Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

SVČ Fokus ovládli tanečníci z celého MS kraje

23. dubna 2015 13:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Více tanečníků a diváků by snad Fokus už nezvládl. O víkendu proběhlo ve Středisku volného času oblíbené taneční klání amatérských souborů. I tentokrát se přihlásily soubory a taneční spolky z celého Moravskoslezského kraje.

Beskydské divadlo hostilo krajskou taneční soutěž

23. dubna 2015 13:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Beskydské divadlo hostilo krajskou soutěžní přehlídka tanečních oborů základních uměleckých škol. Během dvoudenního programu se na pódiu představilo celkem 370 děti z celkem 19 uměleckých škol Moravskoslezského kraje. Porota to neměla jednoduché.

Muzeum hostí polskou výstavu portrétů

20. dubna 2015 15:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Trámový sál Žerotínského zámku hostí novou výstavu. Vznikla díky úspěšné spolupráci s polským Národním muzeem v Kielcích. K vidění jsou portréty, které vznikly od počátku devatenáctého století do roku 1914. Nechyběli jsme na vernisáži výstavy a zveme i vás.

Blíží se jarní kostýmová cyklojízda

20. dubna 2015 15:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

živě Pátek 24.dubna - svátek slaví každý Jiří a také cyklostezka z Nového Jičína do Hostašovic. Odstartujete spolu s dalšími nadšenci sezónu a také novou tradici otevírání stezky spanilou cyklojízdou. V šestnáct hodin jste zváni na start v maskách, kostýmech a převlecích. Tentokrát na volné téma. Na začátku trasy pro vás bude připraven infostánek Besipu, dozvíte se více i o kampani Do práce na kole. Zúčastnit se můžete i na in-line bruslích nebo na koloběžce. V cíli vás čekají dobroty v hospůdce, ale také i foto koutek, kde vás zvěční na památku vašeho sportovně-společenského výkonu. Akce začíná v pátek 24. dubna v 16 hodin na startu cyklostezky v Novém Jičíně. Bližší informace najdete na facebooku cyklostezky.

Dobrovolníci pomohli novojičínským lesům

20. dubna 2015 14:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tři tisícovky mladých stromů. Tolik jich o víkendu vysázeli dobrovolníci, kteří se připojili k dlouho avizované akci vyhlášené Městskou policií. Vysázené stromy v budoucnu nahradí kusy napadené kůrovcem.

Město získalo zvláštní uznání za péči o památky

20. dubna 2015 14:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zvláštní uznání pro Nový Jičín. Město získalo další zajímavou cenu. Tentokrát za vynikající výsledky v programu regenerace městských památkových rezervací a zón. Zástupci města si ji byli vyzvednout ve Španělském sálu pražského hradu. Zde proběhlo slavnostní předávání cen Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Delegace z Nového Jičína se mohla za město pochlubit skvělými výsledky. Pavel Bártek, místostarosta Nového Jičína
Nový Jičín už získal cenu v roce 2001, a to za nejlepší přípravu a realizaci programu regenerace Městských památkových rezervací a zón. Na zvlášním uznání je napsáno, že od té doby soustavně vykazuje vynikající výsledky. Pavel Bártek, místostarosta Nového Jičína
Nový Jičín kromě zmíněného uznání získal i sto tisíc korun jako symbolický příspěvek na péči o památky. Město je přidá do balíku peněz, které použije na další rekonstrukce v Hotelu Praha. Pavel Bártek, místostarosta Nového Jičína
živě

Seminář na MěÚ o nekalých praktikách prodejců

17. dubna 2015 16:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

I přesto, že úřady, policie i média informují o fintách pochůzkových a podomních prodejců, kriminalisté se stále setkávají s novými případy podvodů. Obecní živnostenský úřad ve spolupráci s odborníky proto zorganizoval seminář s názvem Braňte se nekalým praktikám!

V centru města probíhá rekonstrukce kanalizace

17. dubna 2015 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

V centru města, jen pár metrů od náměstí začala rozsáhlá rekonstrukce kanalizace. Podle stavebníků by měla trvat dva měsíce a souvisí s ní omezení silničního provozu. Zjišťovali jsme více přímo na místě.

Lagunáři vybojovali už devátý titul Mistra ČR

17. dubna 2015 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Výborný úvod ploutvařské sezóny mají za sebou členové Laguny Nový Jičín, a to i na domácí scéně. Muži přivezli z Olomouce i přes různé zdravotní komplikace devátý titul Mistra České republiky v plavání s ploutvemi. Ženy skončily stejně jako v loňském roce stříbrné. Republikový šampionát družstev uzavřel první etapu přípravy závodníků. Ti se teď budou soustředit na mistrovství republiky jednotlivců v juniorech i seniorech a na následné kolo Světového poháru. Ti nejlepší mohou pomýšlet i na Mistrovství Evropy nebo světa. Výkony Lagunářů budeme jako vždy dále sledovat.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více