Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nový Jičín bude zlepšovat podmínky pro cyklisty

26. února 2015 15:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kolo jako rovnocenný prostředek v dopravním systému. Novojičínská radnice se vydala na složitou, ale rozhodně pozitivní cestu zlepšování podmínek pro cyklisty. Díky námětům lidí vznikl dokument Cyklogenerel, který řeší tuto strategii do budoucna.

Zimní jarmark na náměstí měl úspěch

23. února 2015 14:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pekařky z výrobny lahůdek v Hladkých Životicích vyhrály soutěž Zimního a zároveň prvního letošního jarmarku, který v pátek proběhl na Masarykově náměstí. V anonymním hlasování, samozřejmě po důkladné degustaci, odevzdalo hlas 500 návštěvníků jarmarku. Recept na vítězný koláč zůstává v tajnosti. Helena Jurečková, zástupce vítěze soutěže
Dáváme klasické...0:43...0:59..možná i tím to je Sezóna jarmarků na Masarykově náměstí už brzy začne. Na konci března a první týden v dubnu se můžete těšit na velikonoční jarmark.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 23. 2. 2014

23. února 2015 14:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína míří zajímava výstava s názvem Ukrajinský rok. Autorem fotografií je válečný reportér, komentátor a básník Luboš Palata. Na úvodním večeru v pátek 27. února v 17 hodin bude na Staré poště předčítat ze své připravované knihy. Výstava potrvá do 24. března.
*
Ve čtvrtek 5. března jste zváni na 2. zasedání Zastupitelstva města Nového Jičína. Proběhne jako vždy v aule budovy radnice od 15 hodin.

V Novém Jičíně se rozjíždí Inklubátor

23. února 2015 14:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Moravskoslezském kraji se začínají objevovat takzvané Inklubátory. Jeden s úspěchem rozjeli nadšenci v Ostravě, další vznikl v Novém Jičíně. Intenzivní program má jako jeden z cílů vyhledat talent nebo nápad a rozvíjet ho až k realizaci.

Ledová koupel podpořila sbírku pro strážníka MP

23. února 2015 14:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sto tisíc - taková byla další hranice, kterou si stanovil ředitel Městské policie Jiří Klein. Tentokrát se nejednalo o lajky na facebookové stránce strážníků, ale o peníze vybrané v rámci sbírky pro Martina. Úkol, který měl ředitel splnit byl hodně studený.

Objev starých maleb Eduarda Veitha z roku 1880

23. února 2015 14:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně se objevil historický poklad. Takto se rozhodně dá mluvit o stropních malbách významného malíře Eduarda Veitha (Fajta) z roku 1880. Před lety byly zazděny sníženým stropem v budově bývalého krajského soudu, dnes Městského úřadu na ulici Divadelní.

Lagunářům vyšel domácí pohár mládeže

21. února 2015 11:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

živě Valentýnský víkend patřil v Novém Jičíně také prvnímu kolu středoevropského poháru mládeže v plavání s ploutvemi. Mezi dvěma stovkami přihlášených účastníků byli čeští, slovenští i polští ploutvaři. Josef Nekl, prezident KVS Laguna
Simona Klapcová, trenérka KVS Laguna Novojičínský mistr světa Jakub Jarolím měl zdravotní problémy s nohou, vynechal tak stovku pod vodou i dvoustovku na hladině. Nastoupil tak jen na padesátku kraula ve vyhecovaném závodě proti svým kamarádům a kolegům. Jakub Jarolím, KVS Laguna
Jakub Jarolím ale i přes zdravotní problémy nedal soupeřům šanci. Možná také proto, že vlastně nic neviděl. Jakub Jarolím, KVS Laguna
Josef Nekl, prezident KVS Laguna Domácím Lagunářům se závod podařil, svědčí o tom spousta medailových umístění a také první místo v celkovém pořadi Stredoevropského poháru mládeže. V nejbližší době čeká naše plavce také Moravskoslezská liga mládeže a v květnu Modrý mítink. tabulka
1.kolo Středoevropského poháru mládeže
celkové pořadí 1. Laguna NJ 1793 b.
2. Nautilus Jastrzebie 1756 b.
3. Careta Zvolen 1643 b.
4. Zlín 1638 b.

Muzeum Novojičínska vystavuje technické hračky

20. února 2015 12:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Technické hračky pro všechny generace jsou v následujících týdnech k vidění v Muzeu Novojičínska. Neobvyklá výstava a její exponáty jsou určeny všem zvídavým návštěvníkům a nadšencům do fyziky. Na rozdíl od ostatních expozic je u této nutné si všechny exponáty osahat.

Strážnící MP vyučují sebeobranu na školách

20. února 2015 12:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie vyučují základy sebeobrany na školách v Novém Jičíně. Během čtyřhodinových kurzů se žáci naučí základní pravidla, jak se chovat v případě napadení nebo u dalších nebezpečných situací.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 20. 2. 2014

20. února 2015 12:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

V budově, kde dnes sídlí městský úřad na ulici Divadelní, se našly stropní malby významného výtvarníka Eduarda Veitha a jeho otce Julia z roku 1880. Před lety byly zazděny sníženým stropem a nikdo o nich nevěděl. Více informací přineseme v rozhovoru s Radkem Poláchem z Muzea Novojičínska v pondělním expresu.
*
V Novém Jičíně se rozjíždí Inklubátor. Je určen pro všechny, kteří mají nebo také nemají nápady, dále pro zaměstnance i pro podnikatele, kteří chtějí zlepšit svůj byznys.
informace a registrace do 8. 3. 2015 na emailu: inklubator@gmail.com
*
V úterý 17. února se na městském úřadě diskutovalo o návrhu cyklogenerelu. O setkání ale nebyl velký zájem.
*
Zájemci o zapůjčení květinových truhlíků s muškáty do oken, které směřují na Masarykovo náměstí nebo do ulic městské památkové rezervace, mohou požádat na odboru životního prostředí do 30. března.
*
Policisté během týdne kontrolovali alkohol u řidičů, a to nejen v Novém Jičíně, ale i na Frenštátsku. Z celkem osmi stovek zastavených řidičů byli tři pod vlivem alkoholu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více