Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Koncert Tomáše Vrány s Janáčkovou filharmonií

16. března 2015 14:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Úspěšný klavírista, a jak jsme nedávno zmínili, i režisér a skladatel, Tomáš Vrána, koncertoval v Novém Jičíně s ostravskou Janáčkovou filharmonií. Zájem o koncert byl obrovský. Vyprodaný sál Beskydského divadla si užil zajímavou souhru muzikantů.

Lagunáři z NJ opět přivážejí medailové úspěchy

12. března 2015 20:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sezóna teprve začala a ploutvaři z Nového Jičína už přivážejí domů úspěchy ze závodů. Aktuálně to bylo první kolo světového poháru v Maďarsku, kde získali celkem 12 medailí, z toho dvě zlaté.

Co se děje v místní části Žilina

12. března 2015 20:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská místní část Žilina, co se aktuálně děje a co chystá nový osadní výbor.
Kromě tradičních kulturních akcí, které jsou v Žilině velmi oblíbené, bude už brzy
kompletně hotový chodník. Jaroslav Perútka (KDU-ČSL), předseda osadního výboru v Žilině
V Žilině už je funkční protipovodňová zeď. Její stavba probíhala loni v létě. Jaroslav Perútka (KDU-ČSL), předseda osadního výboru v Žilině Nejbližší akce, na kterou zve osadní výbor, bude neoficiální školení řidičů,
nejen pro seniory a poté divadelní představení. Vše proběhne 25. dubna v restauraci Kolonie.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13. 3. 2015

12. března 2015 20:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mateřské školy v Novém Jičíně budou od 23. do 24. března přijímat žádosti o přijetí dětí
k předškolnímu vzdělávání pro následující školní rok.
*
Město Nový Jičín každoročně zapůjčuje občanům květinové truhlíky osázené muškáty pro výzdobu oken.
Obyvatelé bytů, jejichž okna směřují na Masarykovo náměstí nebo do ulic městské památkové rezervace
o ně mohou požádat na odboru životního prostředí Městského úřadu do 30.března.
*
Rodinné centrum Provázek zve na dvě přednášky ​s praktickými radami. První, ve které
bude doktorka Vladimíra Strnadelová řešit Stravování dětí, proběhne ve středu 18. března.
O den později, ve čtvrtek 19. března, bude hlavním tématem ​Zdravé obouvání dětí.
Na obě přednášky se můžete přihlásit přes webové stránky www.rodinne-centrum.cz.
*
Kvůli pracem na vedení nízkého napětí bude 17. března přerušena dodávka elektřiny v částech ulic
Divadelní, Dostála Bystřiny, Husova, Jiráskova a Poděbradova, o den později na ulicích Lesní, Nerudova a Revoluční,
a to od půl osmé ráno do půl čtvrté odpoledne.
*

Happening Pamatuj! v NJ připomněl válečné hrůzy

12. března 2015 20:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Byla to největší masová vražda v dějinách lidstva. V noci z 8. na 9. března před 71 lety zemřely v koncentračním táboře Osvětim - Birkenau tisíce vězňů včetně dětí. Vzpomínku této tragické události věnovali lidé na Masarykově náměstí, kde proběhl happening s názvem Pamatuj!

Březen - měsíc čtenářů v novojičínské knihovně

9. března 2015 15:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Stovky knihoven v republice se pravidelně každý rok účastní březnového měsíce čtenářů. Platí to i o novojičínské knihovně, která připravila pestrý program a spoustu doprovodných akcí nejen pro své čtenáře.

Videoprojekce z pákistánské expedice Broad Peak

9. března 2015 15:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Loni o prázdninách vyrazil novojičínský horolezec Marek Novotný s kamarádem Liborem Uhrem na další expedici. Jejich cílem byla osmitisícovka Broad Peak v pohoří Karakoram mezi Pákistánem a Čínou. Po úspěšném návratu vznikl dokument, který mohli vidět návštěvníci kina Květen.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 9. 3. 2014

9. března 2015 15:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Masarykově náměstí v sobotu proběhl happening Pamatuj!. Jeho pořadatelé připomněli lidem hromadnou vraždu v koncentračním táboře Osvětim - Birkenau, kde bylo v noci z 8. na 9. března 1944 zavražděno 3 792 terezínských vězňů, včetně 256 dětí. Na Masarykově náměstí při této příležitosti zazpíval pěvecký sbor Ondráš.
*
V sobotu 7. března po druhé hodině odpoledne hořel na hřbitově obsah kovového kontejneru. Na místě byla nejprve hlídka městské policie, strážníci ale museli přivolat hasiče, ti požár uhasili během několika minut.
*
Nemocnice Nový Jičín zve veřejnost na jubilejní desátý ročník Světového dne ledvin, který letos připadá na čtvrtek 12. března. Lidé se mohou zdarma nechat vyšetřit a prohlédnout si hemodialyzační oddělení nemocnice.
*
Tajemnice Městského úřadu vyhlásila další výběrové řízení, tentokrát na pozici vedoucího Oddělení majetku a komunálního hospodářství. Podrobné informace najdete na webu města v sekci volná pracovní místa.
*
Městský úřad upozorňuje, že se blíží termín splatnosti poplatku za komunální odpad a za psy. Vše je třeba uhradit do 31. března.

Chystaná dopravní opatření v Novém Jičíně

9. března 2015 14:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme zmiňovali, že Nový Jičín chystá dopravní opatření. Na několika místech pocítí už brzy změnu řidiči a hlavně chodci. Zjišťovali jsme více u místostarosty Pavla Rozbroje.

Muži HK Nový Jičín v play-off skončili

6. března 2015 16:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pro muže HK Nový Jičín ve středu skončilo play-off. Ve čtvrtfinále nestačili na rozjetý Vsetín. S valašským týmem prohráli i třetí zápas.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více