Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

ZUŠ zorganizovala společný vánoční koncert

19. prosince 2014 13:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní umělecká škola v pondělí uspořádala tradiční vánoční koncert. Tentokrát v Beskydském divadle vystoupili žáci všech oborů v jednom společném programu. Překvapením pro diváky byla úvodní módní přehlídka.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 19. 12. 2014

19. prosince 2014 13:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středisko volného času Fokus z organizačních a provozních důvodů zrušilo páteční Noc bojovníků 2. O dalším pokračování této akce se jedná.
*
Nemocnice v Novém Jičíně slavnostně představila špičkový přístroj - lineární urychlovač, který je jediný svého druhu v České republice. Brzy přineseme reportáž.
*
Tajemnice Městského úřadu vyhlásila dvě výběrová řízení. Všechny informace najdete na stránkách města.

Nemocnice v NJ ocenila pravidelné dárce krve

19. prosince 2014 12:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská nemocnice ocenila pravidelné dárce krve. Na slavnostním setkání v aule radnice vyhodnotila jejich celoroční aktivitu. Dobrou zprávou je, že počet dárců v Novém Jičíně a okolí stále stoupá.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 15. 12. 2014

15. prosince 2014 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve čtvrtek 18. prosince proběhne 1. zasedání Zastupitelstva města v tomto volebním období. Začátek je jako vždy v 15 hodin v aule budovy radnice. Nejzásadnějším bodem programu bude projednávání rozpočtu města na rok 2015. Záznam zasedání jako vždy najdete na internetu.
tvportaly.cz/novy-jicin
*
V sobotu nad ránem zasahovala hlídka Městské policie u případu vloupání do Hotelu Praha. Strážníci na místě našli rozbité okno, po prohledání místa pak i osmadvacetiletého zloděje, který se skrýval ve skladu. Případ si převzala státní policie.
*
Talentovaná novojičínská zápasnice Dominika Dostálová má za sebou velký úspěch v národním týmu. Z mezinárodního turnaje v Německu přivezla bronzovou medaili.
*
Stolní tenisté Nového Jičína ukončili půlsezónu dvěma výhrami - o víkendu porazili týmy Moravská Slavia brno C a B shodně 10:3. V tabulce druhé ligy je áčko Nového Jičína na šestém místě v tabulce, kde se prokousalo z posledního místa.

Aktuální výsledky mužů HK Nový Jičín

15. prosince 2014 13:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

39 bodů a šesté místo v tabulce II. ligy. Taková je aktuální bilance mužů HK Nový Jičín. V posledním domácím utkání proti Technice Brno se týmu podařilo vyhrát, z víkendového střetnutí v Karviné přivezli muži bod za prohru v prodloužení.

Nový Jičín dokončil expozici Generál Laudon

15. prosince 2014 13:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín má zbrusu novou expozici věnovanou generálu Laudonovi. Město pro ni využilo prostory domu na Masarykově náměstí, kde v roce 1790 známý vojevůdce zemřel. Počítají zde s velkým zájmem turistů.

Vánoční jarmark láká na další akce

15. prosince 2014 13:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vánoční jarmark v Novém Jičíně ani zdaleka nekončí. Každý den se můžete na Masarykově náměstí ponořit do vánoční atmosféry. Během následujících dnů je připraveno několik zajímavých doprovodných akcí.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více