Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 30. 1. 2015

30. ledna 2015 17:13 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad hledá člověka na pozici "referent veřejné správy na úseku vzdělávání". Bližší informace k výběrovému řízení najdete na webu města.
*
Středisko volného času Fokus pořádá v sobotu 31. ledna Balónkový karneval pro předškoláky a mladší školáky. Připraveny jsou soutěže, hry a minidiskotéka. Začátek je v 15 hodin.
*
Také hokejový klub zve své příznivce - tentokrát budou hosty áčka mužů přerovští zubři. Utkání začíná v sobotu 31. ledna v 17 hodin.
*
V Žerotínském zámku začne 10. února interaktivní vzdělávací výystava s názvem Fyzika hrou aneb technické hračky pro všechny generace.

Studenti Educy si připomněli 1. světovou válku

30. ledna 2015 17:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Studenti střední školy Educa si během týdne připomněli sté výročí první světové války. Několik dnů před pololetním vysvědčením věnovali workshopům a cvičením. Tématická akce vyvrcholila ve čtvrtek závěrečnou prezentací.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 26. 1. 2015

26. ledna 2015 16:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští policisté vyšetřují další kuriózní případ. 20 letý mladík zavolal na tísňovou linku s tím, že ho otec ohrožuje samopalem. Ve skutečnosti mu ale otec zabavil počítač a syn se mu chtěl pomstít. To se povedlo, protože ho teď kriminalisté podezřívají z nedovoleného ozbrojování.

*

Muzeum Novojičínska zve ve čtvrtek 29. ledna na přednášku Radka Polácha s názvem Cesta minulostí. K vidění budou historické fotografie Nového Jičína z let 1938 až 1945. Akce začíná v 16.30.

*

A týmu hokejistů Nového Jičína se podařilo přivézt body z ledu brněnské Techniky. V sobotním utkání vyhráli v prodloužení 2:3. S třiapadesáti body jsou pátí v tabulce.

Vlastivědný pracovník Stephan Weigel

26. ledna 2015 16:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve zpravodaji města vyšel na konci loňského roku článek o Stephanu Weigelovi (stefanu vajglovi). Byl to významný vlastivědný pracovník a i když byl samoukem, zanechal po sobě úctyhodné dílo.

Bazén a sportovní halu letos čeká rekonstrukce

26. ledna 2015 13:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali o velkém projektu rekonstrukce krytého bazénu a sportovní haly. Nejvýznamnější investiční akce města v tomto roce počítá se spoustou stavebních prací, které začnou během měsíce června. Zjišťovali jsme další informace.

Plavecký klub Nový Jičín a jeho úspěchy

26. ledna 2015 13:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Teď se vrátíme na krytý bazén, kde pravidelně trénuje plavecký klub Nový Jičín. Jeho mladí členové se na konci roku vrátili s medailovými úspěchy z mistrovských soutěží.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 23. 1. 2014

23. ledna 2015 15:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novém Jičíně je nově otevřeno středisko výchovné péče Změna. Zařízení pomáhá dětem a mládeži a jejich rodičům zvládnout problémy ve škole a s chováním. Prostory pro diagnostickou, terapeutickou a poradenskou činnost poskytlo město bezplatně. Středisko najdete na Slovanské ulici 3.
telefonní kontakt: 556 764 933, 556 764 931
*
Ještě pár dní zbývá do uzavření letošního kalendária Nového Jičína. Pokud pořádáte zajímavou akci, setkání nebo další aktivity, dejte vědět nejpozději do konce ledna na adresu, kterou právě teď vidíte na obrazovkách.
ksvancerova@novyjicin-town.cz
*
Povodí Odry informuje občany města o mimořádné manipulaci na vodní nádrži Starý Jičín. Kvůli ní bude v následujících dnech zrychlený průtok vody v Grasmance.
*
V následujících sedmi dnech čeká hokejisty Nového Jičína pestrý zápasový program. Během něj zavítají na led Poruby a brněnské Techniky. Hráče můžete podpořit na domácím ledě ve středu 28. ledna proti Karviné a hned v sobotu 31. ledna v utkání proti přerovským Zubrům.
*
Muzeum Novojčínska zve ve čtvrtek 29. ledna na přednášku Radka Polácha s názvem Cesta minulostí, která proběhne v rámci Muzejních čtvrtků. K vidění budou historické fotografie Nového Jičína z let 1938 až 1945. Akce začíná v 16.30.

Stolní tenisté TJ Nový Jičín pracují i s mládeží

23. ledna 2015 13:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Stolním tenistům Nového Jičína se v poslední době daří. Platí to nejen o A družstvu, které se v druhé lize prokousalo z posledního místa až na současnou 5. pozici, ale také o mladých nadějích tohoto sportu ve městě. Vedení oddílu si pochvaluje i nedávný nábor hráčů v mateřských a základních školách. Roman Kratochvíl, předseda oddílu stolního tenisu TJ Nový Jičín Členové oddílu si dávají záležet na tréninku. Na jejich webových stránkách je záznam jednoho z nich, můžete se podívat, co stojí za úspěchy novojičínských hráčů. Trenéři využívají i zakoupený automat, který dokáže nahodit až 40 míčků za minutu. živě Roman Kratochvíl, předseda oddílu stolního tenisu TJ Nový Jičín Informace o výsledcích a programu novojičínských stolních tenistů najdete na jejich webových stránkách. Vedení oddílu pravidelně informuje také své fanoušky na facebooku. Nejbližší domácí zápasy můžete navštívit o víkendu 7. a 8. února. www.stolnitenistjnovyjicin.cz, www.facebook.com/stolnitenistjnovyjicin

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více