Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Lineární urychlovač v NJ léčí stále více pacientů

16. ledna 2015 9:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Lékaři v Novojičínské nemocnici získali na konci roku lineární urychlovač. O léčbu na tomto unikátním přístroji je stále větší zájem. Pacientů, které během několika dnů ozářil jsou už desítky a další přibývají každým dnem.

Jubilejní Novoroční koncert sboru Ondrášek

12. ledna 2015 15:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pěvecký sbor Ondrášek pozval všechny své příznivce do Beskydského divadla, kde o víkendu proběhl Novoroční koncert. Letoš to byl už dvacátý ročník a podle všeho rozhodně nebyl poslední.

I školáky v NJ trápí nedostatek pohybu

12. ledna 2015 15:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Velkou část žáků základních škol trápí bolesti zad a mají nevyváženou pohybovou aktivitu. Vyplývá to z průzkumu, který zveřejnila krajská hygienická stanice. Do ankety se zapojili i osmáci z Nového Jičína.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 12. 1. 2014

12. ledna 2015 15:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Také C mužstvu stolních tenistů Nového Jičína se daří, svou soutěž vedou už o osm bodů před druhým týmem z Oder, který naši o víkendu porazili 15:3. Pomýšlejí také na postup do vyšší soutěže.
*
Až do neděle 1. února můžete v Žerotínském zámku navštívit výstavu Lidové stavitelství na Novojičínsku, která dokumentuje současný stav staveb lidové architektury.
*
V Novém Jičíně a jeho místních částech proběhne ve čtvrtek 5. února zápis žáků do 1. tříd základních škol. Bližší informace najdete na webu města.

Muži HK Nový Jičín doma porazili Břeclav

12. ledna 2015 15:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do roku 2015 vstoupili muži HK Nový Jičín s výbornými výsledky. Ve středu 7. ledna porazili venku Frýdek-Místek 3:4. V sobotním domácím utkání na ně čekal tým HC Břeclav, který je momentálně osmý v tabulce.

Liga miniházené v NJ úspěšně pokračuje

9. ledna 2015 14:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Oblíbená Novojičínská liga v miniházené základek pokračuje i v roce 2015. Mladí hráči mají za první letošní turnaj, který proběhl jako vždy v hale ABC. O projekt Českého svazu házené je stále velký zájem.

Tříkrálová sbírka v NJ je v plném proudu

9. ledna 2015 14:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Patnáctá Tříkrálová sbírka je v plném proudu. Do ulic Nového Jičína vyrazilo čtvrtého ledna 30 skupinek koledníků. Ještě pár dnů budou mít co dělat - ve městě a okolí je čeká celkem 10,5 tisíce domácností.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 9. 1. 2015

9. ledna 2015 12:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Záchranáři zasahovali v úterý 6. ledna u dalšího případu intoxikací oxidem uhelnatým, tentokrát přímo v Novém Jičíně. Příbuzní našli v koupelně v bezvědomí dvanáctiletou dívku, která byla při příjezdu záchranářů v bezvědomí. Zdrojem oxidu uhelnatého byla i v tomto případě plynová karma. Sanitka dívku převezla do Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách, kde je hyperbarická komora.
*
Policisté stále vyšetřují dvě vloupání z prvního lednového víkendu. Zatím neznámí pachatelé se vloupali do restaurace v Žilině a do bazaru v Novém Jičíně. Škoda přesahuje 30 tisíc korun.
*
Novojičínští zahrádkáři zvou na tradiční ples s podtitulem Tančíme v květech, který začíná v pátek 16. ledna v sále Závodního klubu Varroc
*
Sbor Ondrášek pořádá v sobotu 10. ledna jubilejní 20. novoroční koncert do Beskydského divadla. V programu, který začíná v 15 a 18 hodin se představí i přípravná oddělení.
*
Středisko volného času Fokus zve na kurzy Keramiky pro veřejnost, které probíhají každý čtvrtek a pátek od 14 do 18 hodin. Všichni zájemci si zde mohou vyzkoušet práci s hlínou a něco zajímavého vytvořit.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více