Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Agresivní muž v NJ napadl dva lidi na diskotéce

20. února 2015 11:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policie vyšetřuje víkendovou bitku před diskotékou Koruna v Loučce. Útočník tam napadl dva muže. Netušil ale, že ho z dálky natáčí kamera Městské policie.

Pokračování Laudon cupu hostilo mladší žáky

18. února 2015 8:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

V hale ABC proběhlo v sobotu pokračování házenkářského Laudon Cupu. Tentokrát byla na řadě kategorie mladších žáků. živě Na turnaj přijelo celkem pět družstev. Kromě domácích borců se představila Karviná, Kopřivnice, a také áčko a béčko z klubu Zubří. Domácímu týmu se ale nedařilo a naši mladší žáci prohráli všechna utkání. Nejvyrovnanější střetnutí sehráli s béčkem Zubří. živě Výsledkům odpovídalo i výsledné postavení v tabulce. První místo si z Nového Jičína odvezl tým Karviné. Další pokračování Laudon Cupu proběhne v neděli 1. března, tentokrát v kategorii Mladší žačky.

Stolní tenisté bojovali o putovní pohár starosty NJ

16. února 2015 19:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už dvanáct ročníků má za sebou Putovní pohár starosty Nového Jičína ve stolním tenise mužů. Oblíbený turnaj určený i registrovaným i neregistrovaným hráčům proběhl v sobotu 14. února ve sportovní hale v Loučce.

Dívka roku Nového Jičína 2015

16. února 2015 19:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letošní soutěž Dívka roku Nového Jičína je minulostí. Ve velkém finále se potkalo 8 soutěžících. Svou favoritku si mohla vybrat nejen porota, ale také hlasující na facebooku nebo návštěvníci pátečního galavečera.

Pozvánka na zimní jarmark na Masarykově náměstí

16. února 2015 12:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Masarykovo náměstí a jeho návštěvníky čeká v pátek 20. února první letošní jarmark. Návštěvnické centrum pozvalo řadu prodejců a připravilo doprovodný program. Hana Rolná, Návštěvnické centrum Nový Jičín - Město klobouků V šestnáct hodin si nenechte ujít vzpomínkovou akci na generála Laudona, které se zúčastní i kluby vojenské historie. Hana Rolná, Návštěvnické centrum Nový Jičín - Město klobouků Sezóna jarmarků na Masarykově náměstí pak začne naplno. Na konci března a první týden v dubnu se můžete těšit na velikonoční jarmark.

Policie vyšetřuje nezodpovědnou matku

16. února 2015 10:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská policie vyšetřuje případ matky, která nechala čtyřleté dítě na ulici. Sněhem promočeného chlapce si všimli kolemjdoucí, vbíhal totiž na silnici a hrozilo, že ho srazí auto.

Nový Jičín letos nebude zvyšovat nájemné

13. února 2015 16:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Z radnice přišla dobrá zpráva: nájemné v městských bytech v Novém Jičíně letos zůstává stejné. Stejný přístup zvolili radní i u poplatků za užívání nebytových prostor a pozemků ve vlastnictví města. Jaroslav Dvořák (ČSSD), starosta Nového Jičína Město má v tuto chvíli ve vlastnictví 1135 bytů. Některé z objektů, ve kterých jsou i nebytové prostory, jsou ale před plánovanou rekonstrukcí. To byl jeden z důvodů, které rozhodly o letošním nezvyšování nájemného. Město se navíc rozhodlo dále investovat do bytového i nebytového fondu. Jaroslav Dvořák (ČSSD), starosta Nového Jičína Zateplení letos čeká dům s číslem 2 na ulici Luční nebo mateřinku v Bludovicích. V plánu je i výměna oken v Domu s pečovatelskou službou U Jičínky.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13. 2. 2015

13. února 2015 16:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie učí sebeobranu žáky a učitele základních škol v Novém Jičíně. Všichni účastníci se dozví, jak reagovat při napadení a dalších incidentech. Strážníci je naučí také základní způsoby obrany.
*
Ve čtvrtek 5. března si nenechte ujít videoprezentaci z expedice horolezců Libora Uhra a Marka Novotného z Pákistáncké expedice. Akce začíná v 18:30 v kině Květen.
*
Město vyhlásilo soutěž o nejlepší makový nebo tvarohový koláček. Zúčastnit se mohou všichni pekaři z Novojičínska. V pomyslné porotě zasednou návštěvníci zimního jarmarku, který proběhne v pátek 20. února na Masarykově náměstí. Přihláška do soutěže je ke stažení na webu icnj.cz
*
V těchto dnech probíhá připomínkování "Návrhu Komunitního plánu rozvoje sociálních a souvisejících služeb ve městě na léta 2016-2019. Termín pro ukončení připomínkovacího řízení je 27. února.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více