Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Dívky z tanečního oboru ZUŠ roztančily knihovnu

23. ledna 2015 13:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městskou knihovnu ve čtvrtek roztančili žáci tanečního oboru novojičínské Základní umělecké školy. Netradiční vystoupení předvedli v improvizovaném tanečním sálu, ve který se proměnilo knihovnické oddělení pro děti a mládež.

Strážníci MP usilují o novou kameru a značení kol

23. ledna 2015 13:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Forenzní značení jízdních kol a invalidních vozíků nebo další mobilní kamera. Městská policie chce dál snižovat kriminalitu a ve městě chystá nová opatření. Novojičíňáci tuto myšlenku podpořili v internetové anketě.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 19. 1. 2015

19. ledna 2015 17:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na pátek a sobotu se mohou těšit příznivci koncertů. 23. ledna vystoupí v klubu Galerka Vladivojna La Chia, tentokrát s sebou vezme kapelu Banana, se kterou začala koncertovat po šestileté pauze. O den později, v sobotu 24. to v Galerce rozbalí bluegrassoví BG Cwrkot. Koncert začíná v 19 hodin.
*
Základní škola Komenského 68 pořádá v úterý 27. ledna Den otevřených dveří. Nahlédnout do výuky můžete už od 10 hodin dopoledne.
*
14. února vypukne ve sportovní hale v Loučce 12. ročník turnaje o putovní pohár starosty města Nového Jičína. Zúčastnit se mohou registrovaní i neregistrovaní hráči.

Muži BK Nový Jičín jsou stále neporazitelní

19. ledna 2015 17:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na palubovku Áčka novojičínských basketbalistů v pátek večer dorazil Krnov. S papírově slabším soupeřem naši neměli problém. Body za výhru se ale týmu hodily v nabité tabulce.

Na Staré poště probíhá Milá výstava pro děti

19. ledna 2015 13:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Milá výstava pro děti - tak se jmenuje aktuální počin Střediska volného času Fokus. Na Staré poště jsou k vidění výsledky práce dětí z výtvarných kroužků. Návštěvníci se mohou podívat i na hračky, loutky a medvědy.

Tříkrálová sbírka v NJ byla opět rekordní

19. ledna 2015 13:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Novojičínské charitě začali sčítat peníze, které se podařilo vykoledovat během Tříkrálové sbírky. Pracovníci charity se na pečlivé počítání vrhli hned v pondělí ráno, výsledek sbírky všechny příjemně překvapil.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 16. 1. 2015

16. ledna 2015 15:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Návštěvnické centrum Nový Jičín připravuje kalendárium akcí pro rok 2015 a obrací se na všechny pořadatele a lidi, kteří organizují akce, aby do konce ledna napsali své tipy a pozvánky. Kalendárium bude na webových stránkách města a v tištěné podobě k dispozici v Návštěvnickém centru.
email: ksvancerova@novyjicin-town.cz
*
Městský úřad hledá člověka na pozici vedoucího oddělení majetku a komunálního hospodářství. Bližší informace o výběrovém řízení najdete na stránkách města.
*
Rodinné centrum Provázek hledá dobrovolnice k obsluze heren pro děti s kavárnou. Práce se týká vybraných dnů, a to dopoledne i odpoledne. Zájemkyně mohou napsat na emailovou adresu rodinného centra nebo zavolat. Provázek zve také na Maškarní bál s kapelou Pískomil se vrací. Akce je určena i pro děti od 2 let a proběhne v sobotu 17. ledna od čtyř hodin odpoledne v tělocvičně Educy.
telefon: 725 210 051, email: magda@rodinne-centrum.cz
*
Hokejistům Nového Jičína se podařilo postoupit v tabulce II. ligy na páté místo, a to díky porážce opavského celku 2:6. Hattrickem v přesilovkách se blýskl Robin Gebauer. Další zápas čeká áčko v sobotu 17. ledna doma proti Valašskému Meziříčí.

Tříkrálové koledování skončilo i v Novém Jičíně

16. ledna 2015 11:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

V celé republice ve středu skončila Tříkrálová sbírka. V Novojičínské charitě se organizátoři na sčítání vybraných peněz chystají až v pondělí. Věří ale, že se podařilo získat minimálně stejnou částku jako vloni.

Na Novojičínsku mizí stavby lidové architektury

16. ledna 2015 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Novojičínsku postupně mizí stavby lidové architektury. Zjistili to pracovníci muzea, kteří osm let mapovali původní domy a památky na vesnicích. Část výsledků jejich práce prezentují na aktuální výstavě v Žerotínském zámku.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více