení druhé světové války. Oslava začne v deset hodin na Masarykově náměstí, kde proběhne program pro školy a veřejnost. Ve dvě hodiny začne a městském hřbitově pietní akc u pomníku Obětem válek. O dvacet minut později proběhne také v Žilině. V programu je dále vernisáž výstavy Za svobodu, která začne v 17 hodin v Muzeu Novojičínska a oslava vyvrcholí slavnostním koncertem Moravské filharmonie Olomouc v Beskydském divadle. Začátek je v 19 hodin.

Jarní otvírání studánek na Puntíku

27. dubna 2015 11:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kopec Puntík u Nového Jičína skrývá studánkovou trasu. Vodu, která tady teče, ochutnávají turisté každou sezónu. Ta letošní právě začala o víkendu symbolickým Otvíráním studánek. Na trasu se spolu s Klubem rodáků a přátel města Nového Jičína vypravilo zhruba sedmdesát lidí.

Nový Jičín se připojil ke Dni Země

27. dubna 2015 11:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se jako vždy zapojil do oslav dne věnovanému planetě Zemi. Ve středu 22. dubna proběhl na několika místech ve městě program pro děti i dospělé. Pavel Sedlář, SVČ Fokus
Marta Kiššová, MěÚ Nový Jičín
živě Jan Kašinský, Český svaz ochránců přírody
Ke Dni země se připojilo i Muzeum Novojičínska. Pracovníci připravili připravili program pro děti s názvem Noemova archa, který se týkal chráněných druhů rostlin a zvířat. Eva Sulovská, Muzeum Novojičínska
Den Země slaví více než miliarda lidí ve 175 státech světa a je z něj největší svátek, ke kterému se připojují lidé bez ohledu na původ, víru nebo národnost.

První jarní kostýmovaná cyklojízda

27. dubna 2015 11:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Cyklostezka z Nového Jičína do Hostašovic - na její start vyrazili v pátek 24. dubna nadšenci převlečení v maskách a kostýmech. Důvodem bylo slavnostní zahájení další sezóny.

Tradiční pálení čarodějnic v zámku a podzámčí

24. dubna 2015 10:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve čtvrtek 30. dubna ožije jako vždy Nový Jičín tradičním pálením čarodějnic. Na tento den je připraven speciální program na několika místech. Od 16 hodin začínají na Žerotínově a přilehlých ulicích vystoupení místních kapel a soutěž o nejkrásnější čarodějnici. Klub rodáků a přátel města připravuje v 16.30 na baště přednášku Iva Bartečka s názvem Minulost a současnost jezera Titicaca. Od 18 hodin na ni naváže tradiční aprílová taškařice. Ve stejnou dobu se v Žerotínském zámku rozhostí Čarodějná muzejní noc - v programu uvidíte divadlo souboru Odřivous a jeho Vlažný inkviziční proces III., poté zazní vyprávění o známém lotrovi Antonu Schimakovi. O půl osmé večer bude následovat promítání filmové pohádky S čerty nejsou žerty, věštba a výklad z karet, příprava lektvarů a nebudou chybět ani ukázky dobových mučicích nástrojů.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 24. 4. 2015

24. dubna 2015 10:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tajemnice Městského úřadu vyhlásila dvě výběrová řízení na pozice referentů veřejné správy, a to na úseku přestupků a na úseku evidence řidičů a vozidel. Zájemci se mohou přihlásit do 12. května. Informace najdete na webu města.
*
Máme pro vás pozvánky na víkend. V sobotu 25. dubna můžete spolu s Klubem rodáků a Fokusem vyrazit na Otvírání studánek. Sraz je o čtvrt na dvanáct dopoledne na autobusové zastávce U partyzána v Žilině.
*
Ve stejný den, v 15 hodnin pořádá osadní výbor v Žilině neoficiální školení řidičů nejen pro seniory. V 17 hodin začne v restauraci Kolonie Divadelní představení Sborovna v podání Divadelního spolku Gymnázia Nový Jičín.
*
O víkendu nepřijdou zkrátka ani fotbaloví příznivci - po úspěšném vstupu našeho týmu do jarní části sezóny přijede na hřiště do Nového JIčína fotbalový klub Kozlovice - Přerov. Utkání začíná v 16 hodin.

Novojičínský klub Bunkr funguje už dva roky

23. dubna 2015 13:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už dva roky fungování má za sebou nízkoprahový klub Bunkr. Sídlí v budově bývalé věznice v centru města. Klientům od 13 do 20 let nabízí především bezpečný prostor a zázemí.

Majitelé aut by měli dát pozor na změny zákona

23. dubna 2015 13:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jen dva měsíce mají majitelé aut v převodu na jejich novou registraci. Pokud ji nestihnou do 30. června, vozidlo administrativně zanikne a už ho nebudou moct nikdy přihlásit. Říká to jedna z klíčových změn zákona o provozu vozidel. Zjišťovali jsme pro vás více informací.

IHC Nový Jičín zahájili sezónu turnajem

23. dubna 2015 13:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hokejová sezóna na zimním stadionu je už minulostí, což v posledních letech znamená začátek inlinových zápasů a turnajů domácího týmu IHC Nový Jičín. Ten o víkendu hostil kvalifikační turnaj českého poháru.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více