Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Střípky života - výstava klientů novojičínské Effathy

12. února 2015 9:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klienti sociálně-terapeutických dílen Effatha vystavují své Střípky života na Staré poště. Součástí výstavy je i maňáskové divadlo v jejich podání. Výstavu živě doprovázejí během tří pondělků.

V Novém Jičíně trénoval brazilský profesor capoeiry

12. února 2015 9:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kombinace kultury, hudby, boje a vůbec všeho, co Brazílie nabízí. Taková je Capoeira, tedy alespoň podle brazilského profesora Estácia, který navštívil Nový Jičín. Místní oddíl od něj dostal velkou pochvalu a údajně má vysoký potenciál.

Muže HK Nový Jičín čeká tuhý boj o play-off

9. února 2015 20:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

56 bodů - tolik mají aktuálně muži HK Nový Jičín v bodování II. ligy. V tabulce této soutěže jim ale na záda dýchá opavský celek, který má stejný počet bodů. Těsnému postavení v tabulce nepomohl ani víkendový zápas na domácím ledě proti Hodonínu, který našim sebral body a vyhrál 4:6. Fatální byla třetí třetina, kterou hosté vyhráli 0:3 a otočili tak zápas ve svůj prospěch. Hokejisté Nového Jičína budou potřebovat vaši podporu, další domácí zápas je čeká v sobotu 14. února, na domácí led přijede Frýdek-Místek.

V NJ probíhají vzdělávací semináře pro učitele

9. února 2015 14:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jak učit přírodovědné a technické předměty, aby se žáci hodně naučili a hlavně aby je to bavilo. To byl jeden z úkolů školení, které zorganizovalo Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogů. O kurzy je velký zájem.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 9. 2. 2015

9. února 2015 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nemocnice Nový Jičín vyhlásila dočasný zákaz návštěv. Důvodem je zvýšený počet chřipkových onemocnění. Zákaz zatím není časově omezený, platí do odvolání.
*
Referent veřejné správy na úseku živnostenského podnikání, to je pozice, na kterou Městský úřad aktuálně hledá uchazeče. Přihlásit se můžete do 24. února. Detaily výběrového řízení najdete na webu města.
*
V pátek 20. února jste zváni na Zimní Novojičínský jarmark na Masarykově náměstí. K mání bude pečivo, teplé nápoje i rukodělné zboží a další zajímavé výrobky. Součástí jarmarku bude pekařská soutěž O nejlepší jarmareční koláč, přijďte ochutnat a ohodnotit ty nejlepší.
*
Výstava fotografií Ladislava Vavříka a také výstava městských novoročenek v Návštěvnickém centru jsou prodlouženy až do 27. února.
*
Pokud vás zajímá, jak se budou vyvíjet podmínky pro cyklistiku v Novém Jičíně, určitě přijďte na druhé veřejné projednání cyklogenerelu. Účastníci se seznámí se zpracovaným dokumentem a mohou také diskutovat se zástupci města. Setkání začíná v úterý 17. února od 16.30 h v aule městského úřadu.

V pátek vyvrcholí soutěž Dívka roku 2015 Nový Jičín

9. února 2015 14:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve Fokusu už tento pátek vypukne galavečer soutěže Dívka roku. O přízeň poroty se budou ucházet dívky ve věku od 13 do 15 let. Více prozradí hlavní organizátor této postupové soutěže.

Robotický workshop na Mendelově střední škole

6. února 2015 15:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mendelova střední škola se připojila k mezinárodnímu projektu Erasmus plus, kterého se účastní také studenti a kantoři z Německa, Rakouska a Norska. Novojičínská škola se stala koordinátorem projektu a uspořádala první workshop, jehož účastníci se během minulého týdne zabývali programováním výukových robotků a průmyslových robotů. Petr Zapletal, projektový manažer
Jan Bobek, zástupce ředitelky Mendelovy SŠ Nový Jičín
účastník workshopu Medelova střední škola má několik těchto malých robotků a využívá je ve výuce. Projekt je naplánován na celkem tři roky, během kterých čeká české studenty návštěva všech zúčastněných zemí.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 6. 2. 2015

6. února 2015 15:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Střípky života, tak se jmenuje výstava fotografií Romana Mola, která zachycuje život v sociálně-terapeutických dílnách Effatha. K vidění je na Staré poště, kde můžete během tří následujících pondělků vidět maňáskové divadlo v podání klientů. Začátek je vždy v deset hodin.
*
Od pátku do neděle probíhá na Základní škole Dlouhá 56 seminář bojového umění Capoeira.
*
Městská knihovna zve v úterý 7. února na hudebně-poetický recitál. Hostem bude básník s kytarou, písničkář a glosátor současného dění Pavel Josefovič Hejátko. Začátek je v 18 hodin.

Dopravní policisté bilancují rok 2014 na silnicích

6. února 2015 13:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dopravní policisté zveřejnili statistiky za rok 2014 a přichází s dobrými zprávami. Díky prevenci se situace v dopravě zklidnila a následky nehod jsou daleko mírnější.

Nový tištěný průvodce pomůže turistům

6. února 2015 13:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní informace o městě, spoustu historických i současných zajímavostí a kontaktů. To vše najdou turisté v novém průvodci, který vydalo Návštěvnické centrum. Právě tam je zdarma k dostaní.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více