Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 30. 3. 2015

30. března 2015 16:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

V chrámu Nanebevzetí Panny Marie proběhl o víkendu velkolepý koncert s názvem Requiem. Posluchačům se představily novojičínské sbory, dále olomoucký sbor Žerotín, sólisté Národního divadla Moravskoslezského a také Symfonický orchestr sdružení hudebníků Příbor. Reportáž z koncertu přineseme v pátečním expresu.
*
Aprílový den, tedy 1. duben, zve na dvě akce v Novém Jičíně. V 16:30 to bude vernisáž výstavy sboru Puelle et pueri v Návštěvnickém centru Město klobouků. V 17 hodin pak začne v aule radnice přednáška o správném kompostování. Účastníci se dozví, jak efektivně kompostovat a plně využít možnosti kompostéru.
*
Během celého týdne si nenechte ujít Novojičínský Velikonoční jarmark s pestrým programem. Podrobnosti a pozvánky na jednotlivá vystoupení najdete na webu města nebo Návštěvnického centra.
*
V následujících dnech proběhne v Novém Jičíně letošní očkování psů proti vzteklině. V pátek desátého dubna na několika místech ve městě, v pondělí 20. dubna v Loučce, před restaurací Koruna a o den později v Kojetíně. O dalších termínech vás budeme informovat.
*
Fotbalistům vyšlo víkendové utkání proti Určicím. Na domácí půdě vyhráli 1:0. Další utkání je čeká v neděli 5. dubna v Broumově.

Johana Mynářová v soutěži Dívka roku končí

30. března 2015 16:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

V ostravském multižánrovém centru Cooltoor o víkendu proběhlo Moravské finále soutěže Dívka roku. Do něj se z Nového Jičína probojovala Johana Mynářová. Ve velké konkurenci dívek se jí ale do celorepublikového kola nepodařilo dostat. Martin Jakůbek, organizátor novojičínského kola soutěže Dívka roku Pro organizátory novojičínského kola tak letošní ročník definitivně skončil. Soutěž chtějí jako doposud organizovat co dva roky. Další by měl tedy proběhnout v roce 2017.

Zimní stadion o víkendu ovládli krasobruslaři

30. března 2015 13:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sobota patřila na novojičínském zimním stadionu krasobruslařům z celé republiky. Ti se účastnili Malé ceny 2015. Svá čísla předvedla také novojičínská přípravka.

Podívaná 2015 – přehlídka dětského divadla

30. března 2015 12:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

V malém sále Beskydského divadla proběhl třetí ročník divadelní přehlídky Podívaná. Ta vznikla v roce 2013 a navázala tak na sérii oblíbených novojičínských Opon. V rámci celodenního programu viděli diváci jedenáct dětských představení.

Horolezci z Kailasu působí v Novém Jičíně už 10 let

27. března 2015 14:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kailas - horolezecký oddíl z Nového Jičína, který nese hrdý název posvátné tibetské šestitisícovky. Parta nadšených horolezců trénuje a brázdí stěny a hory už deset let. Jakub Juchelka, člen HO Kailas Nový Jičín
Jan Ondřej, člen HO Kailas Nový Jičín Právě se díváte na video, ve kterém členové Kailasu vystoupali z doliny Zeleného plesa v Tatrách po severní straně Kežmarského štítu. Pokud byste chtěli něco podobného zažít, je možné se ke Kailasu připojit. Stránky horolezeckého oddílu Kailas najdete na jednoduché internetové adrese. Stačí kontaktovat někoho ze členů a domluvit si schůzku. Pokud si na hory netroufáte, přijďte místní borce podpořit třeba na jedno z kol Valašské boulderové tour. www.hokailas.com

Úspěch Marie Juroškové v celostátní soutěži sester

26. března 2015 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Marie Jurošková z novojičínské nemocnice získala druhé místo v soutěži sestra roku 2014. Do kategorie "Sestra v managementu a vzdělávání" ji přihlásila kolegyně. Brzy se připojili další, kteří pro ni v celostátní soutěži hlasovali.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 27. 3. 2015

25. března 2015 19:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

V sobotu 28. března můžete podpořit Johanu Mynářovou, dívku, která v nedávném castingu postoupila do Moravského finále soutěže Dívka roku. To proběhne v multižánrovém centru Cooltoor v Ostravě na Černé Louce. Výsledky přineseme také v Novojičínském expresu.
*
V chrámu Nanebevzetí Panny Marie proběhne o víkendu koncert s názvem Requiem. Posluchačům se představí novojičínské sbory, dále olomoucký sbor Žerotín, sólisté Národního divadla Moravskoslezského a také Symfonický orchestr sdržení hudebníků Příbor pod vedením Zdenka Pukovce. Koncert začíná v sobotu 28. března v 16 hodin.
*
Fotbalisté zvou o víkendu na své první jarní mistrovské utkání Moravskoslezské divize. Soupeřem Nového Jičína budou jihomoravské Určice. Zápas začíná v sobotu 28. března v 15 hodin.
*
Na ulici Trlicova začne 30. března rekonstrukce plynovodu. Výkopové práce budou probíhat ve čtyřech etapách, a to v délce 50 metrů. Práce na rekonstrukci plynovodu potrvají do konce června.
*
Finanční odbor radnice připomíná, že se blíží termín splatnosti poplatků za komunální odpad a za psy, ten je 31. března. Přesné informace k poplatkům najdete na webu města.
*
Město připravilo přednášku v aule radnice na Masarykově náměstí. Jejím tématem bude správné kompostování. Účastníci se dozví, jak efektivně kompostovat a plně využít možnosti kompostéru. Přednáška začíná ve středu 1. dubna v 17 hodin.

Na Masarykovo náměstí míří Velikonoční jarmark

25. března 2015 19:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 30. dubna začne na Masarykově náměstí Velikonoční jarmark. Potrvá celý týden a jako vždy kromě prodeje nabídne i zajímavý program. Hana Rolná, Návštěvnické centrum Nový Jičín - Město klobouků V programu vystoupí také skupina Camerata z Kopřivnice a jarmark zakončí cimbálová muzika Slanina z Rožnova pod Radhoštěm. Jarmark potrvá až do soboty 4. dubna. Otevřen je každý den od 8 do 17 hodin.

V soutěži Dívka roku postoupila Johana Mynářová

23. března 2015 15:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

O víkendu proběhl v Ostravě casting dívek, které postoupily ze základních kol soutěže Dívka roku. Za Nový Jičín se účastnily všechny tři finalistky, tedy Markéta Nováková, Lucie Plešková a Johana Mynářová. Dívky vybírala 8 členná porota, která rozhodla o postupu Johany Mynářové, která se tak dostává do Moravského finále. Podpořit tuto novojičínskou dívku můžete v sobotu 28. 3. v multižánrovém centru Cooltoor v Ostravě na Černé Louce. Výsledky přineseme také v Novojičínském expresu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více