Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 4. 2015

17. dubna 2015 15:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Trámový sál Žerotínského zámku hostí novou výstavu, tentokrát mezinárodní s názvem Portrét - zrcadlo duše. K vidění jsou portréty z polské společnosti od počátku devatenáctého století do roku 1914, a to ze sbírek Národního muzea v Kielcích.
*
Městský úřad vyzývá vlastníky, nájemce nebo správce budov, kanalizace, horkovodů, šachet a kolektorů, aby zajistili deratizaci na svém nebo svěřeném majetku. Nejlépe ve dvou fázích - od 1. do 31. května a od 1. do 30. září 2015.
*
Na autobusové lince z Nového Jičína do Ostravy jsou od 13. dubna změny, a to kvůli zavedení železniční dopravy na letiště v Mošnově. Na lince jsou zavedeny nové spoje, které navazují na začátky a konce pracovních směn v průmyslové zóně Mošnov a také na vlakové spoje linky z Mošnova do Ostravy.
*
I tento rok odstartovala Velká ekosoutěž. Žáci škol v Novém Jičíně mohou odevzdat nefunkční elektrospotřebiče. Podpořit je může také veřejnost a firmy. V separačních dvorech na Propojovací ulici a Palackého třídě mohou účastníci odevzdat vysloužilá elektrozařízení. Jejich body budou připsány na konto školy. Vyřazené elektrospotřebiče můžete odevzdávat také na oslavě Dne Země ve středu 22. dubna na Masarykově náměstí. Soutěž běží do středy 13. května.
*
V sobotu 25. dubna začne tradiční Otvírání studánek neboli cesta za tuctem studánek na modré trase Puntíkem. Účastníci vyrazí o čtvrt na dvanáct dopoledne od autobusové zastávky u Partyzána v Žilině u Nového Jičína.

Lidé i strážníci pomohou novojičínským lesům

13. dubna 2015 13:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Facebook novojičínské městské policie bude mít brzy 3000 fanoušků. Za každého z nich plánují strážníci vysadit jeden strom v lesích u Nového Jičína, které trápí kůrovec. Jiří Klein, ředitel Městské policie Nový Jičín Registrace pro sazeče jsou už uzavřeny. I přesto jste zváni jako podpora všech, kteří pomohou dobré věci. Akce proběhne v sobotu 18. dubna od devítí hodin v amfiteátru na Skalkách. Program pokračuje až do 18 hodin.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13. 4. 2015

13. dubna 2015 13:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Braňte se nekalým praktikám! Ve středu 15. dubna jste zváni na seminář v aule Městského úřadu. Dozvíte se více o řešení reklamací, uzavírání smluv a o pochůzkovém a podomním prodeji. Seminář začíná v 15 hodin a během něj můžete také konzultovat vlastní případy.
*
Fotbalisté Nového Jičína v sobotu zvítězili na svém hřišti 4:2 nad týmem Havířova. V posledních třech zápasech jsou bez porážky. Další utkání je čeká v sobotu 18. dubna ve Vítkovicích.
*
A mužstvo stolních tenistů Nového Jičína končí v letošní sezóně na pátém místě nabité tabulky II. ligy. Playoff této soutěže stále probíhá.
*
V pátek 17. dubna proběhne v klubu Galerka přesunutý koncert skupiny Vltava. Začíná ve 20 hodin. Další informace najdete na stránkách mksnj.cz

Hotel Praha zahájí provoz s novým nájemcem

13. dubna 2015 13:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali o novém nájemci hotelu Praha, ten by měl po pěti měsících znovu otevřít, a to 10. května.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 11. 4. 2015

10. dubna 2015 12:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rodinné centrum Mozaika nám poslalo fotografie z velikonoční neděle, kdy se v centru pletly tatary. Nejbližší akcí je tady sportovní bazárek, který můžete navštívit od 13. do 17. dubna.
*
Ve středu 22. dubna bude Nový Jičín slavit Den Země. Program bude probíhat od 9 do 12 hodin a poté od 13 do 16 hodin na Masarykově náměstí.
*
Už teď se můžete začít připravovat na veřejnou cyklojízdu k zahájení sezóny na stezce z Nového Jičína do Hostašovic. Letos proběhne poprvé a rovnou v maskách. V pátek 24. dubna můžete pomoct založit novou cyklistickou tradici. Start je na začátku cyklostezky v 16 hodin.

Klub vojenské historie v Novém Jičíně slaví 20 let

10. dubna 2015 12:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub vojenské historie Nový Jičín slaví dvacet let. Za tuto dobu jste jeho členy mohli vidět na mnoha vojenských bitvách u nás i v zahraničí. Kulaté výročí oslavili setkáním na zámku v Bartošovicích.

Cestu nikoho z Rybí do Nového Jičína čeká oprava

10. dubna 2015 12:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Před dvěma lety jsme natáčeli silnici, která vede do Nového Jičína a už delší dobu je ve špatném stavu. Pořád ale není jasné, kdo se o ni má starat. Vznikla také petiční akce, kterou podepisovali řidiči přímo na cestě. O situaci budou jednat starostové jejichž katastry silnice prochází.

Mezinárodní den Romů v Novém Jičíně

10. dubna 2015 12:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

8. dubna slavili Romové na celém světě svůj mezinárodní den. K oslavám romské kultury se připojil i Nový Jičín. Na čtyřech místech proběhly přednášky, koncert a taneční vystoupení.

Pěvecký sbor Puellae Et Pueri slaví 10 let

5. dubna 2015 17:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pěvecký sbor Puellae Et Pueri z Nového Jičína slaví deset let. Kulaté výročí si připomněl výstavou plnou fotek a zážitků. Na vernisáži v návštěvnickém centru ale samozřejmě nemohl chybět ani zpěv.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více