Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

KVS Laguna hostil pohár pro nejmladší závodníky

13. prosince 2014 8:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

živě Klub vodních sportů Laguna nadělil sportovním příznivcům o mikulášském víkendu Pohár mládeže v plavání ploutvemi. Ve vodě se představili úplně nejmladší plavci, ročníky 2006 - 2008, většina z nich závodila úplně poprvé. živě Josef Nekl, prezident KVS Laguna Nový Jičín Do poháru se přihlásilo neuvěřitelných 176 závodníků. Kromě domácích Lagunářů přijely i týmy z Přerova, Zlína, Olomouce a Břeclavi. Josef Nekl, prezident KVS Laguna Nový Jičín Klub vodních sportů Laguna připravuje v příštím roce 2. kolo Moravskoslezského poháru mládeže v plavání s ploutvemi. Další závodní metou bude květnový Modrý mítink. Představí se zde závodníci všech kategorií, mimo jiné i masters. Příznivci vodních sportů tak uvidí i například pětasedmesátileté plavce.

Nešťastný rok novojičínského Divadla bez portfeje

12. prosince 2014 14:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pátek 5. prosince byl smutným dnem pro ochotnické divadlo. Zemřel Milan Baron, divadelník, herec a režisér Divadla Bez portfeje. V červnu letošního roku byl mezi osobnostmi, které získaly uznání za svou práci pro město a jeho kulturu.

Strážníci MP čistí město od odstavených aut

12. prosince 2014 12:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Odstranit co nejvíce autovraků z města. Takový úkol dostali rajónoví strážníci Městské policie. Díky pátrání a pomoci místních lidí se jim během několika týdnů podařilo z ulic dostat už 14 vraků. Uvolněná parkovací místa teď mohou využít další řidiči.

Výstava v NJ objevuje krásu vinylových desek

9. prosince 2014 8:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krása vinylových desek a jejich obalů. V Návštěvnickém centru začala výstava, která podléhá kouzlu analogového světa gramofonů a nezaměnitelnému praskání desek. Její autor tvrdí, že tyto typické nosiče se vrací na scénu. S nimi také zajímavě zpracované obaly.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 8. 5. 2014

9. prosince 2014 8:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středisko volného času Fokus vyhlásilo soutěž o nejlepší vánoční cukroví. Odborná porota bude hodnotit jeho vzhled i chuť. Přihlásit se můžete od 11. do 17. prosince. Soutěžící musí donést nejméně 5 kusů z každého druhu. Slavností vyhlášení proběhne ve čtvrtek 18. prosince ve Fokusu.
*
Až do 12. prosince bude probíhat na celém území města kontrola a seřizování hlasitosti městského rozhlasu. Hlásiče budou v tyto dny mimo provoz.

Na Masarykovo náměstí přiletěli andělé

9. prosince 2014 8:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hlasy dětí, dospělých a také andělů v pátek v podvečer pomohly rozsvítit novojičínský vánoční strom. Jeden z andělů se dokonce na Masarykovo náměstí snesl přímo z nebe.

Literární klub připravil večer s G. B. Shawem

8. prosince 2014 16:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Literární klub v Novém Jičíně připravil pro své příznivce další povedený večer. Pod lupou jeho členů byl tentokrát nositel Nobelovy ceny za literaturu George Bernard Shaw. Ten měl mimo jiné zvláštní vztah k ženám. Herci toho využili a s diváky nahlédli do zákulisí jeho života.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více