Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Podivuhodné klobouky z NJ zamířily do Bruntálu

8. ledna 2015 11:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Podivuhodné klobouky z Nového Jičína jsou znovu na cestách. Po úspěšné slovenské misi dorazila putovní výstava unikátních exponátů do Bruntálu. Veřejnosti se představí v tamním zámku.

Neklidný závěr roku u MP Nový Jičín

5. ledna 2015 19:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Svátky plné neklidu. I takto mohou mluvit o závěru roku hasiči, záchranáři nebo strážníci Městské policie. Ti byli na konci prosince u několika kuriózních případů.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 5. 1. 2015

5. ledna 2015 13:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Prvním dítětem roku 2015 v Novojičínské nemocnici je malá Vendula z Kopřivnice. Narodila se 1. ledna v 8.28 minut. Ježíšek přinesl do zdejší porodnice jen jedno dítě, 24. prosince se narodil pouze jeden chlapeček.
*
Hokejisté třetích tříd Nového Jičína na konci roku úspěšně odehráli vsetínský turnaj Lapač Cup 2014. Mezi osmi týmy z celé republiky se probojovali až na třetí pozici a domů přivezli bronzové medaile.
záběry: TV Beskyd
*
Muži HK Nový Jičín svůj poslední zápas v roce 2014 odehráli v Hodoníně, kde v prodloužení prohráli s domácími 3:2. Podpořit je na novojičínském stadionu můžete v sobotu 10. ledna na utkání proti Břeclavi.
*

Klub rodáků a přátel NJ rekapituloval rok 2014

5. ledna 2015 13:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Další rok plný významných výročí, zajímavých zážitků a akcí mají za sebou členové Klubu rodáků a přátel města Nového Jičína. Dvanáct nabitých měsíců s letopočtem 2014 společně zrekapitulovali na tradičním klubovém setkání na Baště.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více