Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Vánoční výstava na Staré poště

5. prosince 2014 9:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve výstavní síni Staré pošty jsou nově k vidění práce děti ze Základních a Mateřských škol z Nového Jičína a okolí. Výstava s názvem Vánoční strom začala v pondělí a její vernisáž přilákala spoustu návštěvníků.

Mendelova střední škola učí studenty 3D tisk

5. prosince 2014 9:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Mendelově střední škole se studenti učí technologii 3D tisku. Škola v tomto roce zakoupila novou tiskárnu a do výuky zařadila 3D modelování. Zavedení této technologie zvažují i další školy.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 5. 12. 2014

5. prosince 2014 9:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní škola Tyršova pořádá od 8. až do 12. prosince týden otevřených dveří, kdy budou moct budoucí prvňáčci a jejich rodiče nahlédnout do výuky na 1. stupni. Také Mendelova střední škola zve na svá pracoviště v Novém Jičíně i Šenově, a to ve středu 10. prosince.
*
Expozice generála Laudona je už hotová. Slavnostní otevření si nenechte ujít ve čtvrtek 11. prosince od 17 do 19 hodin.

Muzeum Novojičínska zve děti na Vánoce ve městě

5. prosince 2014 9:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Adventní doba v Muzeu Novojičínska patří pravidelně akci Vánoce ve městě. Je určena hlavně pro děti mateřských a základních škol. Letos se jich přihlásilo více než 1000. S pracovníky muzea si připomínají někdy i zapomenuté vánoční zvyky a vždy si odnesou i malý dárek.

Kuželkáři TJ Nový Jičín uzavřeli půlku sezóny

1. prosince 2014 17:21 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínským kuželkářům se v posledních zápasech začalo dařit. V pátek úspěšně uzavřeli půlku sezóny a v poklidné atmosféře dokráčeli do středu vyrovnané tabulky. Jejich soupeřem byl tentokrát celek VOKD Poruba B.

Městská policie pekla cukroví v Dětském domově

1. prosince 2014 17:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

1500 fanoušků facebookové stránky Městské policie v Novém Jičíně. To byla meta, při které se strážníci zavázali splnit další zajímavý úkol. Po guláši pro bezdomovce se jejich ředitel se svými kolegyněmi vrhli na pečení cukroví v dětském domově.

Nový Jičín oslavil Den pro dětskou knihu

1. prosince 2014 17:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městská knihovna o víkendu oslavila Den pro dětskou knihu. Pro své mladé čtenáře připravili její zaměstnanci zajímavý program, nechyběla ani dvě divadelní představení.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více