Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nový Jičín finišuje s návrhem cyklogenerelu

6. února 2015 13:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Příprava generelu cyklistické dopravy v Novém Jičíně je v závěrečné fázi. Na základě
podnětů a připomínek občanů, které vzešly z dotazníkového šetření, přichází radnice s návrhy,
jak zlepšit infrastrukturu pro cyklisty na území města. Zjišťovali jsme více.

Muži HK Nový Jičín prohráli s lídrem ligy

2. února 2015 17:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

A mužstvo hokejistů mělo v posledních dnech nabitý program, ktrerý vyvrcholil domácím zápasem proti týmu z Přerova. Hosté využili momentálního oslabení týmu a z ledu domácích si odvezli tři body.

Masového vraha z roku 1887 soudili a popravili v NJ

2. února 2015 17:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Psal se rok 1887. Krajský soud, tehdy už velmi významného města Nový Jičín, stál před jedním ze svých největších procesů. Děsivá kauza se týkala masového vraha Antonína Schimaka. Jeho případ sleduje Muzeum Novojičínska a vložilo ho také do Galerie osobností jako kuriozitu. Radek Polách, historik Muzea Novojičínska Antonín Schimak řádil od května do července roku 1887. V té době už na něj měli spadeno četníci prakticky v celé zemi a brzy spadla klec. Zatykač byl vydán v Novém Jičíně, proto se jeho případ dostal před Krajský soud. Radek Polách, historik Muzea Novojičínska Muzeum Novojičínska osudy raubíře a vraha Schimaka stále dokumentuje a plánuje přednášku pro letošní Čarodějnou noc letošního roku. Jeho příběh bude také součástí připravované výstavy o černých kapitolách dějin města Nového Jičína.

Zpěvák Chris Kazarian nadchl vyprodanou Galerku

2. února 2015 17:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Výborný skladatel, kytarista a také nepřehlédnutelný zpěvák. Hostem dalšího večera v rámci jazzového klubu v Galerce byl americký talent Chris Kazarian. Na pódiu ho doprovodil kvartet vynikajících českých muzikantů.

Policie v NJ vyšetřuje krádež katalyzátoru auta

2. února 2015 17:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zloději neváhají lehnout si pod auto a ukrást třeba katalyzátor. S tímto případem se letos poprvé setkali policisté v Novém Jičíně. Zatím neznámý zloděj odřezal u zaparkovaného vozu část výfukové soustavy a vše si odnesl s sebou.

Cesta minulostí na historických fotografiích v muzeu

30. ledna 2015 17:15 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muzeum Novojčínska pokračuje s Muzejními čtvrtky. Aktuálním tématem byla 70 let stará "Cesta minulostí". Tak se jmenovala přednáška historika Radka Polácha, která odkryla fotografie z období II. světové války.

Strážníci MP vyhlásili sbírku na pomoc kolegovi

30. ledna 2015 17:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie uspořádali sbírku pro svého kolegu, který se dostal do těžké životní situace. Akce během několika dnů vzbudila velkou pozornost. Na sociálních sítích sdílely video stovky lidí a brzy se přihlásili i první dárci.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více