Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Pozvánka na Mezinárodní den Romů v Novém Jičíně

3. dubna 2015 18:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

8. duben, to je od roku 1990 Mezinárodní den Romů, který letos proběhne i v Novém Jičíně a to na čtyřech místech.

Výstava Hů Em Áj pátrá po autorovi

3. dubna 2015 17:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně právě probíhá zajímavá výstava. Její autor ale zůstává pro většinu lidí utajen a mohou si ho leda nakreslit nebo představit. Koncept s názvem Hů Em Áj také nabízí několik otázek a zastavení.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 3. 4. 2015

3. dubna 2015 15:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hotel Praha má nového nájemce. Město Nový Jičín podepsalo smlouvu se společností Wellness hotel Abacie Nový Jičín. Po pětiměsíční prodlevě by se měl Hotel Praha znovu otevřít 10. května. Nový nájemce se zavázal, že dopředu složí jako jistinu tři měsíční nájmy a zálohu na služby ve výši 210 tisíc korun. V případě odstoupení od smlouvy bude platit dvouměsíční výpovědní doba a navíc uhradí nájem i za dalších osm měsíců. Tématu se budeme dále věnovat.
*
Policie pátrá po dvou pohřešovaných dívkách. Jedna z nich - třináctiletá Dominika Buberníková - je z Nového Jičína. Podle dostupných informací se pohybuje v přítomnosti svého dvaačtyřicetiletého otce Jaroslava Buberníka - také po něm pátrá policie. *
Pěvecký sbor Puellae Et Pueri z Nového Jičína slaví deset let. Kulaté výročí připomíná výstava v Návštěvnickém centru plná fotek a zážitků z historie sboru.

Mozartovo dílo Requiem rozeznělo farní kostel

3. dubna 2015 15:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zvláštní událost nebo také mimořádný hudební zážitek. I tak se dá hovořit o koncertu v chrámu Nanebevzetí Panny Marie. V sobotu 30. dubna v něm zaznělo Mozartovo dílo Requiem. Dirigentskou taktovku měl na starosti Zdeněk Pukovec. Zdeněk Pukovec, dirigent koncertu V koncertu se představily novojičínské sbory dále olomoucký sbor Žerotín, Symfonický orchestr sdružení hudebníků Příbor a také sólisté Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Mezi nimi i basbaryton Petr Urbánek. Petr Urbánek, operní pěvec NDM Ostrava
Zdeněk Pukovec, dirigent koncertu live

Karel Ligocki pokořil další rekord na ledě

3. dubna 2015 15:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ultramaratonista Karel Ligocki opět vyrazil na led, tentokrát v rámci Memoriálu Vlastimila Gracy. Na zimním stadionu bruslil přesně čtyřiadvacet hodin a už teď můžeme prozradit, že dojel v pořádku.

Johana Mynářová pokračuje v soutěži Dívka roku

3. dubna 2015 15:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína dorazila dobrá zpráva od pořadatelů celorepublikového kola soutěže Dívka roku. Johaně Mynářové, která do něj podle prvotních výsledků nepostoupila, oznámili, že v soutěži nakonec pokračuje dál. Jedna z favoritek novojičínského kola tak má šanci reprezentovat Město v celostátní konkurenci dívek.

Nový Jičín hostil další závody v chůzi s kočárkem

3. dubna 2015 15:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na desítkách náměstích v celé republice o víkendu odstartovaly Strolleringové závody. Maminky a tatínkové, spolu se svými dětmi, se postavili na start krátké trasy, kterou museli zdolat ve sportovní chůzi s kočárkem. Podruhé se strollering představil také v Novém Jičíně.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více